МВнР: Народът ни, не съветската армия, спаси българските евреи

Министерството се обяви против опити за подмяна на историческите факти
Обновена: 3 ное 2017 14:51 | 3 ное 2017 14:34, Елка Василева
73
МВнР: Народът ни, не съветската армия, спаси българските евреи
Снимка: МВнР

Не съветската армия, българският народ спаси българските евреи – това заяви Министерството на външните работи по повод изявлението на говорител на МВнР на Русия.

На брифинг говорителят Мария Захарова изрази позиция против вандалските прояви срещу паметника на Съветската армия в София и заяви, че българските евреи са били спасени благодарение на съветските воини.

Още по темата

„Когато български граждани застават на релсите пред влаковите композиции, пътуващи към нацистките лагери на смъртта, когато представители на българския политически, икономически и интелектуален елит пишат протестни писма в защита на българските евреи, а висши йерарси на БПЦ се присъединяват към събраните за депортация евреи, заявявайки, че сънародниците могат да бъдат откарани в лагерите само заедно с тях, Червената армия е на хиляди километри от границите на България“, пише външното ни министерство.

Оттам посочват, че „без да омаловажаваме значението и ролята на Червената армия за ликвидирането на нацизма в Европа в хода на Втората световна война, държим да подчертаем, че подобни опити за подмяна на историческите факти не допринасят за общочовешката кауза на борба с възраждането на антисемитизма, расизма и нетолерантността и за категорично осъждане на нацизма и неонацизма в съвременните му прояви“.

Министерството на външните работи заявява също така, че е последователно в позицията си по въпроса за оскверняването на паметници и проявите на антисемитизъм в страната: „Категорично осъждаме подобни прояви, осъждаме актове на нетолерантност и расизъм във всичките им форми и работим с други институции и правоприлагащите органи в България за разкриване и търсене на отговорност от извършителите“, пишат от МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
През м.Септември Царство България е обединена държава с територия около 200 хиляди км2. като населението 80% и нагоре се определя като българи. Тази територия е призната и от СССР още през 1940 г. България е формален член на тристранния пакт. България и СССР не са във война, България не е обявявала война на СССР и СССР не е обявявал война на България. Да обаче на 7.09.1944 г. Червената армия окупира БГ и назначава национални предатели за управници и до днес ни управлява същата пасмина.
39
2
 
0
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 6 години
*** са в Абсурдистан, не в Кремъл, най-големите мизерници на Европа, че и на света! След 20-тина годинки и ще сте малцинство в Абсурдистан!
38
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Русия червената армия и техните последователи спасиха евреите, червената армия е непобедима. Путин е велик, Крим е руски Само *** е по-велик от всички, мииишки хахаха. Себе си оправили та тръгнали и евреите да спасяват. Хитлер е искал да направи атомна бомба и да затрие света. Русия спаси целия свят. Кравалите откраднаха плановете на Хитлер и взривиха бомбите над Хирошима.
37
2
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Побеждаваш хатлерофашизма и спасяваш...еврео-фашизма... и цигано-***.гуро- мангас.ро-манг.ло интеро-фашизма !!! ТЕЗИ се развиват ...и ...ДНЕС ФРАНКИСТИТЕ В МАДРИТ НАЛАГАТ СВОЯ ДЕМОКРАЦИЯ , А ЕДНА ВРЕДНА *** -...разяжда цяла държава на "балканите" !!!!
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя червената армия "освободи"половин Европа от нацизма И МУ НАТРЕСЕ БОЛШЕВИЗМА,по-големият и злобен брат на нацизма "ГОЛЕМО ДОБРО"НИ НАПРАВИХА,ах бе какви сте МИЖИТУРКИ и вие герберите
35
2
 
