Балкански събратя на ДПС: Националистите – напълно излишни в България

Либералите на полуострова излязоха с декларация срещу засилването на шовинизма
11 ное 2017 18:52,
80
Балкански събратя на ДПС: Националистите – напълно излишни в България
Снимка: ДПС

Националистите са излишни в управлението на България и участието им във властта не е добро нито за съседите й, нито за Европа.

Това обяви главният секретар на Либералния интернационал Емил Киряз по време на конференция на балканските либерали в София. ДПС е член на "Алианса на либералите и демократите в Европа“.

"Това, което е случва в България е  много разочароващо, но и повод за сериозна тревога. Абсолютно излишно е популистко-националистически партии, които правят политика само на базата на ксенофобия и дискриминация, да бъдат част от управлението. Това не носи нищо добро нито на България, нито на съседите и, нито на Европа“, каза Киряз, цитирани от пресцентъра на ДПС.

Още по темата

Според главния секретар на Либералния интернационал присъствието на националисти в българското правителство трябва да е урок за всички либерали.

"Ние трябва да вземем тази ситуация и да говорим на висок глас за нея, за да не продължава такова нещо и да не се повтаря някъде другаде.", каза той.

Кирияз допълни,  че "ДПС е една истински патриотична партия. Не по име, а с политиката, която води. В духа на този патриотизъм ние сме тук, за да предложим нашата помощ на ДПС и цялата Българска държава за Председателството на Съвета на ЕС и особена за срещата на върха, която предстои."

Балканските либерали излязоха с декларация, в която изразиха безпокойството си от засилването на вълната от национализъм и шовинизъм в почти всички европейски страни.

"Дори през последната година и половина някои от тези крайно радикални и ксенофобски партии успяха да влязат в националните парламенти на съответните държави. За съжаление някъде са включени и във властта“, се казва в документа.

По време на форума председателят на АЛДЕ  Ханс ван Баален се застъпи за Европа на една скорост. "Не трябва да се бърза с Федерална Европа, за да остане отворена за нови държави членки“, каза той.

Членът на Европейски икономически и социален комитет сър Греъм Уотсън коментира и предстоящото председателство на Съвета на ЕС от България.

"Председателството на Съвета е ЕС не е просто win-win ситуация, а е win-win-win: Печели ЕС, Печели България, Печелят и Западните Балкани. Но само при едно условие, че нещата се случат по правилния начин“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
10
 
15
 
! Отговори
интернационалист преди 6 години
Башибозуци от всички страни обединявайте се. Под прикритие на "либерали".
45
11
 
29
 
! Отговори
Най-вредните преди 6 години
Най-вредните за България сформирования (по ред на вредност):1. Остатъците от ДС2. Путинистите3. ДПС4. БСП5. Старшинките в армията6. Азис и приятелите му7. Имигрантите от Азия и Африка8. Лукойл9. Масовите коментиращи в днес беге10. Мими Големите размери от съседния вход.
44
6
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Аз пък съм намирал за напълно излишни ***. Ако няма националисти, останалото население е просто "рая". Националисти, обаче, не патриоти;))) Има огромна разлика. И Доган е патриот, като Валери Симеонов, Бялата Златка и Каракачанката...
43
8
 
7
 
! Отговори
Мечтател преди 6 години
Както са се наредили тия и с калашникаааа...
42
6
 
7
 
! Отговори
дарител преди 6 години
ще им сменим имената .
41
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдещите правителства на европейските държави все ще са от патриоти и националисти.Самите нахални мюсюлмани предизвикват това.
40
4
 
13
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ! преди 6 години
ДПС-НЯМАТ СЪБРАТЯ!!!!!НЯМА ТОЛКОВА "РУСКИ ПРОДАЖНИЦИ".... В ЦЕЛА ЕВРОПА!!!!АБСОЛЮТНО СЪМ УБЕДЕН В ТОВА---ХОДИХ И ЗНАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
39
5
 
