Вероятният нов здравен министър - Кирил Ананиев

Очаква се той да бъде предложен за овакантения пост
Обновена: 6 ное 2017 16:35 | 6 ное 2017 16:34,
59
Вероятният нов здравен министър - Кирил Ананиев
Снимка: Архив, Булфото

Кирил Ананиев ще бъде предложен да стане новият здравен министър, пише БНР, цитирайки свои източници от финансовото и здравното ведомство.

Още по темата

Кирил Ананиев в момента е заместник-министър на финансите. Той е и председател на Надзорния съвет на Здравната каса, като тази длъжност е заемал неколкократно през годините.

Ананиев е сред експертите с най-задълбочени познания за финансирането на здравната система, посочват анализатори.

След като проф. Николай Петров подаде оставка министърът на финансите Владислав Горанов намекна, че е по-добре новият здравен министър да бъде финансист, а не лекар.

По-рано днес беше съобщено, че кандидатурата за нов министър на здравеопазването е била утвърдена от лидерите на партиите от управляващата коалиция. Името обаче не беше обявено.

Предложението за министър ще бъде внесено от премиера Бойко Борисов в парламента веднага след приемането на Бюджет 2018, информира пресслужбата на кабинета.

До оставката на досегашния здравен министър Николай Петров се стигна след излъчването на репортаж за обществени поръчки. Те са били осъществени докато проф. Петров беше шеф на ВМА, и са спечелени от мъжа до дъщеря му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
14
 
! Отговори
мед сестра преди 6 години
Как само *** и крадци ни се падат?Но не са виновни тези ***, а начинът на разпределение на парите в здравеопазването,който бе съчинен пак от такива, за да прибират милиарди ! Пациентите са оставени на изживяване,лекарите крадат като за световно с една дума В българия изчезва всякаква медицина!
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ е майстор на намиране на министри /вкл. и на "един разклон до Велико Търново"/, но хоризонтът на Бащицата никога не се е простирал по-нодалеч от това да знае нещо за някой. Толкова му е капацитетът. Но да зададе нов модел на системата (МС има законодателна инициатива, а модел няма как да се промени без промяна в законодателството), е твърде сложно за интелекта на ББ и твърде опасно за меките му топки...
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като проблема е в краденето, финансист е добро решение. В системата има достатъчно доктори, но не отбират от финанси. Освен това, зам. министрите са лекари. Много се надявам най-после нещо да помръдне напред в тази система!
23
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обзалагам се че поредния герберастки крадльо няма да изкара до Новата година.
22
4
 
16
 
! Отговори
здраве о пазване преди 6 години
в нашата болницадокторите са скаранисестрите са издокараниакушерките са простиа болния .. бог да го прости
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой крал крал, давайте следващия! Москов в затвора ли е? За всичките си делавери и отровни ваксини? Не. Делна си едни парички с Борисов. И никой не го пипна.И с тоя ще е същото. И без това вече са ни разкостили съвсем. Сега ни дооглозгват.
20
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ананиев няма никаква роднинска връзка с Горанов. Долни лъжи на гнусни интриганти.
19
11
 
1
 
! Отговори
Принципно преди 6 години
Не вярвах че ще ми домъчнее за Дянков..............
18
3
 
16
 
! Отговори
Суджук преди 6 години
Този иска да яде много суджуци.
17
2
 
20
 
! Отговори
Искам преди 6 години
Нека военния министър бъде с нетрадиционна ориентация, министъра на образованието - завършил 3 клас, министър на икономиката - търчи лъжи, министър на финансите - бедняк, социалния министър - клошар, министър на правосъдието - лъжльо, министър на здравеопазването - услужлив чиновник а министър председателя - мутра. Тогава всички ще избягаме, ще си останат само те.
16
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирил Ананиев има огромна заслуга за развитието на кариерата на племенника си Владислав Горанов. Той го взима в МФ през 1998г., още преди неговият Влади да е завършил окончателно образованието си в Свищов. Назначава го като специалист в отдел Извънбюджетни сметки и фондове към Министерство на финансите. В края на 1999 година Влади напуска МФ и с помощта на Емилия Масларова и Ананиев само за две години го издигат от експерт до директор на дирекция Финансва политика към Мин. на земедеделието.
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложете някой друг бре хора, тоя се е облажил достатъчно. Бил е в УС и НС на Нефтохим, ДСК, Булгаргаз, Булгртабак ...
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този несменяем зам. финансов се прочу с това, че взел бонус над заплатата си от 540 000лв. освен това е роднина на Горанов и т.н. и т.н.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вицепремиерът Валери Симеонов е бил сред номинациите за здравен министър. Това е станало след като генерал Николай Петров се оттегли от поста. "Вярно е, че имаше предложение да стана министър на здравеопазването, тъй като на този пост се иска човек със здрави нерви. Аз не се съгласих! Ще подкрепя кандидатурата, която предложи ГЕРБ. За мен е важно следващият здравен министър да продължи политиката на генерал Петров", заяви Симеонов. ...
12
1
 
19
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Човекът не е виновен други са отказали и тиквите решават от туй дърво ще дялкаме свир'ка дали има мъзга дали е добро дървото дали ще свири свирката няма никакво значение водата си тече те крадат за последно а ние сме се завряли скрили като мишки. Защо още ни управляват тия ***?
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ВЛАДИ гОРАНОВ ЧИЧО МУ! ?ПО- ДОБРЕ ДА БЕШЕ СЛОЖИЛ КАКА СИ.ПОНЕ Е ДОКТОР.
10
3
 
23
 
! Отговори
Nik преди 6 години
И какъв е приносът му до сега от дългогодишното му присъствие в надзорния съвет? Май само заплатка е гушкал.
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирил Ананиев, казвате ?Незабавно да почерпят зет му, дъщеря му, сина му, племенниците, лелите, учинайките, вуйчовците и приятелите от детинство
8
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха. Чичо (Ананиев) и племеник (Владко Горанов). Тиквоний е цар в изкуствения отбор на нищоправци и бояджии лакиращи фасадата с баданарката ....20 общински и държавни болници във фактически Фалит. Днес се разбра и за тази в Свищов . Утре и във вашия град...
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този няма да е задълго....ще си излети обаче барабар с правителството.