1
 
! Отговори
вечна дружба преди 6 години
До Анонименкой ги знае, калинката са я хакнали звуково извънземните советци след пет водки без сельодки да разколебава против Кремлин с бръщолевици от 1001 нощ верноподаническия електорат.добре че паметникът е без фонтан, трябваше да пращат Агджа при попето за консултации по почистването след всяка Боброва луна
34
9
 
8
 
! Отговори
КРАВАР.ШАРЛАТАН-ОФ преди 6 години
ЕВРЕЙ ОБРЕЗАН СЪМ АЗ. БЪЛГАРЕ, НЕРАЗУМНИ ЮУРОДИ. ПУТИН ВИ Е ВРЪНКАЛ 200 ГОДИНИ ПОД ВИЗАНТИЙСКО, 500 ГОДИНИ ПОД ТУРСКО, КАТО ВИ Е ЗАБЛУЖДАВАЛ, ЧЕ НЕ РУСНАЦИТЕ, А ТУРЦИТЕ И ВИЗАНТИЙЦИТЕ СА ВИ ПОРОБИЛИ.ДОБРЕ ЧЕ БЕХМЕ НИЕ И НАКРАЯ ВИ ДАДОХМЕ ДОЛАРИ ЗА ДА СЕ ОСЪЦНАЕТЕ И ДА КАЖЕТЕ - ТЕНКЮ, МАЙ БИГ БРАДЪР. СЕГА И ВО ВЕК И ВЕКОВ. ВАШ КРАВАР.ШАРЛАТАН-ОФДА ЖИВЕЙ КРАВАРИЯ- ВЕКОВНАТА ОСВОБОДИТЕЛКА НА БЪЛГЕРИЪ
33
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Получи се дълго описание НО НЕ МОЖЕХ ПОВЕЧЕ ДА СЕ СДЪРЖАМ,не може *** да си позволява такова отношение към България и българите!СТИГА ВЕЧЕ,НА СЪРБИТЕ ИМ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН,В СКОПИЕ ВЕЧЕ ОТКРИТО СЕ ГОВОРИ ЗА ФАЛШИВАТА "МАКЕДОНСКА ИСТОРИЯ"КРЕМЪЛЦИ ОСВЕСТЕТЕ СЕ,СССР ВЕЧЕ ГО НЯМА,ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И ЗА ПУТИНОВА РУСИЯ!!БЕЗОБРАЗНИЦИ!
32
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15Не е лошо руснаците да се изяснят сами за себе сируснаците лъжат повече и от другарката Нинова бе :)
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
госпожо захариева това не е остра нота вие така меко напомняте някои неистини които казват руснаците че чак се просълзявам как може така да ги накърнявате но после настроението ми се оправи като заочнахте да ги възхвалявате как те са ни освободили от нацистите всичките политици са като вас нека да викна ама малко по тихо да не расърдя големият брат
30
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протестарите са надраскали паметника поради малоумие. Осъждат се по бързата процедура на 1 ходина затвор и като излязът ще бъдат пълноценни жени.
29
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20една голяма част от народа товареше евреите на влакатова бяха комунистите, които не са част от народа.
28
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо БЕ руснаци направихте така щото ВЕЧЕ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ от българите ДА НЕ ВИ ПОНАСЯМЕ??Днешната ГАВРА на КРЕМЪЛСКИТЕ ПОЛИТИЦИ с България Е ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСВО за отношението на РУСКИТЕ ПОЛИТИЦИ КЪМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!Оглушителното мълчание на русофилите и на ДРУГАРИТЕ В ЦК НА БКП е доказателсво за тяхната АНТИБЪЛГАРСКА СЪЩНОСТ!Захарова била имала предвид че ако не победили съветите българските "фашисти"щели да избият евреите ХА,КАКЪВ ИДИО..ТИЗЪМ!Ако баба ми беше мъжка ще имаше дръжка!!!
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
армията на ссср освен да убие към 800 еврей от който 103 деца на един кораб през 1942 друга работа по въпроса не е свършила ... все пак има възмездие и същата тази (руска) ссср подводница е потопена (без оцелели )от БГ флота край кам4ия
26
5
 
