От Местан: Нацизмът наднича! Игриво – зад фолклорни одежди

Лидерът на ДОСТ видя класически фашизъм в град Елин Пелин
203
От Местан: Нацизмът наднича! Игриво – зад фолклорни одежди
Снимка: архив Булфото

Нацизмът в България наднича игриво - зад фолклорни патриотични одежди. Това предупреди лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

Той видя класически фашизъм в Елин Пелин. Градът от седмица е в новините заради отказа си да приеме сирийско семейство бежанци.

"Кулминацията на абсурда дойде в мига, когато елинпелинчелин произнесе фразата: "Ще ги приемем, но първо ще ги покръстим, като ги потопим във водата с главата надолу", възмути се Местан в позицията до медиите.

Той сравни изказването на жителя на Елин Пелин с решението на държавата отпреди 74 години да спаси от депортация евреите. За Местан на този фон, изказването в Елин Пелин "изглежда като класически фашизъм".

Още по темата

От частния случай лидерът на ДОСТ мина към глобалното обобщение, че "днес България и българското общество са заредени, те буквално са препълнени от примитивен национализъм, чийто кафяви отблясъци все по-често напомнят за нацизма".

Затова, според Местан, са виновни националистите във властта и ГЕРБ, който ги е допуснал.

Той припомни,че на площада в Елин Пелин бил патриотът Юлиян Ангелов, който от трибуната на парламента нарече хората с различен от българския етнос "виещи човекоподобни".

"Нацизмът в България, който все по-игриво наднича зад фолклорни патриотични одежди и опит за патриотичен език, не е случайна екстрема и не е отклонение от нормалното", смята още лидерът на ДОСТ.

Според него съвременният нацизъм е "съзнателно отглеждана обществена антикултура" не само у нас, но и в Европа. Той обвини и останалите партии в България, че я подпомагат и обяви ДОСТ за единствената, която се бори с този процес.


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
10
 
! Отговори
Калин преди 3 години
Защо давате трубуна на този ислямист? Той трябва да бъде експулсиран от България с отнето българско гражданство заради разпространение на ислям!
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Василев

Ми вземи ги в дома си, ще разбереш... Остави ги тия селяни от Елин Пелин, не си знаят интереса, будали. А ти като спечелиш, нека ти завиждат и се хапят отзад, че са изпуснали келепира....
125
2
 
12
 
! Отговори
да преди 3 години
на който не му харесва в България да си ходи в Турция - границата е отворена !!!!!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чувалев

Ами, явно ти е много добре, щом публично го заявяваш. Ама опитай и с другите, свикнал си да обслужваш, кой ти поиска.
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ддд

Ква икономика на знанието, бе, като няма икономика, няма образование, то тръгнало с шаблони да търси "икономика на знанието". С 30 % практически неграмотни, с работни места за овчари, говедари, бетондгжии, плочкаджии на тротоари, хигиенистки, камериерки, с IT - специалисти зад гишетата на разни оператори, и да не могат да ти открият елементарна повреда, ако не им подскажеш, или да правят нелепи, но скъпо продавани, нарочно сменящи се през ден програми и софтуер... Аре, скрий се.
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 155

Българо-мохамеданоите не са мюсюлмани, те първо са БЪЛГАРИ, А ПОСЛЕ МОХАМЕДАНИ. Няма религия "българо-мохамедани", така както няма и християно-мюсюлмани. Защото българите са християни. И тази етническа група се е създала под свистенето на ятагана. Това са българи, най-напред българи, християни. Позорна религия е, която кара да я приемат, като пред очите им е клала децата им. Ега ти "миролюбието". И имат очи да пищят срещу възродителен процес. След гара Буново!!! Позор!
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-големият нацист в България обвинява българите в нацизъм. Този, който заговорничеше, който се скри не в българската институция МВР, за да го пази тя от въображаемата в изкривения му от чуждестранен национализъм мозък, заплаха, а в чуждестранна територия, този перделия има очи да говори. Хората от Елин Пелин трябва да го съдят за обида!!!
120
3
 
