Бакърджиев с равносметка: Пропиляхме годините след 10 ноември!

По думите му, на власт били БСП и ДПС, които не правят реформи
10 ное 2017 10:20, Петя Славова
76

На 10 ноември се прочете смъртната присъда на социализма и комунизма. Първите 8 години бяха пропилени в България, и не само те. Досега управляват БСП и ДПС - тези, които не правят реформи", настоя бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството от 1997 до 1999 г. Евгений Бакърджиев пред Bulgaria ON AIR.

"В България трудно се взимат решения, защото трябва да се носи отговорност. Преди 18 години си свърших работата. Оттогава никой не върши работа", подчерта гостът в "България сутрин".

Едно от емблематичните лица на Прехода разпореди премахването на мавзолея в центъра на София през 1999 г. и за пореден път категорично заяви, че не съжалява за решението си.

"През 1999 г. за 6 дни премахнахме и разчистихме мавзолея. Оттогава минаха 18 години и никой не предприе нищо. Сменяха се кметове, никой нищо не предприе", коментира Бакърджиев и добави, че не е лошо мястото на несъществуващия вече мавзолей да бъде запълнено за една година от "Бронзовата къща".

28 години след началото на Прехода бившият вицепремиер смята, че 1/3 от българите, които симпатизират на левицата, са разочаровани от това, че младостта им е минала безсмислено. Според него има втора третина, която е била с много очаквания, че промените ще донесат другата държава, но сега са разочаровани и се бунтуват.

"Има трета част от българите, които работят и вървят напред. Този брутен вътрешен продукт не се произвежда нито от депутатите, нито от министрите", отбеляза Бакърджиев.

"В десницата липсва интелектът - учени, професори...", категоричен бе той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в съседната статия пише как Москва натиснала бай Топшо да си ходи.Бакърджиев, ти къде си бил по това среме - пред телевизора ли?Всички от СДС сте за разстрел! Всички! Вместо да промените България направихте всичко възможно да развъртите далаверите! Не случайно половината бяхте изгонени от БКП, а другата - дребни тарикати от пандиза!
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"През 1999 г. за 6 дни премахнахме и разчистихме мавзолея. Оттогава минаха 18 години и никой не предприе нищо. Сменяха се кметове, никой нищо не предприе" А трябваше нещо да се предприеме - Бакърджиев да влезе в затвора! И сега не е късно...
20
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бакърджиев, мавзолея го взривявахте 3 пъти и хич не го махнахте за 6 дни, ами за няколко месеца.И я кажи за онази швейцарска сметка, за кояъо швейцарците те накиснаха за плане на пари, а бг съдът те оправда?
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропиляхме ги, защото не започнахме със закон за лустрацията. Защо не приехте такъв закон, когато управлявахте? Докато не приемем закон за лустрацията, няма да мръднем напред нито йота. Това е ясно на всеки разсъдлив човек. Няма какво повече да се комнетира.
18
3
 
3
 
! Отговори
инж. преди 6 години
Китайските комунисти насърчават големия бизнес на САЩ с 250милиарда долара,купуват 300 самолета и др.Справка БТА bta.bg/bg/c/IK/id/1687199
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо плачете? Нали вие г-н Бакърджиев не си пропиляхте тези години! Нали успяхте да станете милионери за много кратко време! Нали купихте къщи - палати в България и чужбина, нали обиколихте света, нали успяхте да уредите децата си на добри позиции.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
демолюшън мен, само с това ще осанеш в историята ... малкия ИДИЛ, много е лесно да се чупи историята, ама това не я променя. Парчета от три пъти по-омразната берлинска стена има из целия свят, вкл и в центъра на Сф.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, как в десницата да има учени, професори? Как?Като видят,че се задава един Валяк и бегат хората, не щат да бъдат мачкани.
14
2
 