1
 
! Отговори
КРАВАР.ИСТОРИК преди 6 години
НИЕ ОБРЕДАНИТЕ ЕВРЕИ ОТ КРАВАРИЯ НА ДВА ПЪТИ СПАСИХМЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ТЕ ДА НИ СПАСЯТ ОТ ФАШИСТКИТЕ ДЕПОРТАЦИИ В ДАХАУ И ДРУГИТЕ ЛАГЕРИ НА ИЗПЕПЕЛЯВАНЕТО.2 ПЪТИ ВИ ОСВОБОДИХМЕ - ПЪРВИЯ ПЪТ ОТ 200 ГОДИНИ ВИЗАНТИЙСКО РОБСТВО, КЪДЕТО ВИЗАНТИЙЦИТЕ БЕХА НАЕЛИ 3 ЧЕРВЕНИ АРМИИ ЗА ДА ВИ ПОГУБЯТ. И ВТОРИЯ ПЪТ ВИ ОСВОБОДИХМЕ СЛЕД 500 ГОДИШНО ТУРСКО-РУСКО ПОРОБВАНЕ ДЕТО ТУРЦИТЕ БЕХА НАЕЛИ 5 РУСКИ АРМИИ ДА ВИ НАДЗИРАВАТ. ТАКА ВИЕ СТАНАХНЕ ДЛЪЖНИЦИ ДА НИ СПАСИТЕ ОТ ДЕПОРТАЦИЯ В НЕМСКИТЕ ЛАГЕРИ
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....Въпреки това ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО от българите и БЕЗ ДА Е ПРИСТРАСТНО КЪМ РУСИЯ е изпитвало ИСТИНСКО УВАЖЕНИЕ КЪМ РУСКИЯ НАРОД и доказателство за това е паметникът на "цар освободитеЛ"В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ,СТОТИЦИ РУСКИ ПАМЕТНИЦИ,ХРАМ=ПАМЕТНИКА НА ВРЪХ ШИПКА=НИКОЙ НИКОГА НЕ ГИ ОТРЕЧЕ!Но КАК НИ БЕШЕ ОТГОВОРЕНО ОТТОГАВА И ДО ДНЕС ОТ РУСКИТЕ ШОВИНИСТИ-С ПРЕЗРЕНИЕ,НЕУВАЖЕНИЕ,КОМПЛЕКСИ ЗА ВЕЛИЧИЕ И НЕПРИЗНАВАНЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА ТЕХНИТЕ ПОКРЪСТИТЕЛИ И ОБРАЗУВАТЕЛИ,БУДИТЕЛИ!ЗАЩО???
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В такъв случай изяснете ромските расистки прояви над другите народи и култури у нас бият хора и в Берлин бият хора обявете ромите за расисти и терорсти и хитлеристи.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е създадена от българските клирици, които са основали и ръководили църквата им
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Вярвайки че се бие за освобождение СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЧЕСТНИ ХРИСТИЯНИ ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ С ЧИСТА ДУША СА ГОТОВИ ДА УМРАТ ЗА БРАТЯТА СЛАВЯНИ!!!КАКВА ОБАЧЕ Е ИСТИНАТА,С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ОБИКНОВЕНИЯ МУЖИК ОТНОШЕНИЕТО НА РУСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ВЛАСТ СЪВСЕМ НЕ Е БРАТСКО!България е третирана КАТО ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ И ТУК ИМА ОКУПАЦИОНЕНЕ КОРПУС!Проглеждането на българите С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КРАЙНИТЕ РУСОФИЛИ идва твъеде бързо ЗАЕАДИ ДЕЙСТВИЯТА И ОТНОШЕНИЕТИ НА ПРАТЕНИЦИТЕ НА РУСКАИЯТ ИМПЕРИАЛИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ..
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Така не се пишат коментари!