БСП зове: Не на скъпата вода, всички на протест!

По-високите сметки = ниски доходи, бедност, проблеми със здравето
112
БСП зове: Не на скъпата вода, всички на протест!
Снимка: Булфото, архив

БСП готви протест в петък пред сградата на КЕВР.  Недоволството на социалистите е провокирано от увеличението на цената на водата.

На 15 декември КЕВР ще вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 големи града, като сред тях е София, където се предвижда водата да се повиши с 9,5 %, или 2,36 лв./куб.метър.  По-скъпо ще плащат кубика и в Смолян, Пловдив, Кърджали , Ямбол, Враца.

Още по темата

"Категорично се противопоставяме на това увеличение на цената на водата. То не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Така че тя призова всички да се присъединят към протеста на левицата, който започва в 10:30 часа.

"Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично, не отговаря на увеличението на доходите на хората и е поредната стъпка към тяхното обедняване", заяви Нинова.

Според нея протестите идват като естествена реакция на политиката по увеличаване на тока, водата от една и от друга страна на доходите, които не растат.

"Действия, които ощетяват доходите на хората, живота им, влияят върху бедността, върху проблеми в здравеопазването", коментира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова съобщи още, че завежда дело срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ, защото била казала лъжи и клевети за нейното участие в "Техноимпекс".

"Току - що си внесох държавната такса и завеждам до края на деня дело на Десислава Атанасова и солидарно на ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение. Оттук нататък тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. За всичко, включително за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от гл. прокурор, че няма извършено престъпление, че има извършени проверки и въпреки това тя продължи да клевети и лъже в публичното пространство", каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ало драскащите по долу я вземете по една книжка малко да се образоватедаже за ч е п за зеле не ставате
91
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 платени ще се съберат, само гледайте.Водата не е скъпа, никой не е останал без вода щото не може да я плати.Тия за пореден път се излагат :)
90
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да лае и да се занимава със симулиране на дейност, да седне и да намери решение по този въпрос. Много ГОЛЕМЦИ на думи и никакви на дела, после защо си седим в калта...
89
2
 
5
 
! Отговори
... преди 6 години
Мале Мале СОФИЯ МАХНЕТЕ Я МОЛЯЯЯ.... 50 лева се дигна мин.заплата както и да е .. Ем че в Добрич плащаме 3 лева на кубик.... Пък вие след вдигането 2.30 е ееее ?! 2 лева на месец ако са такъв огромен проблем
88
6
 
8
 
! Отговори
роло преди 6 години
Мнооо ми се иска от кака корни,тей да я нацепя направо ше я разцепя кът напрая една линия направо ще и обърна астаря на опаки ше я клатя поне 8 часа без да спирам,после само мен ше търси ше намери топлата вода ............напрао неиздържам сами Корнито мий пред очите
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вия май всички си правите *** с народа няма човек в тоя парламент който дествително да помисли трезво за тази скъпа държава определено сте за затвора всички без изключение...
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми беше смешна на пресконференцията,след като изгуби изборите ,когато каза с ококорени очи " другари,за нас това е победа "Хахахахахахахаха........Смяяяяяях..
85
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бягай *** !
84
10
 
14
 
! Отговори
гочу преди 6 години
аз предлагам да нападнем.кака *** ще ни е кумандир и ни ша сме плътно зад нея .даже по няколко пъти.тя ще издържи.ако види зор ще и дадем крем ибрахим
83
6
 
0
 
! Отговори
Minbgmeszaplat преди 6 години
Kav sha go iadat kat dodat u sofeto eubgterordeputatite...?
82
9
 
18
 
! Отговори
ИВЧО ХРИСТОВ преди 6 години
НЕ--- НА СКЪПАТА ВОДА!!!!!КАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ----ЩЕ И ПОНИЖИ ЦЕНАТА 4-ПЪТИ ,....КАКТО ПОНИЖИ "ЦЕНАТА" НА "ТЕХНОЕКСПОРТ"-4-ПЪТИ....... И Я КУПИ ЗА "БЕЗ ПАРИ"!ЕЙ ..ТИЯ "ПРИВАТИЗАТОРИ ОТ БСП"--------ВСИЧКО МОГАТ !!!!!
81
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чете тук човек ще си каже, че герберите не ядат, не се топлят, вода не пият, не се къпят и не боледуват! И то на инат, да не направят кеф на БСП. Е, това са истински комунисти! В името на Партията майка и живи жабета ще гълтат!
80
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички , които си помислят , че др. Нинова е крадла ще бъдат осъдени от нашия съд на Позитано 20 . Другите да си мислят какво ще ядят , защото др. Нинова вече няма да раздава кебапчета .
79
6
 
18
 
! Отговори
ИВЧО.. ОТ БСП: преди 6 години
ИСКАМЕ ---САМО , "ДЪЛГИЯ ИНКАСАТОР" ...ДА ОЧИТА ВОДАТА НА НАРОДА !!!!!ОВЧия ---БЕШЕ , НАЙ-ДОБРИЯ ИНКАСАТОР НА ТОКА И ....ТОПЛОФИКАЦИЯ ,БЕ....ХА,ХА,ХАНЕ ПОМНИТЕ ЛИ...??!!!ЛЕ...ЛЕЕЕЕ...КВИ СТЕ "***.ЛО.УМНИ.ЦИ" ..90% ОТ БЪЛГАРИТЕ ,БЕ...!!!!
78
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то това сега вода ли е преди при бкп каква вода имаше бяла с мехури е е
77
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бсп още ли съществува леле
76
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До григор - инкасаторите работят, а учителите само гледат и питат кой каква заплата взима и нищо не работят! безполезници! и БАН също!
75
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се премахнат водомерите и да се плаща на лице само бсп
74
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, как не ще да се върне комунизЪма - водата, тока, парното, училището и здравеопазването - да го плаща държавата, а ние, ние само да викнем "торбаланци - на рабата !" и като си получим заплатата, да "разпуснем" малко - кеф ти Гърция, Турция, кеф ти Дубай,.. а може и по- далече !
73
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не на всички далавери , в които не участва БСП и лично др. Нинова . Тя всичко отрича даже и това , че сина и учи в САЩ .