ГЕРБ иска: Без давност за престъпления при приватизация

От партията на Борисов чакали подкрепа от "златния пръст" на Нинова
Обновена: 13 ное 2017 15:54 | 13 ное 2017 15:45, Веселина Йорданова
110
ГЕРБ иска: Без давност за престъпления при приватизация
Десислава Атанасова. Снимка: архив, БулФото

ГЕРБ ще предложи промени в Конституцията, за да отпадне давността на престъпления при приватизацията. Това съобщи на пресконференция председателят на Комисията по правни въпроси в парламента Данаил Кирилов.

В член 31 ще бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992 - 2017 г., разясни той.

Крайният срок е фиксиран на тази година, защото към момента има около 20 нераздържавени търговски дружества и те са в забранителния списък. Няма да бъде създаван специален орган, извън тези в Конституцията - съд и прокуратура, разясни Кирилов и подчерта, че не става въпрос за разваляне на приватизационни договори, а за наказания на виновните за неизгодни сделки лица.

Юридическият екип на управляващите е обмислял пет варианта, свързани с давността на престъпленията при приватизацията, като сред тях са били и поправки в НК. В крайна сметка промените в Конституцията са най-правилното решение по думите на Кирилов и най-добрият начин да се види как е била разпределена огромно държавно и общинско имущество за споменатия период.

ГЕРБ вече имали подкрепата на Обединените патриоти, на ДПС, а "Воля" неведнъж е заявявала подкрепа за подобни стъпки, обобщи председателят на правната комисия. За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарна зала - 180 гласа.

ГЕРБ ще търси възможно най-широка подкрепа, включително и от БСП.

Очакваме и "златният пръст" на Корнелия Нинова да се подпише, коментира Десислава Атанасова. "Парадоксално ще е, когато БСП се опитва да се пребори с паралелната държава, дали ще се пребори със съвестта на Корнелия Нинова и ще се подпише", добави още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
22
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
До АнонимеАко се приложи тая конституция, то политик, ама кьорав политик няма да остане в България.
52
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 6 години
Тежката артилерия на герб, иначе няма друга такава ...
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само за приватизацията и защо само за този период???????
50
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Погледнете до къде стигна Венецуела след национализацията.Скоро там ще е и Рашкистан.
49
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това БСП-то така са се насъскали да свалят правителството, че иначе лошо.Успее ли Борисов за изкара цял мандат сатрапите от БСП и коалиционния им партньор ДПС вече власт няма да видят. ДАЙ БОЖЕ !
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човешките права на западни банки и фирми ще бъдат нарушени ако се ренационализира. В 1917 г. Ленин национализира всичко и каза че Русия не дължи нищо и на нея не дължат нищо.
47
8
 
6
 
! Отговори
за едни БКП-та питам преди 6 години
Абе защо в Каварна БСП обслужва ГЕРБ и интересите на Суджука?
46
4
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
44А троловете защо скочиха на амбразурата, след като всичко около приватизационните сделки на техните гурута е чисто? Няма от какво да се притесняват!
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ и Атака можеха да приемат закон за национализацията и съответно да отнемат незаконното от забогателите. Но ЕС им забранява.
44
1
 
22
 
! Отговори
Ми тогава преди 6 години
Без давност за участниците в силови групировки, в т.ч. СИК / ВИС / АПОЛО / 777 / Корона / 161 и т.н... Щом са били там, значи са за затвора и да няма давност за това. Тъй де, като чистим, да ходим после на чисто
43
2
 
5
 
! Отговори
Българин 1 преди 6 години
Защо толкова някои се притисняеат за Нинова,ми тя не е участвала в приватизация. !!!
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да разследва БТК и Булгартабак тези две най апетитни и печеливши структуроопределящи български предприятия са приватизирани от ГЕРБ и лично от Бойко Борисов и все още давността за тях не е паднала, от там да почне!БТК подарено за жълти стотинки на братя Велчеви ,Спас Русев и руска банка. Руснаците писаха че Бойчето лично взел 50млн евро за тази сделка. Булгартабак подарен на Пеевски доведен до фалит след като турците ги хвнаха че контрабандират цигари в Ислямска държава. А воения клуб?
41
1
 
21
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
Ще им хванете муя.ЦКБ лани я обрахте и не може да се оправите,та кражби от преди 30 г!Всичко е продадено,препродадено,а парите са в офшорки.Костов ли ще съдите или Гад Зееви,купил авиокомпанията за жълти стотинки или индиеца,който купи кремиковци за 1 лев?
40
11
 
3
 
! Отговори
Българин 1 преди 6 години
Сега хептен става ясно къде ги стяга бсп,отломките от сдс и други темподобни идеолози ,организатори и извършители на Грабителската приватизация.Да видим обаче управляващите дали ще доведат нещата до края или всичко ще остане само добро намерение !!?
39
3
 
10
 
! Отговори
НУНЕВА СРЕШУ НИНОВА. преди 6 години
ДА НЕ ЗАПОЧНЕМ ПОСЛЕ ДА ПЛАЧЕМ:МАМО ***, ХВЪРЛИХ БУМЕРАНГА ПЪК ТОЙ СЕ ВЪРНА И МЕ УДАРИ.
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Червените милионериКъм тях прибави и Цветан Цветанов, Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, вече и Лилянчето, монтанската тефтераджийка се донаяде, въобще списъкът с червени милионери трябва да се актуализира;)))
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големия политик ще е този,който предложи 30% одържавяване на пе4еливите и важни за страната бизнеси и обекти,без право на придобиване на собственост на друг върху тях през близките 30 години.Спе4елените средства да отиват директно за подпомогане на населението и за решаване на демографската катастрофа.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приватизацията свързана с Цветелина Бориславова трябва да се разгледа най-напред.
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правният корифей от Дулово, завършил Право в Русенския Машинно тракторен институт, като си тури очилата и си разчекне устата, и като почне да предлага едни законодателни промени, като отнемане на лични карти за неплатени ЗОВ или ревизия на сделки след изтекли всевъзможни срокове, на които би се изсмял и първокурсник по Право от СУ, и се мисли за много умна и красива.гнус да те хване.
34
9
 
10
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.