Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента

Опозиция и управляващи се скараха заради думите на премиера
Обновена: 15 ное 2017 18:29 | 15 ное 2017 10:04, Камелия Цветанова
217
Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента
Снимка: Булфото, архив

Със скандал започна редовното заседание на парламента в сряда. Стигна се дори до крайното решение от страна на шефа на Народното събрание Димитър Главчев да изгони соцлидерката Корнелия Нинова, защото обиждала премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Напрежението между тях ескалира още в петък, но тогава Главчев само я предупреди, че може да я отстрани от заседанието, както предвижда правилника за работата на парламента.

В сряда обаче, след като Нинова обяви, че Борисов наричал депутати "безделници", той наистина я изгони от залата.

Тя пък отказа да си тръгне от трибуната, нейният съпартиец Антон Кутев реагира остро на решението на Главчев и така и той отнесе наказание - отстранен и то за две заседания.

Скандалът започна с искането на БСП да бъде изслушан премиера Борисов заради думите си, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и с купуване на гласове на затворници. 

От мнозинството обаче отказаха да подкрепят социалистите с мотива, че изказването на премиера е основано на публикации. Това провокира Нинова да попита депутатите от ГЕРБ и Обединените патриоти нямат ли достойнство.

"Разбирате ли какво правите с отказа си да бъде изслушан премиер? Министър – председател твърди публично, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и Вие оправдавате това с четене на вестници, питам защо заради него се подлагате на това унижение, нямате ли достойнство като народни представители, той ви е наричал безделници", скочи тя.

"Защо позволявате на премиер, който и да е той, тотално да руши институциите в страната, ние сме парламентарна република…", продължи тя, но не успя да довърши декларацията си, защото Главчев й взе думата и я изгони.

Корнелия Нинова отказа да си тръгне и поиска квесторите да я изведат от залата. Заради настъпилия хаос в крайна сметка Главчев се принуди да даде извънредна почивка, докато се успокоят страстите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно точно Корнела иззе поведението и говоренето на Волен Сидеров а той сега засега е като кротко агънце,обаче тая бе..с...та е по-опасна защото Сидеров има по-малък потенциал да прави поразии докато това...на снимката води след себе си поне половин милион тралалайки.
134
23
 
20
 
! Отговори
БОКО Е ПЪТНИК,БАЙХЕЙ преди 6 години
ГЕРБ СА НОВИТЕ КЪРДЖАЛИИ.КАКВОТО И ДА ИМ КАЖЕШ, ВСЕ СА ПРАВИ И ОБИДЕНИ И ГЛАВАТА ТИ Е НА ДРЪВНИКА.ТАКА Е КОГАТО СЕ ЗАГОВОРИ ЗА МУТРИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА. КАКТО КАЗА МУТРАТА БОРИСОВ - ИЗТЪРВАХА МЕ И ПОНЕЖЕ СТЕ ПРОСТИ, ЩЕ ВИ МАЧКАМ, ЛЪЖА И СТРИЖА ДО СИНЬО. ДВЕ КАТАСТРОФИ С НИНОВА ЗА МЕСЕЦ, ПРЕДИ ТОВА НАСЪСКАХА КУЧЕ, ДНЕС Я ОТСТРАНЯВАТ ОТ ПАРЛАМЕНТА, УТРЕ КАКВО? АКО Я ПИПНАТ С ПРЪСТ, ЩЕ ИМ СЕ СТЪЖНИ ЖИВОТА И НА БОКО МУТРАТА И НА ЦЕЦО ГРОЗНИКА. ВИЖДА ИМ СЕ КРАЯТ И ЗАТОВА ХАПЯТ С ТАКОВА НАСТЪРВЕНИЕ. БАЙ
133
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - ...А ДО НЕЯ ЕДИН ОТ БАШ КОНТРАБАНДИСТИТЕ=КИРО ДОБРЕВ!!по-точно от дясната и страна!
132
15
 