4
 
! Отговори
ОСМАН преди 3 години
КАКВА ПОРТУГАЛСКА ИСТОРИЯ МИ ГОВОРИТЕ.ТО ИСПАНИЯ СА Я УПРАВЛЯВАЛИ АРАБИТЕ 300 ГОДИНИ БЕ.А ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ Е ЗАВЛАДЯЛА РИМСКАТА Т.Е ВИЗАНТИЙСКАТА ИМПЕРИЯ.АМАН ОТ КОМУНИСТИ.КАКВА РУСКА ИМПЕРИЯ МИ ГОВОРИТЕ.ЕДИНСТВЕНАТА РУСКА ИМПЕРИЯ Е СССР.СЪЩЕСТВУВАЛА СЕДЕМДЕСЕТ ГОДИНИ.КОЛКОТО ЦАРУВАНЕТО НА СЮЛЕЙМАН ВИЛИКИ И СИНА МУ.МНОГО СТЕ ЖАЛКИ КОМЕНИСТЧЕТА.ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.ДА НЕ СЕ ОКОЖЕ ПРАПРА ДЯДОТО НА НЯКОЙ МНООООГО ГОЛЯМ БЪЛГАРИН .ВЕЛИК ВЕЗИР НА ИМПЕРИЯТА.НЯМА ПО ПРОМИТ МОЗЪК !
119
1
 
3
 
! Отговори
ЧЕНДИЛЬ преди 3 години
ДПС РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ЗАГИНЕ.ТАЗИ ДЪРЖАВА С ЛЪЖА НЕ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ ПОВЕЧЕ.ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ 15 % .ДПС 1% .ТОВА Е БЪДЕЩЕТО.ДЕМОКРАЦИЯ БЕЗ САРАИ И ПОРЦИИ.ДАНО СЕ СЪБУДИ ТОЗ НАРОД !
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нацизъм? И този е завършил висшето си образование с уредени изпити от ДС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Пълен ***! Използва заучени и отработени фрази. Много *** и антипатичен!
117
0
 
13
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Местане нали си Българин радвай се на родолюбието! Това иска народа!
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Португалската империя е най-дълго просъществувалата империя в историята.
....
Странни критерии за времетраене имаш.
Португалската империя води началото си поне с век и нещо след Османската. Плюс това сигурно смяташ съществуването и до края на 20век докато държи островчето Макао.
115
2
 
15
 
! Отговори
sd преди 3 години
cмъpт зa дoст
114
0
 
5
 
! Отговори
ддд - продължение преди 3 години
Никой не говори за електронно правителство, което ще премахне бюрократичният натиск върху бизнес и кандидат инвеститори, а от там и върху корупционните практики на недосегаеми чиновници.
Хората правят вече умни електронни правителства, които се "нагаждат", към нуждите на гражданите, а ние генерирам от тъпи по-*** правителства с "първични" опростачени, фашисти, националисти, ислямисти и прочие ***!
113
2
 
6
 
! Отговори
ддд преди 3 години
Първо да кажа, че не харесвам Местан, не защото е турчин, а защото е доносник.
Второ не харесвам разбеснелите се национал-фашисти, не защото са патриоти, а защото повечето от тях са офицери от ДС и доносници, които са прокрвали подобно политика и при бай Тошо, а сега се опитват да правят ренесанс на подобни идиотии и да призная правят го с успех.
Отвратен съм от всички, вас, които се храните с "първичен нациоанлизъм, фашизъм, ислямизъм..."
Никой не говори, за икономика, за икономика на знанието.
112
15
 
8
 
! Отговори
Христо А. преди 3 години
Амииии.... честно да си кажем - прав е.
111
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо го отразявате този изобщо? Всички разбраха, че е турски агент в момента в който се скри в турското посолство точно по учебник.
110
7
 
46
 
! Отговори
Бранник преди 3 години
Агент Павел, първо да се покае за турските кланета над християните, насилственото помахамеданчване на българите и терористичните актове на ДПС и след това да взема думата.
109
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният г.уп.а.к политик, който опитвайки се да развява омраза към етническите БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНИ си мисли, че ще се уреди със столче в НС. Такива епизоди от сапунената опера вече сме ги гледали... Дори и с финансите на Ердоган няма да успее.
108
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога джурналистките ще научат
правилен български език без
турцизми - жител на Елин Пелин
е елинпелинчанин.