Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!

За пореден път провокирал и било време някой да вземе мерки
330
Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата да се самосезира от изказването на лидера на ДОСТ Лютви Местан за признаване на турското малцинство в България и да го подведе под наказателна отговорност. За това призова съпредседателят на "Обединени патриоти" и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР.

Още по темата

"Г-н Местан вече доста време се мотае в политиката и в българския парламент и всъщност тук израсна и се научи да говори политически. Така че би следва да е прочел Конституцията на Република България, където много ясно пише, че България не приема колективни малцинствени права, а признава основното правило в международното право – индивидуалните човешки права“, каза още той и уточни, че в нея не се говори за колективни права било то на религиозни, етнически или други общности и са регламентирани и гарантирани правата на всички български граждани без оглед на тяхната религиозна принадлежност, пол и .т.н.

"А г-н Местан отново спекулира и се прави, че не знае за какво става дума. Лично аз смятам, че това беше поредната провокация, която той прави, и трябва някой да вземе мерки“, обясни Каракачанов.

На въпрос относно намерението на опозицията да иска вот на недоверие министърът заяви, че това е нейно право и не е нещо ново.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти“. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно могат да приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се предлага“, каза Каракачанов.

Припомняме, че в края на миналия месец партията на Лютви Местан ДОСТ изпрати отворено писмо, с което поиска признаване на турско национално малцинство в България. Основният аргумент, на който от ДОСТ се опряха в писмото си, е неотдавнашното признаване на българско национално малцинство в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
5
 
21
 
! Отговори
бай х преди 6 години
Османе , езика и вярата не са важни , важна е кръвта ...например днес във Волжка България са мюсюлмани и говорят стария български който е неразбираем за нас , но /доколкото знам е и много далечен от турския език . Ти чувал ли си ги /в ютуб / и разбираш ли им на чувашите например ?
163
6
 
12
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Аз като един глупав турски татар ще си пусна един кючек на Хюсню Шенлендириджи - кларинетът да ми прочисти ушите. Лека вечер на всички. Бъдете здрави. Хората които обичате също да бъдат здрави. Лека вечер!
162
4
 
11
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ами правилно Горд българин сиКато си горд какво ти пука за мнението на останалите.
161
3
 
3
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 6 години
До Турчинаслед половин век световната директива за 15-милиардното население е мулато-арабо-азиатци да населяват цялата планета.езици шльокавица, арабски и мандарин, тук там някой синеок европеец с руси, рижи или кестеняви коси.религия - будализъм с тук-там неизкореними езически останки от тракийско време.Наздраве!
160
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Горд БългаринSamo da ne se naloji ti da si tragnish za nqkade si, naprimer na maynatu si! Ta togava shte e zle za vsichki ni, nali?
159
11
 
7
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До ОсманА бе кво ме занимаваш с незначителното си съществуване? Само като ти видя името и повече преставаш да съществуваш за мен. Даже и амебата има по-голямо значение от теб.
158
4
 
6
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Турските националисти , вълкът Асена, и прочие глупости имат организации и са заедно с унгарските националисти. Същите унгарци които са били най големите борци срещу османската империя. Появи се партия в Турция със символ IYI. Синьо знаме с надпис IYI. Тези какви са?
157
8
 
11
 
! Отговори
Осман преди 6 години
До 159Ама мен знаеш ли колко ме интересуват "истинските турци". Интересува ме езика. Аз си говоря свободно с православни гагаузи. Ти можеш ли?
156
7
 
18
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Толкова сте задръстени български патриоти или други. В Турция преди време кюрди си изкараха депутати. Тези депутати трябваше да се заклеват в парламента. Като дойде техния ред те започнаха да говорят на кюрдски. Спряха им микрофоните. Заклеват се на кюрдски. Вие какво знаете. ТРТ има 24 часово радио на кюрдски даже и телевизия 24 часа. Знаете ли колко е кражбата на ток в югоизточна Турция? 80%. И се заклеват на кюрдски. За вас Места е проблем.
155
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хан Аспарух кой беше бе дървени професори!?-ариец или пък алтаец.
154
15
 
11
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До 82 ТанкаМи върви в турция бе, какво търсиш тук? Това е България, а ти като не се чувстваш българин си хващай багажа и дим да те няма. Никой не те държи насила тук. Свободен си да тръгнеш, когато пожелаеш. Ай си....ир
153
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОсманПриятелю, генома не познава език. ДНК ти казва какъв си по "кръв"а т.н. татари, гагузи и черкези са наследници на куманите които са източно европейци по кръв, днешните унгарци също говорят на език произлизащ от тюркския но по кръв са европейци. Истинските турци са възникнали при много сложна ситуация и практически са смесица между китаици и европейци. Дълго е за обяснение но физически са се отделили от европеиците езика също се е раздалечил. Общо са два клона, европеиден и азиатски.
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 117Ave brıtchet! ti mojesh da si yadesh kvoto si pojelayesh, daje kvoto si zaslujish! Ama yavno nqkoy hora ne sa kato teb, ha?
151
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Османнякога е било така - или езика, или вярата, или и двете
150
16
 
19
 
! Отговори
82 Танка преди 6 години
Напълно съм съгласен с Местан, значи в Албания българи може да има но България турци не? Айси...ир
149
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично аз, ако бях роден в мюсюлманско семейство което е и турскоговорящо щях да си направя тест за изследване на генома. Ако този тест ми казва, че нямам нищо турско нищо, че говоря на турски то за мен ще е повече от ясно, че някъде назад във врермето дедите ми по една или друга причина са станали турци и мюсюлмани насила. =============Ще е добре да си направиш тест дали не си руска *** (внедрен агент)
148
7
 
12
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Болгари ама езика турски. Даже има татарски форум. Болгарлар и си пишат на турски ама на кирилица.
147
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОсманСталин принуждава българите там масово да се пишат татари, но наскоро им разрешиха, които знаят историята, да се пишат болгари
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местен съм на 100%....Ми то на балканите има много местни. Албанци, гърци, турци, роми, власи и т.н. От кои точно местни си или от всичките?
145
8
 
7
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Много се радвам когато македонците ви наричат татари. Ех викам си тия българите са от нашите :)