22
 
! Отговори
ай сиктер преди 6 години
Някакъв си Емил Киряз няма да диктува какво е излишно или не в България.Да си взима дупещите се от ДуПиСе и у свет.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 Да, но интересното е че масово приемат тях, индииците, братята роми а нас и румънците най-много плюят. Нищо че аз за българско или румънско гето не съм чувал, но за мюсулмански, ромски, индийски гета съм чувал.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
37 О задължително, отбелязах че се борят с това .... но след гафа на Меркел с бежанците и каквато свобода им дадоха нормално е сега да започнат да се навъждат националисти. Виж какво стана в САЩ след феминиските, SJW, BLM почнаха да се навъждат националисти ама директно ги обявиха за фашисти. Всичките медии са либерални и само ги плюят за расизъм, сексизъм, фашизъм и тн. и тн. Бая силичка трябва да се събере преди да събори CNN,ABC,BBC, и другите големи медии за масовата прмивка.
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Троянския кон на патриотичния ислям в Европа, тия са унощожителителите на Европа...
35
2
 
12
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Абе, либераГлистите могат да си говорят каквото си пожелаят... все още, но причинатата за ръста на национализма е именно тяхната либерална политика на търпимост и толерантност към "бежанците" от Бл. Изток, които пък от своя страна не проявяват никакво желание за интеграция, а тъкмо обратното, опитват се да наложат своята култура и традиции на местното европейско население!
34
2
 
20
 
! Отговори
до 33 преди 6 години
от над 10 години живея на запд и съм сменил 2 държави . в никоя от тях НЯМА етническа партия като дпс ..просто са противоконституционни и няма съд който да ги регистрира и допусне до избори. за това и няма такива индивиди в управлението ...НО явно не следиш , че себастиян курц победи в австрия а крайните десни са с над 10 % и в немският парламент . та скоро не се съмнявам , че запада ще си има националистически управляващи партии...просто мюслитата се взеха на сериозно да командват
33
4
 
14
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 6 години
"БАЛКАНСКИТЕ СЪБРАТЯ" НА ДПС.... И ТЕ ЛИ СА КОМУНИСТИЧЕСКИ ДОНОСНИЦИ И ЧЕНГЕТА НА МОСКВА..?!Моля да се уточни това!
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
32 Прибират се, като се пенсионират се прибират в България. В момента си стягат къщите, лека полека карат даже фиданки с автобуси от Турция. А нашите като идат там, да не ти казвам какво става, още от границата. Още като чуят разваленият им турски или видят регистрация У,К,Х и вече е на проверка. Някой даже се правят че не знаят турски и говорят на български за да минат безпроблемно. Не знам защо, но турците нещо не харесват много, много българските турци.
31
0
 
5
 
! Отговори
без тия преди 6 години
Ние, обаче аркадашлар, ДОСТ-овете на ДПС ги знаем
30
4
 
4
 
! Отговори
ANALI ZNAESH преди 6 години
ISKASH DA SI V EVROPA TUPASH SE V GIRDOTE, CE SI EVROPEEC AMA NE ISKASH DA SE SIOBRAZYAVASH S PRAVILATA. V EVROPA NYAMA V UPRAVLENIETO TAKIVA INDIVIDI, KATO VOLENCO, KATO VALERKO- DALAVERKO.
29
3
 
16
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
съгласен съм с теб.и това ме ядосва ,че турците в България не оценяват свободата и правата които имат тук а все работят за турските интереси . но ако трябваше да живеят там...при диктатурата на ердо веднага щяха да съжаляват .....изпусни питомното гони дивото е казал народа
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25 Е ти какво очакваш, от 30г в Европа усърдно се борят срещу националистите, патриотите са нещо лошо там. От доста годинки същото се опитват да наложат и тук. Шовинизъм, ислямофобия, хомофобия, и тн. са недопустими.
27
3
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
чакай сега...никъде в поста си не си споменал България а посочваш като важно правителството да е стабилно и да управлява??? България е над всяко правителство и партия а в момента герп и патриотите са вредни за България.....но за съжаление останалите партии са още по-вредна алтернатива. а ние сме не до а в някой голям и това е ЕС...нямаме нужда да се прилепваме до русия...просто русия не е руският народ...на който сме благодарни и близки