Какво цели БСП с вота? Какво ще доказва ГЕРБ?

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме пред Bulgaria ON AIR
14 дек 2017 10:45,
10

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме обяви, че няма нищо лошо да се иска вот на недоверие.

По този начин опозицията показва, че е жива, а в същото време се дава възможност на управляващите да покажат силните си страни, посочи той в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Темата корупция е актуална за всяко едно правителство, не само за прехода, както и за всички европейски правителства. Към настоящия момент оценката и на САЩ, и на Европейската комисия е, че корупционният индекс в България е изключително висок. И дори нещо повече - това е и една от причините за неприемането на страната ни в Шенген", отбеляза Дикме.

Вчера лидерите на БСП и ДПС, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ, се договориха да внесат вот на недоверие срещу правителството на Борисов на 17 януари. А работната група трябва да бъде готова до 10 януари с мотивите.

ГЕРБ от своя страна заподозряха, че целта на опозицията с внасянето на този вот е да се помрачи първото официално събитие от българското европредседателство, което ще се състои на 11 януари.

"Toва, което правят ДПС в момента е по-скоро легитимация. Лидерът на ДПС се опитва да демонстрира сила. Ако управлението на партията се реструктурира, партията ще се превърне в единна, монолитна и силна организация, представляваща конкретна общност в България", коментира още Мехмед Дикме пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Тоа пък, като осман октай... аман от анализатори.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените,ако ви прави впечатление,всяка година през януари имат мероприятия за саботажи и агитация! Да си спомним дори и миналата зима! Да си спомним и по отпреди зимите! Те чакат точно зимните месеци! Това го пише в подръчниците им по конспирация, бъдете сигурни.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно ДПС да иска вот на недоверие за корупция! Да не забравяме репликата на почетния им председател: "Аз разпределям парчетата от баницата!"
4
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб ще доказва че са най добрите управляващи, като ви промиват мозъците *** с *** избрахте ги а те до последно ще си крадът от саниране, магистрали, от сладки обществени поръчици.
3
1
 
9
 
! Отговори
към бсп преди 6 години
Мислете европейски целта на опозицията е не да спъва управлението а заедно да мислят за доброто на страната
2
1
 
15
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 6 години
:) Този "ВОТ" едва ли има някакво съществено значение ... :) Просто малко повече ТЕАТРО и прах в очите на гласоподавателите , сравнени почти с ... овце ! :) Иво Христов беше доста прав с някои свои думи ! :) ... почти 30 ГОДИНИ "КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ" ... КОЙ ЛИ НЕ СЕ ИЗРЕДИ ... да ни ... "ОПРАВЯ" ! ... И... ОПРАВИХА ЛИ НИ , братя и сестри Българи ? ;) ... САМО ЩЕ КАЖА - 100 ЕВРО СРЕДНА ПЕНСИЯ , 250 ЕВРО СРЕДНА ЗАПЛАТА !!! ... КАКЪВ ЕВРО СЪЮЗ ? ... Ние НЕ сме дори за - АФРИКАНСКИЯ !!! .....
1
6
 
6
 
! Отговори
Дракона преди 6 години
С вота на недоверие опозицията ще събори мафията от ГЕРБ и после БСП и ДПС ще изкарат България от калта и ще заживеем благо. Аллаху Акбар