Каракачанов: Промяната на договори е притеснително!

Лидерът на ВМРО чака коментара на ДПС за думите на Ердоган
Обновена: 8 дек 2017 16:46 | 8 дек 2017 14:45,
53
Каракачанов: Промяната на договори е притеснително!
Снимка: архив "Булфото"

Всяко изявление за отмяна на международни договори и промяна на граници е повод за притеснение. Това коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод искането на турския президент Реджеп Ердоган за ревизия на Лозанския договор, в светлината на защитата на правата на мюсюлманското /турско/ малцинство в Западна /Гръцка/ Тракия.

На въпрос дали трябва България да излезе с официална позиция по случая, Каракачанов настоя, че едва ли има политическа партия у нас, която да се съгласи, че някой може да претендира за промени на границите и отпадане на международни договори, които гарантират суверенитета. Позицията на всички трябва да е еднаква, но питайте ДПС, допълни той.

Още по темата

"Интересно е, че Ердоган се е загрижил за малцинствата в Западна Тракия. Но за кои малцинства, там има едно население, което говори български език. Той май говори само за турците там", добави военният министър.

Каракачанов е категоричен, че в Бългирия се гарантират равни права на гражданите, без значение от етническата и религиозната принадлежност.

"България е достатъчно зряла държава, за да има нужда някой да гарантира правата на български граждани на наша територия", заключи той.

Каракачанов обясни и че на среща с премиера малко по-рано са обсъдили поддръжката на самолетите "Спартан".

"Премиерът държи и следващата година да се отделят средства за ремонт на казармите, където работят или живеят военнослужещи", каза още Каракачанов и допълни, че това ще стане в рамките на 2-3 години, като ще се започне с най-спешните ремонти.

Запитан дали може изтребителят "Рафал", който бе пилотиран във Франция от президента Румен Радев, да бъде включен в избора за нов боен самолет, Каракачанов се усъмни дали можем да си го позволим.

"Може, но въпросът е дали имаш необходимите средства да си го позволиш. Един такъв самолет е около 100 млн. евро. Ако имаш възможност да си ремонтираш "Опел"-а, не мечташ за Мерцедес", коментира Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаЕрдоган държи другарите в Брюксел за чаталите чрез "бежанците" положението е парадоксално.
4
2
 
3
 
! Отговори
Irla преди 6 години
Za England kak ne se priresni, chodjum?!
3
9
 
20
 
! Отговори
Александер Фол преди 6 години
Няма нито гръцка нито турска Тракия. Тракия е една и тя е единствено и само българска от хилядолетия, защото българите сме траки. Научно доказан факт!
2
13
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Бай СУДЖУК вече се е разбрал със своя "брат султан Ердоган да му подари България, а Вие тъпите ПАТРИДИОТИ сте коалиционни партньори на предателите ***!!!! Шкембе войвода, Бялата Златка и Далавери Симеонов са съучастници в погубването на Родината под въздействието на шайката СУДЖУЦИТЕ 3. ОСТАВКАТА 3е спасението за България.
1
3
 
24
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ердоган опипва почвата.Проверява реакцията на ЕС.Засега такава няма.