Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!

За пореден път провокирал и било време някой да вземе мерки
330
Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата да се самосезира от изказването на лидера на ДОСТ Лютви Местан за признаване на турското малцинство в България и да го подведе под наказателна отговорност. За това призова съпредседателят на "Обединени патриоти" и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР.

Още по темата

"Г-н Местан вече доста време се мотае в политиката и в българския парламент и всъщност тук израсна и се научи да говори политически. Така че би следва да е прочел Конституцията на Република България, където много ясно пише, че България не приема колективни малцинствени права, а признава основното правило в международното право – индивидуалните човешки права“, каза още той и уточни, че в нея не се говори за колективни права било то на религиозни, етнически или други общности и са регламентирани и гарантирани правата на всички български граждани без оглед на тяхната религиозна принадлежност, пол и .т.н.

"А г-н Местан отново спекулира и се прави, че не знае за какво става дума. Лично аз смятам, че това беше поредната провокация, която той прави, и трябва някой да вземе мерки“, обясни Каракачанов.

На въпрос относно намерението на опозицията да иска вот на недоверие министърът заяви, че това е нейно право и не е нещо ново.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти“. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно могат да приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се предлага“, каза Каракачанов.

Припомняме, че в края на миналия месец партията на Лютви Местан ДОСТ изпрати отворено писмо, с което поиска признаване на турско национално малцинство в България. Основният аргумент, на който от ДОСТ се опряха в писмото си, е неотдавнашното признаване на българско национално малцинство в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бивши комунисти.Другарисегашни българи патриоти имайте предвид че до 1970,та година личните паспорти на турците пишеше следните данни примерно. Хасан.Адемов.Мустафов.националностТурчин. Пол мъжки Очи кафяви/сини/нос правилен.особени белези няма/има/
183
10
 
21
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Горд турчинМисли малко като пишеш. Помаци в България никога не е имало преди падането и под турско робство. По време на робството от къде се появиха тези помаци да не би да са паднали от Марс? Мисли с главата си,ама май не ти се отдава. Помаците са българи насилствено приели исляма под угрозата от изтребление това е истината и не знам защо така упорито се опитваш да отричаш този факт. Що се касае за македонците те също са си чисти българи,но ще ми отнеме време,за да ти преподавам история.
182
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, като не искат хората да са българи ги оставете и се замислете защо не искат, по-скоро? А?...Те всички не искат, но нямат друга опция. Някои, около 3 млн вече избраха за децата си да не са.
181
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В стаятията не става дума, че не се признава турско малцинство, а че по конституцията на България в България има само - ГРАЖДАНИ на България, които не е редно да се делят на турци, българи, арменци, ***, зелени и т.н. в името на някакво политическо признание, право и т.н....Защо тогава постоянно когато някой българин сгафи и се почва ама той сигурно не е точно българин и т.н. Или има небългари или няма. Ако има ги признавайте, това е
180
7
 
10
 
! Отговори
бай х преди 6 години
айде мийте се и лягайте да си оправяте жените стига с тия щуротии
179
15
 
19
 
! Отговори
Горд турчин преди 6 години
Почнахте с личните обиди. Признак за слабостта ви. Откъде знам български? Ами роден съм и живея тук. Но знам и турски. Хайде сега кажете откъде го знам и защо вие не знаете. Нали всички сме българи. Просто оставете хората да се самоопределят. На помаците викате българи, на македонците. Абе, като не искат хората да са българи ги оставете и се замислете защо не искат, по-скоро? А?
178
5
 
14
 
! Отговори
Схемата преди 6 години
Господа и госпожи, съграждани и съгражданки от турски произход - Преди да ревете, вземете да почетете. В стаятията не става дума, че не се признава турско малцинство, а че по конституцията на България в България има само - ГРАЖДАНИ на България, които не е редно да се делят на турци, българи, арменци, ***, зелени и т.н. в името на някакво политическо признание, право и т.н. Всички имаме еднакви избирателни права и следователно в политиката сме само граждани... и ревльовци явно!
177
1
 
8
 
! Отговори
Ali kemal преди 6 години
Kvo stese nadarvili vsichkite v toq forom,po spokoino nese karaite be ,znaqgo i Mestan i Karakachanov i dvamata sa mikereta
176
4
 