30
 
! Отговори
РЕАЛИСТЪТ преди 6 години
... Тоя *** явно все още има БЕЗСРАМИЕТО да се появява из медиите и да "коментира" ... Но това е нещо напълно нормално де ... за НАГЪЛ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕКАДЪРНИК и *** , като лицето Бакърджиев ... Един от многото ГОЛЕМИ ВИНОВНИЦИ ЗА ТОТАЛНО СГРЕШЕНИЯ "ПРЕХОД" И "КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ" ....... Едно от многото ПОСТАВЕНИ ЛИЦА НА "ГОСПОДАРИТЕ" ОТ ЗАПАДА за СМАЧКВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ И ИКОНОМИКА !!! ....... БАКЪРДЖИЕВ , ТО ГОСПОД ЗАБАВЯ ... НО НЕ ЗАБРАВЯ !!! НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ !!!!!!! ...
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е така баш, щом мавзолея успя да срутиш, не е малко.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще сте го пропилели,бе?!Такова грабене,такава безнаказана вакханалия и такъв овчедушен бълвоч,наречен народ...че това си е върховно постижение,което и всякакви чужди завоеватели,включително и пет вековното турско робство(което набихте в дебилните кратуни на електората за "присъствие и комшулук),какво по върховно постижение и ако това според вас е "пропиляване",какво ли щеше да бъде,непропиляването?!Може би,да изгребете цялата българска земя и я стоварите като робски подарък на СрАЩ?
11
10
 
8
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Също Георги Димитров е единственият комунист осмелил се да влезе в кабинета на Сталин в Кремъл пиян-залян и едвам държащ се на крака и е удостоен в Русия с престижното звание "Горький пропойца". На най-изявените пианисти в кръчмата можеше да се дават значки "Димитровски пианист".
10
16
 
11
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Мавзолеят трябваше да бъде превърнат в кръчма, на стените на която да са описани подвизите на Георги Димитров в алкохолната подготовка - първата му регистрация в полицията е за пиянско сбиване, изгонен е от църквата, тъй като пиян се закачал с младите жени и говорел глупости, уволнен е от печатницата, тъй като не успял да изтрезнее и не се явил на работа, организирал нелегален внос на алкохол в затвора на Гестапо и впечатлил германците с алкохолна подготовка.
9
6
 
28
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Тоя е политически труп-каквото и да каже никой няма да му обърне внимание. Нали той ръководеше събарянето на Мавзолея. Толкова е некадърен,че това ,което комунистите бяха направили за 4 дни на ръка ,той не можа да събори със съвременната техника за седмица !!! А за БСП-то може и 80% да му вярват,ама от ОНИЯ 80% ,на Иво Христов...
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо говори в множествено число. Той има също основна вина да завием на никъде, и след 28 години, като десер Тиквуций Трети Монокнижник, крадливи и нагли полуграмотници, тотална разруха в обществото ни, гарнирана с изчанчено образование и здравеопазване, не за лечение а за забогатяване, свирепа цензура навсякъде, за да не му се нарушава спокойствието на Монокнижника. В държ. администрация калинки, проЗДи но верни, да осигуряват вечност на Слънцето от село Банкя. Ехаааа, щастлив народ сме, а?
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този заедно с антоан николов софиянски и любо пъпката правиха най много далавери с общински държавни имоти
6
3
 
35
 
! Отговори
Гнусно преди 6 години
Ей тва му е лошото на 10 ноември-че сега се появяват другарите от СДС, които направиха така, че да отвратят народа от демокрацията, за да си въздиша за соц-а! Те създадоха мутрите, те направиха приватизацията, те затвориха заводите.. И сега те почват да ни обясняват как са изпуснали момента.. Гнусно!!! Другаря Костов няма ли да цъфне и той отнякъде?
5
5
 
19
 
! Отговори
zeus преди 6 години
А сега кой ни управлява, БКП и ДС май, няма надежда за България!
4
2
 
16
 
! Отговори
Топ-експерт преди 6 години
Костов нали направи реформите все напред вървим откак Костов реформира всичко за поiледно друга каква демократична реформа е правил някой ???
3
7
 
31
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Това емблематичнно лице не трябваше да маха мавзолея ,това щеше да е антракция(тъй и тъй няма какво да се види в София) за чужденците и щеше да носи и доход на града . ВъОбще хората цивилизованите не си махат историческите си паметници ,дори и да са на епоха която се отрича ,но какво да се прави -ние сме си ние .... .