След номерата с "Каролев" – спират колата от движение

Решено: Няма да свалят номерата при изтекла книжка!
7 дек 2017 07:20,
41
След номерата с "Каролев" – спират колата от движение
Снимка: Facebook

Номерата на колите няма да се свалят заради изтекла книжка. Това решиха в сряда депутатите от транспортната комисия, които гласуваха на второ четене промени в Закона за движение по пътищата.

Мнозинството прие, че санкцията трябва да бъде временно спиране на колата от движение.

Повечето депутати бяха съгласни, че мярката със слагане на автомобила на трупчета за 6 месеца заради изтекла книжка е прекалено крайна, и заявиха готовност да я променят.

Темата повдигна икономистът Владимир Каролев, след като номерата на неговия автомобил бяха свалени заради изтекла шофьорска книжка.

Още по темата

И зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов се съгласи, че прекратяването на регистрацията на автомобила е прекомерно като санкция.

Степента на обществена опасност не би трябвало да се приравнява с шофиране без книжка, употреба на алкохол и наркотици. Той предложи санкцията да бъде сменена със спиране от движение на автомобила.

Депутатът от БСП и зам.-председател на комисията Георги Свиленски предложи този текст да отпадне изцяло и да остане глобата от 100 до 300 лв., а другите санкции да се разглеждат при изготвянето на изцяло нов закон, което предстои.

Свиленски припомни, че преди 2 г. този текст е бил приет с аргумента, че не може да се прави разлика между човек, който шофира без книжка, и шофьор с изтекло свидетелство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
18
 
! Отговори
До Златко преди 6 години
Номерата на Каролев би звучало много по-добре като заглавие отколкото номерата с каролев
18
0
 
25
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Никъде и никога по света свръхстрогите наказания не спират нарушителите. Това е факт, но някои като зомбирани повтарят мантрите на КАТ - по-строги наказания, още по-строги наказаня, още, още, още, още, ... о така вече 28 години, а нарушенията се увеличават, което е очаквания реултат за незомбираните.
17
2
 
38
 
! Отговори
Авера преди 6 години
Глупави управници глупави закони. Ако на председателя на народното събрание е изтекъл срока на личната карта, това значи ли че за 6 месеца ще затворят народното събрание?
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2-3 де::била вилняха из 43 НС и сътвориха безброй тъпни, ужасни тъпни. Какви депутати са били се вижда по "законите" им. Забрани, забрани до безкрай и кскъв е резултата, НУЛЕВ! Кой продаде над 200 000 свидетелства на неграмотни и необразовани, кой промени знаците и маркировката за да бъдат осъвременени? Никой. Щавене на водачите, които над 80% са с нормално поведение на пътя. И те ще страдат заради един с винаги мазни уста, за щастие вече не е в НС. всичко е за да отклонява вниманието от грабежа
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етко как в нашата мила родина, заради един "човек", веднага се променя закон.Да не говорим, че това е закона с най-много ***.отски промени.
14
0
 
31
 
! Отговори
Закон преди 6 години
Най-глупаво направеният закон. Всяка година го променят по няколко пъти.
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде всички ревяхте за строги мерки, сега пък били много строги. Ами аконякой забрави да си смени книжката 10 години? Трябва да има период от 6 месеца в който няма санкции за необновен документ а също и държавата да те информира с смс за изтичането му. След това да ти свалят каквото си решат.
12
0
 
36
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Ние сме единствената държава в света, която наказва автомобилите, а не провинилия се водач.
11
0
 
20
 
! Отговори
до забравен документ преди 6 години
Ако успееш да убедиш чичко полицай, че имаш документи, но си ги забравил, ще ти издаде акт за забравени документи ;) иначе ще вади винтоверта :D
10
2
 
36
 
! Отговори
Швед преди 6 години
Законите ни са направени така, че да създават зорлем "престъпници".Човек вече не знае в кой момент ще се окаже "престъпник" от недомислиците им!Да не говорим за онова с диабета и кръвното! Такива закони могат да се създават само от престъпници! Също като он`я с отпечатъците!
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как стои въпросът със забравени докуенти, напр. в офиса?Отново ли сваляне на номерата и 6 месеца на трупчета.
8
0
 
51
 
! Отговори
Edna преди 6 години
До гуша ми дойде от тези безхаберници! Ако мъжът ми е пропуснал да си смени книжката, защо лишават И МЕН от правото да карам собствената ни кола, а ще я спрат от движение!? Защо тези не спряха с издевателствата над нас!? Кьорави ли са, че масово се кара с купени книжки, дрогирани и пияни, нелегални таксита и какво ли още не, те са хванали за гушата свестните хора??? И все за пари, нали!?
7
0
 
30
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
Всичките ни закони са такива! Направени не от законодатели, а от печалбари!Обаче, без да искат са се прецакали и в някои от законите липсват вратички за двойното им прилагане. Нищо! Ще си ги оправят!
6
1
 
20
 
! Отговори
Ддаа преди 6 години
От 💯 до 300 лв глоба . Че то прага на бедност е 321 лв Тея балнуват ли?
5
1
 
28
 
! Отговори
Internetlumpen преди 6 години
Колко е това "временно" спиране от движение!?Или... този закон се "поправя" за да се прилага по двоен стандарт, според човека!И как така закона не прави разлика от човек без книжка и човек с изтекла такава.. и как ще го прави от тук нататък!?Да ви го...!!!
4
1
 
32
 
! Отговори
24 сантиметровия преди 6 години
Тъпотия до шия. Като спрат колата от движение, прегрешилия дали не може да се качи на друга кола. Или пък не би ли трябвало да е логично да си наеме шофьор да го вози в собствената му кола. Колата си е кола, виновникът си е виновник.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
P.S. Аааа, пък и освен това с подновяването няма да се науча да карам по-добре :)
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах каква е разликата м/у спиране от движение, сваляне на номерата и "трупчета". Според мен и трите мерки са прекалени. Най-добре е примерно глоба 20 лв. и човек да си поднови книжката. Все пак за няколко дни или месец след изтичането й няма да забравя как се кара.
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глад за гламавия ушаф. ***, по-***, най-***, шофьор, милиционер, цецко ухото.