13
 
! Отговори
г рездей преди 6 години
Просто местан е османски шпионин и иьвестно *** на заплата от чужди служби.
175
10
 
8
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Горд турчинЕто за това говорех сега стана ли ви ясно,какво означава промит и модулиран мозък. Тоя се е помислил за "внук на Мехмет Фатих, владял земи на три континента". Не ми дреме,за какъв си се помислил,ако ще и за марсианец да си по-важното е,какво ще каже ДНК изследването,а това,че си от Кърджали няма абсолютно никакво значение,но едва ли ще можеш да го разбереш това, което ти обяснявам с празната си глава. Бий си челото по 5 пъти на ден в земята и блей по онзи там къв беше не ми дреме
174
0
 
7
 
! Отговори
citizen преди 6 години
Кой да предположи, че създадените от ДС ДПС и БСП и производните им ще разделят обществото ни толкова време. Откъсване от реалнитр проблеми, претопляне на старите манджи и омразата заравят още повече тав хубава страна. Всички политици на стадиона и като Пиночет, а не по ***.
173
8
 
12
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Този човек е срам за българите. Говори защото не е българин. Този е за прокуратурата, за насаждане на етническа омрза. Борисов ако не вземе мерки лошо го чака.
172
9
 
11
 
! Отговори
Шумен преди 6 години
До Горд турчинТи си мешана салата ядена на 3 континента ,прочети си историята от независим източник и ще видиш ,че такъв етнос няма .Ние имаме традиций на хиляди години ,като нестинарството ,кукерите ,мартениците и мн. др . Ти какво имаш ?
171
27
 
20
 
! Отговори
Горд турчин преди 6 години
Вие за две помашки села в Албания оревахте орталъка да се признае българско малцинство, а сега тук нямало турско. Ами елате в Кърджалийско, Делиормана. Да се запознаем, да разменим културни ценности, пък да видим кой какъв е. В форума е лесно. А, ако ви е страх да ни признаете е друг въпрос. Много ми пука на мен дали ме припознавате. Аз знам кой съм, внук на Мехмет Фатих, владял земи на три континента и занесъл култура на диваците по цял свят.
170
2
 
10
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Заради патриотите съществуват партии като ДПС. Те поддържат всички етнически партии в България, включително ДПС, ДОСТ, НПСД и друго подобни. Едните са плюс, а другите са минус. Така уж се нападат, керванът си върви, а кучетата си лаят. Утре ДПС и ДОСТ ще влязат в коалиция с БСП и още някоя друга партия и пак ще са на власт. Този път могат и патриотите да се присъединят към тяхната коалиция. Волен вече го направи с ДПС. Видяхте как им смука бастуна срещу пари с неговия златен пръст.
169
15
 
24
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
След освобождението в България що е турчин всичко се е измело. Тук са останали българите приели насила исляма, които днес са помаците, но им мътят главите, че не са българи, а турци, което не е вярно. И хоп ето ти ги "умниците" Осман и разни анонимници, които и те не знаят кой са и какви са. Хора с размътено съзнание. Явно има външни сили, които имат интереси това да се случва.
168
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА ТУРСКО ЕТНИЧЕСКО МАЛЦИНСТВО, НО ИМА ТУРСКО ПОЛИТИЧЕСКО МАЛЦИНСТВО - БСП И ДПС
167
16
 
16
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Анонимен 166Ти за мен не се тревожи никъде няма да ходя. Аз съм си в държавата тук навлека си ти. На Тодор Живков паметник трябва да му вдигнат, за 1989 г. На чужд гроб недей плака, че не се знае какво те чака, а според мен нищо хубаво не ви чака, защото кюрдите в недалечно бъдеще живи ще ви ядат. Скоро вие ще сте бежанците. Щом доскорошните ви приятели хамериканците са се заели с кюрдите няма да е далече времето, когато чергата ви ще пламне и тогава ще ви гледаме вас как бягате като .....
166
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Османлека вечер, вие там от тролгрупата "дива ***" само кючеци дъните за поздрав на србите
165
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
затова сега в турция НЯМА българи....Че кога е имало?