Бакърджиев с равносметка: Пропиляхме годините след 10 ноември!

По думите му, на власт били БСП и ДПС, които не правят реформи
10 ное 2017 10:20, Петя Славова
76

На 10 ноември се прочете смъртната присъда на социализма и комунизма. Първите 8 години бяха пропилени в България, и не само те. Досега управляват БСП и ДПС - тези, които не правят реформи", настоя бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството от 1997 до 1999 г. Евгений Бакърджиев пред Bulgaria ON AIR.

"В България трудно се взимат решения, защото трябва да се носи отговорност. Преди 18 години си свърших работата. Оттогава никой не върши работа", подчерта гостът в "България сутрин".

Едно от емблематичните лица на Прехода разпореди премахването на мавзолея в центъра на София през 1999 г. и за пореден път категорично заяви, че не съжалява за решението си.

"През 1999 г. за 6 дни премахнахме и разчистихме мавзолея. Оттогава минаха 18 години и никой не предприе нищо. Сменяха се кметове, никой нищо не предприе", коментира Бакърджиев и добави, че не е лошо мястото на несъществуващия вече мавзолей да бъде запълнено за една година от "Бронзовата къща".

28 години след началото на Прехода бившият вицепремиер смята, че 1/3 от българите, които симпатизират на левицата, са разочаровани от това, че младостта им е минала безсмислено. Според него има втора третина, която е била с много очаквания, че промените ще донесат другата държава, но сега са разочаровани и се бунтуват.

"Има трета част от българите, които работят и вървят напред. Този брутен вътрешен продукт не се произвежда нито от депутатите, нито от министрите", отбеляза Бакърджиев.

"В десницата липсва интелектът - учени, професори...", категоричен бе той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради Мавзолея този заслужава участта на емблематичната сграда - една тротилова шашка в дебелия и дълъг бикфордов фитил!
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOQ SEGA LI GO PUSNAHA OT ZATVORA.
60
1
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ТОЙ Е БЪРКА-ДЖИЕВ ! БАКЪРА Е ЗА КРАДЕНЕ !!! ОЩЕ СЕ ПЪРКАТ ПО МЕДИИТЕ "ДУХОВЕТЕ" НА УМРЕЛИТЕ : СДС ,ГСБ-ДСБ, БГ, НС, СРС ,ССД ,ДС / и демократичен съюз може да значи/ ... НА... някоИ си ???... А НАРОДЪТ ТЪНЕ В ...??? - "ДРЪНЧАТ "БИЗНЕС" ОКОВИ"- И ...ПАРТИЙНАТА БУРЖУАЗИЯ... ГРАЧИ ...ГРОЗНО...ЗЛОВЕЩО !!!
59
0
 
4
 
! Отговори
kan4o преди 6 години
Бакъра едвам успя да събори мавзолея на Гошето,Сега пропиляно било времето.Смешници.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно е че се пропиляха годините за хората, но за такива като говорящият от снимката и всички досега преминали през Народната власт,беше скок във бъдещето,което осигури на червените поколения,проспоритет и благодеяние и ползи от техните автори.Затова надявам се трябва възмездие, да се криминализира всяко едно деяние на всички получили и ограбили България.Конфискация,затвор ,и забрана на всички от тяхнните поколения ,до девето коляно ,да се учи,да работи обществена работа,..да бъдат прокудени.
57
0
 
3
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи мога да кажа само едно нещо: Тоя наистина е прав! СДС и особено Костов тогава наистина ни оправи! Но оправянето беше САМО И ЕДИНСТВЕНО ИЗОТЗАД! И дори сега не трябва много много да си отваряме устите защото ще се получи голямо течение това оправяне тогава!!! Повече не може а се каже!
56
0
 
2
 
! Отговори
агент Николай преди 6 години
Върнете имотите на МВР,тези които прехвърлихте на фк подуяне в последния си работен ден с галениците Софиянски,Марков.Ако си фен на даден отбор и си във власта трябва ли да откраднеш нещо от Държавицата ни за да го подариш на частния си клуб ,който не е истинския Л.С.,вие сте за затвора.Между другото нещо замлъкна главния архитект на София след като обяви че отборчето ви ползва НЕзаконно точно тези заграбени от вас имоти на МВР
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47"Естония и Литва" са се "оправили"????????????? Ти случайно да не бъркаш нещо страните или досега си спал 27 години? Първо добави още една нещастна Латвия и второ, събери малко по-актуални данни за сегашното положение на тия "страни"!!! Горките, вият от глад всеки ден, народите им намаляха с 50%(!!!!!), промишлеността си я сринаха като нас, живеят от подаянията все още на това недоразумение ес-чето и се чудят откъде да изклинчат повече пари!!! Не, ти явно си паднал от Марс!
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглостта и лицемерието нямат никакви граници.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не сте пропиляли, защото и ЦЕЛТА ВИ Е БИЛА ДРУГА!!! ДА НИ ОТКЪСНЕТЕ ОТ КОРЕНИТЕ НИ, КРЪВНОТО НИ РОДСТВО, ОТ ТРАДИЦИИТЕ НИ, да забравите за Левски, Ботев и Раковски и се превърнете на клоуни от вампирски хелоуони и разни тикви! Да се обогатите на гърба на бащите и дедите ни и да оставите родителите ни с пари за един хляб и мляко!!!! ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ ПРАЗНИ ХЕЛОУОНСКИ ТИКВИ И ЗА ВАС ЩЕ ДОЙДЕ НОВ НАРОДЕН СЪД!!!
52
1
 
7
 
! Отговори
теди преди 6 години
като се занимавахте с мавзолея .......и цъп - царъп ....
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация=упадък
50
0
 
21
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Не са пропилени, дори напротив, целта е постигната. За 28 години народа изпростя тотално. Вече е толкова ***, че не осъзнава собствената си простотия. Целта е изпълнена - народа е ***, лесно се манипулира и управлява. Политиците ни са най-добрата извадка, която може да осредни нивото на народа като цяло. За 28 години прогониха хората от България, които трябваше да бъдат в основата на новата държава и строй. Сега в основата са простаци и ***, да не се чудите защо заплатите са ниски.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""В десницата липсва интелектът - учени, професори...", категоричен бе той."На десницата интелект не й трябва, трябва й една тиква "аз съм ***, вие сте прости, затова се разбираме", един физкултурник, селска стругарка и армия безмочъни гласоподаватели.
48
0
 
16
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Пропиляхме ги ние,а вие ги осребрихте!
47
0
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Ти не си ги пропилял,Бакъре,не си-знаем те!Пропиляхте ги за нас,сини и червени милионери!!!
46
1
 
15
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Бегайте, появи се бомбаджията. Интересно с какви парици живее тоя
45
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си свърши всичката работа - трябваше да премахне и паметника на съветската армия !
44
3
 
7
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
До Анонимен-21 Само да ти кажа,бате, че пред,, ЧЕ,, винаги ,ама винаги се пише запетая !!! Така че,за мен не знам ,но ти си твърдо в 80-те % процента на проф. Христов !!!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Гласове oт нафталина'' част 934-та