Захариева за спасяването на евреите: Гордост за българския народ!

Външният ни министър се надява да е станало някакво недоразумение
3 ное 2017 15:40,
226
Захариева за спасяването на евреите: Гордост за българския народ!
Снимка: БТА

Спасяването на българските евреи е един от най-големите успехи на българските депутати, на българската църква, на българската общественост и народ. Това коментира външният министър Екатерина Захариева по повод твърденията на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че благодарение на съветските воини е предотвратено депортирането на българските евреи.

На брифинг, коментирайки оскверняване на паметника на Съветската армия в София, станало през нощта срещу 31 октомври, Захарова коментира, че благодарение на съветските воини са били спасени около 50 000 души от неминуема гибел.

Още по темата

Според външния министър Захариева обаче това няма нищо общо с историята и тя се надява да е станало някакво недоразумение.

"Опитите за депортация започват още 40-та година. 43-та година в началото се спират с много силната подкрепа на народа, църквата. Нека да припомним, че тогава червената армия не е била в България изобщо. Да припомним и че за съжаление след 44-та година народният съд осъжда 39 от депутатите, които са подкрепили декларацията, на смърт. Надявам се наистина да е станало някакво недоразумение", коментира Екатерина Захариева.

По думите й трябва да помним историята си и да се гордеем с нея.

"Ние сме единствената държава, в която в този черен период евреите не само не са били депортирани, но и еврейското население е нараснало", коментира външният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 157 Като си македонецот що не пишеш на кирилица?Еврейте от пределите на днешна БЮРМ отидоха в концентрационите лагери,защото населението на Вардарско нямаха нищо против това, и даже една част от тях,помагаха да бъдат пратени там.
151
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрите отношения между България и Русия няма да бъдат развалени от мръсни еврейски номера.
150
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИТЕ СЕ ГОРДЕЯТ ЧЕ СПАСЯВАТ ХОРА, ТОВА ЧЕ БИЛИ ЕВРЕИ Е С НУЛА ЗНАЧЕНИЕ.
149
6
 
2
 
! Отговори
makedonecot преди 6 години
a kakvo stava so evreite od togashnata okupirana makedonija od bugarskata fashisticka vojska be TATARI?????
148
10
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Днес руснаците удължиха живота на 5-ти блок на АЕЦ "Козлодуй".Иначе скоро трябваше да плащаме ток по 50 стотинки за киловат.Вместо да благодарим на братския руски народ обаче евроатлантическите медии и власт у нас измислят някакъв скандал с Москва.
147
4
 
5
 
! Отговори
даа преди 6 години
До Грешка,То името ти само говори за това какъв сиЕдна голяма грешка
146
6
 
9
 
! Отговори
Грешка, преди 6 години
огромна грешка е спасяването на евреите в България ! Това ще го разберете след не повече от 10 години!
145
3
 
6
 
! Отговори
Долу Путин преди 6 години
Алоо...Редакторчетата на Днес... ! Що така още не сте ме блокирали...? Спите ли бе? Приятелите ви в Масква ще се сърдят...
144
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 137 Не хвали сърбите,те официално три дни/и то преди нас/са съюзници на Германия,докато английското разузнаване ,чрез неговите слуги не направи преврат в Белград и те скъсат договора с Хитлер.Лично Сталин е съветвал България ,да влезе в Тристрания пакт като даже е казал,,вероятно и ние ще влезем в него".Защо мислиш Царския архив ,бе отнесен в Москва и все още БГ историк не може ,да го види.
143
3
 
4
 
! Отговори
Долу Путин преди 6 години
Айде бе редакторчета *** моля ви се да ме блокирате отново...!
142
4
 
3
 
! Отговори
кака Рада преди 6 години
Наистина винаги съм се съмнявал с тази постоянно тиражиранановина в компрадорските ни средства за масова информация иизпълнявана като "мантра" през последните няколко десетилетия от продажните наши политици - *** !Съмнявам се също поради факта че един народ който търпи вече 10 години да бъде лъган и експлоатиран от един файтон хора,без морал и съвест и общество което не може да изкара ДОБРОВОЛНО /без пряката намеса на синдикатите/ поне 1000 човека на протест пред Народното Събрание би могъл да се опълчи в близкото минало и спре ЖЕЛЯЗНАТА машина на ТРЕТИЯ РАЙХ !Извинете
141
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 144 Режима на Сталин не е целенасочено е избивал еврей,не малка част от тях бяха комунисти.Много народи в СССР пострадаха от него.Биробиджан е столица на Еврейската автономна област в Далечния изток.Сталин имаше планове да им направи република в рамките на РСФСР,но се провали понеже желаещите да се заселят са били малко.Ако е искал насила да засели няколко милиона ,мисля,че никой не не можеше,да го спре.
140
2
 
4
 
! Отговори
до 137 преди 6 години
Ако си чел история - щеше да знаеш, че Сърбия е враг на България!А не да ми ги превъзнасяш!Претопиха българите - останали на тяхна територия!
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 139 сокол 9 Доброволците в Английската армия,не са армията на САЩ. Във Вермахта е имало доброволци от Холандия,Белгия,Дания,че и даже н.е.г.р.и от колонийте на Германия,да приемем ли ,че тези държави официално са влезли на страната на Германия през ВСВ.
138
2
 
0
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 6 години
В друга статия си противоречите но такава е истината, не народа и червената армия а част от депутати и църква налагат на правителството на Богдан Филов на 08.03.1043 г. да отмени тайното споразумение с Третия райх да депортират българските евреи в лагерите на смъртта но това не важи за Македония които са депортирани от пристанището в Лом и това е позор за Цар Борис. Русите да не забравят, че Сталин депортира евреите в Биробиджан далеч до китайската граница а другите ги изби.
137
1
 
5
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
141 няма такова нещо Захарова говори как Червената армия била освободила българските евреи. Това е ДОЛНА ЛЪЖА . Първо тази пачча Захарова не нарича великата си армия с правилното и име защото не е Червна армия а РККА или Работническо- селска Червена армия и второ те никого не са освобождавали у нас а точно напротив заробвали са
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не моето момиче, Цар Борис е гордост, защото той не е позволил да бъдат извозени.
135
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарова казва:Ние освоборихме от концлагерите. Външно казва:Ние спасихме от депортиране. Усещате ли разминаването? Едните говорят за едно, а другите за друго.
134
1
 
10
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
137 Само, че ние война на СССР не сме обявявали и през целия период на войната запазваме дипломатическите си отношения . Тяхното и нашето посолство работят нормално . Те ни обявяват война на 05 септември 1944 и окупират България
133
1
 
3
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
133 Много доброволци заминават да се бият в битката за Англия