Цачева за доклада на ЕК: Най-позитивният досега!

Министърката е удовлетворена от оценката на Брюксел
68
Цачева за доклада на ЕК: Най-позитивният досега!
Цецка Цачева. Снимка: архив, БТА

Правосъдният министър Цецка Цачева заяви, че докладът на ЕК по Механизма за сътрудничество и оценка е най-позитивният до момента.

По думите й той дава множество положителни оценки както за работата на настоящото правителство, така и за цялостната ситуация в страната.

„Ясно се заявява, че работата трябва да продължи, което може само да ни мотивира и да ни накара с по-бързи темпове да стигнем до окончателно изпълнение на 17-те препоръки“, заяви Цачева пред журналисти след заседанието на Министерския съвет.

Тя каза още, че правителството изцяло подкрепя изразената перспектива за преминаване към хоризонтален механизъм за върховенство на закона, общ за Европейския съюз.

Още по темата

Цачева посочи, че за първи път в годишния доклад по механизма липсват нови препоръки към страната ни.

Правосъдният министър каза още, че сътрудничеството между ЕК и българските власти ще продължи с хоризонт доклада през 2018 година. Ако тогава успеем да отчетем „задоволителен напредък“, ще има основание в края на следващата година и началото на 2019 г. механизмът да отпадне.

По думите й в доклада е посочено, че заради предсрочния парламентарен вот работата по препоръките се е забавила, но ясно е заявено, че има бърза приемственост между предишния и настоящия редовен кабинет. Отчита се, че заплахата от организирана престъпност е намаляла до степен, сходна с тази в други държави-членки, изтъкна още Цачева.

Тя беше категорична, че предложенията на ГЕРБ за престъпления при приватизацията да няма давност, не са в контекста на доклада и не са за отвличане на вниманието. По думите й няма нужда от това, тъй като тонът на доклада е много позитивен.

Цачева заяви, че е удовлетворена от оценката на Брюксел и че по никакъв начин тонът на доклада не спекулира с това, че предстои председателство на България през първото шестмесечие на 2018 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 6 години
Само не мога да си обясня ако този доклад е положителен какъв би бил отрицателния.Тези верно ни мислят за ***.А може и да са прави .Факта че все още не сме ги прогонили го потвърждава.
50
0
 
5
 
! Отговори
Върбан преди 6 години
Цецке четох доклада .С твоето изказване обиждаш интелекта ми.Четох и доклада и за Румъния.За последните 10 години са постигнали много повече от вас. Всъщност според доклада ГРОБ не е свършил нищо .Много си нагла и лицемерна .Нямате бъдеще .Проблем е че бившето БКП също няма бъдеще.Даже ако те дойдат на власт ще стане по лошо .Не са крали от доста време и доста са поогладняли.
49
0
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
"Цачева посочи, че за първи път в годишния доклад по механизма липсват нови препоръки към страната ни".Е, за какво да дават нови препоръки, след като ясно са написали, че и предишните не са изпълнени. Ако такъв доклад е положителен, но не знам кой изобщо може да бъде отрицателен. Работи се, но резултати няма - това е казано накратко.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горката лелка, само ако можеше да се види колко е тъ//па самата, нещастна и унизена от ББ Банкянския бандюга.
47
1
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Христо Иванов:"Цачева няма да прави правосъдни реформи, а Захариева ще замазва в Брюксел"ЕК по правосъдие Вера Юрова:"Всеки път,когато се срещна с г-н Цацаров и когато имам възможност да обсъждам с него тези теми-реформата и работата на прокуратурата и нейните структури,той според мен дава убедителни знаци за напредък.Винаги,когато се срещна с него оставам с впечатление,че всичко в България е наред. След това виждам фактите,цифрите,резултатите и в мен се появяват съмнения за това дали наистина всичко е толкова прекрасно."
46
0
 
9
 
! Отговори
Как ли преди 6 години
Измъчената ни държавица,вече би могла да се спаси от гербаджийските вам....пири? Ще изпият и последните ни капки кръв. България вече е обезкървена.Народеееее,бееее
45
0
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
...и това пл...ло щеше да е Президент на България...Все пак е имало ГОСПОД !
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя,Цецка винаги е удовлетворена.Колко пъти я обижда и унижава нейния началник,ако имаше капка достойнство одавна да се е оттеглила.Но как да остави хранилката,като е толкова сладка.Това пристрастяване към парите и властта е като дрога-лесно се поддаваш,трудно се отказваш.
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов я заплю в лицето, като каза че не е искал гербажия президент. Тоест, предложил е кандидат, който не става. За когото няма да гласуват дори и мнозинство от гербажиите.Нормално е Цецка да потъне в земята от срам и да се върне на село. Макар че и там не я искат. Да, ама не. Тя е Министър на министерство с най голямата корупция в страната. Мисля си,зао когато Бойко залезе зад хоризонта, тези жалки лакеи къде ще се скрият. И дано си получат заслуженото презрение до живот.
42
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига си се излагала бе,Цачева.Застани по мъжки,както само ти си знаеш и кажи на народа един път поне истината.Така или иначе ние я знаем.
41
0
 
21
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Опитвам се да мисля позитивно. И се получава. Вярно, почти във всички класации в ЕС сме последни, но с това ние допринасяме за известно самочувствие на предпоследните. Все пак това е наш принос, нали?
40
0
 
15
 
! Отговори
от Лигата на съгласн преди 6 години
Бравуссссс
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нашите управляващи като под това имам предвид всичките лапачи които се изредиха през тези години оценките на докладите , а те са почти еднакви всеки път трябва да бъдат като в ученически бележник . Ясно и точно да им пишат слаб 2 или среден 3 иначе се започва едно тълкуване как всичко е точно и ще спазят препоръките за по-нататък, ама друг път.
38
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
почва се със замазване на очите на избирателите как видите ли бил позитивен тоя доклад, защото всъщност по дипломатичен начин се казва, че нищо не е свършено! как да е свършено като по-важно е да се измислят схемите за източване на пари от всичко възможно?!?
37
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По нейната логика ако я нарека Баба Яга, тя ще се мисли за Клаудия Кардинале!аА докладът звучи като обещание догодина двойкаджията най-после да получи тройка!
36
1
 
31
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Заначи излкиза,че ние внасяме в ЕС много висока лепта,за да може Ципрас да си раздаде на народа 1 милиард и 400 милиона евро за коледа,а наш Бойко,ще намаже филията с мас на най-бедните пенсионери с по 40 лв.Аферим,Бойко машала!!!
35
0
 
26
 
! Отговори
Гюн Тер преди 6 години
Годзиляяяяяяяяя...
34
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууу,*** много страшна тая жена.Снимката направо кърти мивки.А за доклада,послушковците ги потупват по рамото снизходително,сиреч ЕС има повече полза от нас,отколкото ние от тях,пред вид факта,че сме получили от Европа 16 милиарда евро,а сме внесли 25 милиарда.Изводите си правете сами.
33
2
 
23
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
А бе, тия гербери не четат ли форумите на ДНЕС.БГ , че да си чукнат малко пипер ците, аджеба тия "80" % българи вярно ли пишат или "някои от Москва им диктува" ???
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво друго да каже.