Опозицията внесе искането за оставката на Главчев, но...

Нинова: Само 3 пъти ще сме в зала, ще си платим глобите
16 ное 2017 12:07,
52
Опозицията внесе искането за оставката на Главчев, но...
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Както се закани, опозицията внесе искането за оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. Това стана след вчерашния скандал, при който червената шефка Корнелия Нинова бе изгонена от пленарното заседание заради обида към премиера. Това пък предизвика народните избраници от БСП и ДПС да напуснат заседанието и днес също да не се регистрират в пленарна зала.

В знак на недоволство днес 69 депутати от БСП и 19 от ДПС сложиха подписа си за отстраняването на председателя на парламента Димитър Главчев.

Още по темата

Корнелия Нинова се закани, че червените депутати няма да влязат в пленарната зала до оставката на шефа на Народното събрание.

"Ще участваме само в три заседания в зала - гласуването на оставката на Димитър Главчев, обсъждането на бюджета и вот на недоверие. Ще си платим глобите за тези отсъствия от работа", обясни соцлидерката.

Тя каза още, че социалистите ще участват в заседанията на комисиите, а през останалото време ще бъдат в районите си, където започват срещи и разговори с гражданите.

Нинова допълни, че ще поискат среща и с всички европейски посланици, за да представят приоритети на БСП за европредседателството на България. Червената шефка обясни, че вчера Кристиан Вигенин е трябвало да внесе проект за общо решение на НС за приоритетите по председателството, но минути преди това Главчев е изгонил лидера на най-голямата опозиционна партия и така от ГЕРБ създават политическо напрежение.

"На тази среща ще ги информираме, че грубо се нарушават принципите на правовата държава, погазва се парламентаризмът, налага се цензура върху различни мнения, и не се зачитат и европейските демократични ценности за плурализъм и свобода на мнението", заключи Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Другарката партиен секретар остана да запее Партизан за бой се стяга , мята пушка на рамо.... и всичко си идва на мястото. Смешен плач на пародийната опозицийка.
45
2
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
В Британския парламент управляващи и опозиция седят едни срещу други, но на две саби разстояние. Не вярвам за изказване, подобно на това на Корнелия Нинова някога да е бил отстраняван депутат от техния парламент. Демокрацията си има правила и парламентът не е даден на управляващите, за да се разпореждат там както си искат.
44
1
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Прав сте, тази фамилия точно отговаря на нея по вид, интелект и индивидуалност. И него Бай *** сложи на това място за да слушка. Той пък взе, че за да се 'фърля на Бай ***, изтакова едно голямо такова. То бива лиз//ане на големите задни части на Падишаха, но такова чудо не е било. Гербаджиите се учат от Кимчо, един Вожд, една партия, един народ. Но Бай *** си е виновен. Искаше Крокодила Цецка да ни натресе, не стана. И добре, че не стана. Щяха да са Златната 4ка, Бай ***, Цецо, Главчо и Цецка!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този ГЛАВЧЕВ да му имам фамилията. Май в ГЕРБ само тикви.
42
2
 
6
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
На "Главчев" "Главата" ще се отдели от останалата му част лично от ръката на Боко. Мдаааа...Бокото не обича нестабилността в региона....а нестабилността на стола си още повече. БСП прие нова тактика - разглобява Гербче част по част, министър по министър. Сега и Главчо ще им сърба попаркатааааа
41
4
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ДЕЦА /ударение на Е / ...ВИЕ НЕ ЖИВЯХТЕ ПОД ЛОЗУНГА : БКП-КПСС !!! ДНЕС МОЗЪЧНИТЕ ИНВАЛИДИ ЖИВЕЯТ ПОД ЛОЗУНГА : " БСП-ДПС...БСП-ДПС !!!"
40
7
 
3
 
! Отговори
зла жена преди 6 години
Суперкавгаджийка. Непременно трябва да се направи филм "ЗЛА ЖЕНА".Вече сме гледали "хубава жена".Кавгите, интригите, лъжите са като въздух за нея( както "българо-съветската дружба").
39
5
 
3
 
! Отговори
э23 преди 6 години
Да хващат гората и да вървят на м......та си! Направо да се качват на летящата чиния на Бузлуджа и да отлитат!
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следва целувка уста в уста между Курнелчето и Карадайъто,мястото на срещата още не е определено!
37
4
 
6
 
! Отговори
do 11 преди 6 години
Прав си, трябва да се насажда на обществото че има разделение по партии, а всъщност комунистите никога не са си тръгвали от властта, след като се нарекоха демократи 89-та...
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТАСТРОФИТЕ МАЙ ДОСТА УВРЕДИХА НИНОВА-МНОГО НЕАДЕКВАТНО ПОВЕДЕНИЕ.
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали щеше да има вот на недоверие, к'во стана?Тези от позитано не знаят какво правят -шашава работа
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатите от опозицията могат да правят каквото решат, но волята на народа ги е пратила в парламента
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парламент без опозиция, не е парламент.ГЕРБ направо да връщат член Първи в Конституцията - ръководна сила в България е ГЕРБ начело с Бойко Борисов.
32
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се очаква следващите седмица, най-много две: работливите депутати на герб и оп ще се побъркат, че трябва да ходят на работа заради кворума. Постепенно ще се изнервят и сами ще бламират Главчевото недоразумение.
31
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май ГЕРБ пак ще подават оставка предсрочно.
30
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб са като постен гювеч - много неща на едно място, но реално едно нищо. В герб няма протеин.
29
17
 
13
 
! Отговори
Бай Танас преди 6 години
Това, че няма Курнелка и сие няма да влизат в парламента е чудесно.Те и без това са ненужни. Най-после, ще спрат дрънканиците и, който е отишъл там да работи ще може да работи. Жалко само, че надника ще върви
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Но са на власт, нали?