Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента

Опозиция и управляващи се скараха заради думите на премиера
Обновена: 15 ное 2017 18:29 | 15 ное 2017 10:04, Камелия Цветанова
217
Нинова възропта за "безделници"-те на Борисов, аут е от парламента
Снимка: Булфото, архив

Със скандал започна редовното заседание на парламента в сряда. Стигна се дори до крайното решение от страна на шефа на Народното събрание Димитър Главчев да изгони соцлидерката Корнелия Нинова, защото обиждала премиера Бойко Борисов.

Още по темата

Напрежението между тях ескалира още в петък, но тогава Главчев само я предупреди, че може да я отстрани от заседанието, както предвижда правилника за работата на парламента.

В сряда обаче, след като Нинова обяви, че Борисов наричал депутати "безделници", той наистина я изгони от залата.

Тя пък отказа да си тръгне от трибуната, нейният съпартиец Антон Кутев реагира остро на решението на Главчев и така и той отнесе наказание - отстранен и то за две заседания.

Скандалът започна с искането на БСП да бъде изслушан премиера Борисов заради думите си, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и с купуване на гласове на затворници. 

От мнозинството обаче отказаха да подкрепят социалистите с мотива, че изказването на премиера е основано на публикации. Това провокира Нинова да попита депутатите от ГЕРБ и Обединените патриоти нямат ли достойнство.

"Разбирате ли какво правите с отказа си да бъде изслушан премиер? Министър – председател твърди публично, че в парламента има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и Вие оправдавате това с четене на вестници, питам защо заради него се подлагате на това унижение, нямате ли достойнство като народни представители, той ви е наричал безделници", скочи тя.

"Защо позволявате на премиер, който и да е той, тотално да руши институциите в страната, ние сме парламентарна република…", продължи тя, но не успя да довърши декларацията си, защото Главчев й взе думата и я изгони.

Корнелия Нинова отказа да си тръгне и поиска квесторите да я изведат от залата. Заради настъпилия хаос в крайна сметка Главчев се принуди да даде извънредна почивка, докато се успокоят страстите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tarsete adresite na deputatite na decata im na roditelite im na chervata im. Drugiq pat nqma samo v parlamenta da vlizame
114
8
 
12
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До гошето 146 Денем сините"***" работят върху битието си , а червените драскат простотии по форумите и се оплакват, че при соца е било по добре. Ами напънете се малко и вие. Партията няма да ви управи.
113
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бааа маааму,Ба му падението на главчевия, да изгони депутат , който цитира вожда му.Той не му е вожд, а чорбаджия, ментор, идол, кумир или ......!
112
5
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До girko 151 Не само че харесваш Нинова , но дори си влюбен в нея. Не мож ни заблуди нас умните и хубавите.
111
7
 
19
 
! Отговори
Бааа маааму, преди 6 години
Ба му падението на главчевия, да изгони депутат , който цитира вожда му.
110
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До от селоБорисов трети мандат е премиер и до сега не е разбрал, че затворниците нямат право да гласуват, право на глас имат обвиняеми и подсъдими. Той явно не може да направи разлика между трите категории лица.Точно си го казал, ноооо, Борисоф не е от града, нито от село , а в маалата такива им разбиранията.
109
10
 
31
 
! Отговори
girko преди 6 години
Не харесвам комунистите и другарката Нинова, но какво точно е казала в случая, че да я гонят. Борисов е най-голямата примадона която съм виждал. За жалост винаги ние пращаме за корумпираните и некадърни политици.
108
18
 
19
 
! Отговори
Всезнайко преди 6 години
Браво Главочев, всеки който каже нещо против герб(БКП) и най вече срещу водача и, вън от парламента. Така е било и така ще бъде.
107
23
 
12
 
! Отговори
гошето преди 6 години
До Анонимен Забелязали ли сте, че червените *** са особено активни до обяд? щото огладняват по това време. С 5-6 рубли можеш само половин баничка да си купиш А сините *** са активни след обяд , защото сутрин спят след обилното хранене на държавната трапеза по тъмните часове!
106
12
 
20
 
! Отговори
от село преди 6 години
Борисов трети мандат е премиер и до сега не е разбрал, че затворниците нямат право да гласуват, право на глас имат обвиняеми и подсъдими. Той явно не може да направи разлика между трите категории лица. Ако в парламента има наркотрафиканти да попитам Борисов какво прави изпълнителната власт та още не са ги задържали. Г-н Борисов явно сте изнервен, аз съм с високо кръвно ям суджук и ми е много спокойно. Ако позволите да Ви посъветвам отпуснете си и яжте суджук.
105
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова и Борисов да ходят на тепиха и там да доказват кой крив, кой прав! Ние им заработваме заплатите, а те от сутрин до вечер ни занимават с отношенията си! А народът къде е?
104
10
 
20
 
! Отговори
мутирал ген преди 6 години
България не е ли една еднопартийна комунистическа държава, ръководена от т.н. "герб" - мутирал ген на БКП?
103
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да спазваш установения ред не е лесно, а в тоя случай е направо невъзможно ! Ама всички работни хора го правят постоянно и то за жълти стотинки. Затова недоумявам защо се занимава обществото с хора, които нямат елементарно възпитание ? Какво ще стане ако всеки от нас започне да заангажира общественото внимание и енергия с подобни постъпки, показващи сериозни личностни проблеми ?
102
5
 
2
 
! Отговори
инж. преди 6 години
Всяко зло за добро,ще направят икономии от ток.Какво стана с парното?Сега след обяд ще работят тия от подръжката,никой в България не работи 8 часа,всеки наблюдава поне 4 часа от деня.
101
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгонили са ги за да не ги питат за скандала с лекарите в Сърбия поредните суджукарски провокации и интриги.
100
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един от поводите за вота на недоверия е филма на Йончева "Граница". Изгледах филма и направо съм втрещен. Че то кокошките на леля Миче са по-добре оградени от колкото тоя жалък плет по границата! И не вярвам филма да не е истина и провокация.
99
13
 
27
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Бойко, дръж се мъжки като Нинова и си кажи.
98
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде скриха президента обединител,след като си замълча като комунист на разпит за глупостите на Захарова,обеденителя сега се е покрил още по дълбоко и не коментира руския фундаментализъм у нас и заплахите за убийства на български граждани от Рушлямска държава
97
6
 
10
 
! Отговори
До мафията е на ... преди 6 години
Е кажи кои са тези които не са мафиоти, че да знаем и ние да гласуваме за тях. БСП? ДПС с обръчите от фирми? Марешки? Слави Трифонов, приятел с покойните вече братя Илиеви? Куневица и ко.?Ааа сетих се. Сигурно имаш предвид Йоло Денев.
96
10
 
3
 
! Отговори
Акг преди 6 години
Парламент не е мястото за дискусиите!