17
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
хахаха...другарката Нинова заприлича на Волен Сидеров с нейните изяви от трибуната...громи враговете на народа 24/7...пълна пародия на опозиция са другарите от БСПто...
131
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП се държат като пубертетчета.Дразнят се като малки деца. Не им се получава. Може би само Елена Йончева показва сериозност и сдържаност.
130
3
 
3
 
! Отговори
Bezmer Kabul преди 6 години
Eh, kakvo dobro voenno uchenie moje sa stane v ns...bez piloti, izstrebiteli mig i gripen...samo s pehotata...
129
12
 
19
 
! Отговори
Главчев преди 6 години
много ми падна в очите. Чак такова натягане, изчерви се като домат заради една тиква.
128
5
 
18
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
вестниците обслужват интереси и списват каквато директива им спуснат. Премиера не би трябвало да използва думи от печатни издания, ако няма вътрешното убеждение че е истина преди да го изрече, така че редно би било да се яви и дава отговори а не да се прави на Примадона
127
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази държава се заформя култ към личността. Не може да се критикува или подлагат на съмнение нито думите, нито постъпките МУ. И се гласи да бъде управляващ пожизнено. При положение, че са овладяни всички структури на държавата, кой ще му попречи?
126
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 165"Нинова е по мъж от кръглия суджук от Банкя"---Прав си. Но ТОЙ прилича по форма повече на специалитета от Банско - БАНСКИ СТАРЕЦ. (Който се прави в свински стомах, вместо в черва и е безформен). С една актуализация - БАНКЯНСКИ СТАРЕЦ.
125
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнела най-накрая получи два шамара но за съжаление само виртуално,айде махайте се и от парламента,има си кворум и без вас!Откога откога е открит лек против бяс а Корнела уж 'модерна"леводеснолЯва още не е разбрала и беснее ли беснее!!Доказателства искала,МИ ТО ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИЗВРАЩЕНИЯ ВСЕ НЯМА *** СПОРЕД ВАС,ТЯ ЗА ЕДНА ДРОГА СЕ ХВАНАЛА А ДО НЕЯ ЕДИН ОТ БАШ КОНТРАБАНДИСТИТЕ=КИРО ДОБРЕВ!!
124
13
 
15
 
! Отговори
народна мъдрост преди 6 години
Луд умора няма! Става дума за една.
123
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То народно събрание откакто е започнало да работи не работи за народа.Откакто Нинова е там тя не работи за народа ,а за себе си. От злоба,че не е водеща партия тя се занимава с неща които са важни само за самата нея,да се докаже колко е "честна."Защо не вземе да работи като толкова е загрижена за българския народ,а като някоя скандалжиика,а кои страда-народа . България затъва, затъва и на никой не му пука.Пипи
122
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е по мъж от кръглия суджук от Банкя
121
1
 
8
 
! Отговори
граматик преди 6 години
До Така еНе знам какво ще ги оправи и ти как работиш над твоето битие, ама извинявай..."управи" е по-грубо и от "кОпувам"........
120
9
 
16
 
! Отговори
посмешище преди 6 години
Превърнахте народното събрание на махленска свада....... Не защитавам никого но.... а бре Главчооглу....до вчера се криеше под полите на партия вековна , днес лижеш чорапите на една партия която за трети път печели избори и само да се види на тясно подава оставка. Хич ли не ти е еня за авторитета от едно време. Сега си седнал да си мериш силите с една жена ...не не ти отива
119
20
 
13
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Нинова е влюбена в ББ - не разбрахте ли?
118
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Komunista bkp glav4ev e sa isgonvane ne ninova toi se darji srzgantni ne kompetentno tipi4en komunjaga orebojadisan v gerb kato mnogo drugi ot gerb. Parvo bkp sad jivkov posle gerb sad boiko samo zezo e pred boiko
117
10
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
От партия ГЕРБ, мъжете не стават;))) Не могат словесно да надделеят над една жена, кво да говорим креватно. За ЖГЕРБ, въобще не говорим, там е трагедия, но не е чудно, че те командват в ГЕРБ!
116
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб и БСП са в един отбор, просто разиграват сценки на добрите и лошите, на управляващи и опозиция - дано народът да го осъзнае това