Нинова звъни на Борисов: Стига инат, сгрешихте, поправете се!

Соцлидерката иска актуализация на бюджета за Здравната каса
Обновена: 19 дек 2017 16:44 | 19 дек 2017 16:42,
60
Нинова звъни на Борисов: Стига инат, сгрешихте, поправете се!
Снимка: архив "Булфото"

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е провела телефонен разговор с премиера Бойко Борисов. Тя го е потърсила, за да поиска от него да се промени бюджетът за здраве за догодина и да се премахне мораториумът върху лечението с нови лекарства.

Новината съобщи самата Нинова след заседание на червеното ръководство. Соцлидерката обясни, че се обадила на Борисов, след като е била упълномощена за това от онкоболни и организацията на болните от рак, протестиращите пред парламента и своите съпартийци.

"Разговарях с Бойко Борисов и настоях за актуализация на бюджета на НЗОК за 2018 г., тъй като ГЕРБ направиха голяма грешка спрямо онкоболните", каза Нинова.

Още по темата

Разговорът й с Борисов идва няколко дни след като парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху мораториума. Държавният глава коментира тогава, че управляващите са загубили човешкия си облик, а в отговор премиерът Борисов обясни, че майка му също е починала от рак и ще помисли за отмяна на мораториума.

Вчера пък здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че ще бъде създадена комисия, която да решава кой да се лекува с лекарства, засегнати от мораториума.

"Разговарях с г-н Борисов като му казах, че единственият легитимен начин да излезем от тази ситуация е да направим спешно актуализация на бюджета на НЗОК за 2018 г. Да, ще бъде прецедент, току–що е публикуван. Това е единственият начин онкоболните от 1 януари да не останат необгрижени", коментира Нинова, цитирана от "Фокус".

Според нея това може да се случи до края на годината. Нинова съобщи и че БСП ще внесат поправка в бюджета на Здравната каса до края на днешния ден, а също и че имат готовност за извънредни и нощни заседания на парламента, за да се приеме тя.

"Става въпрос за един текст. Да отпадне параграф 6-ти от бюджета. Тъй като правителството твърди, че има пари, очевидно не е проблем на числата в бюджета", обясни Нинова.

Тя допълни и че държавният бюджет е задължение единствено на правителството, но въпросът не стои така с бюджета на Здравната каса.

"През 2010 г. Евгени Желев е внесъл такова предложение и то е гледано. През 2012 г. Ваньо Шарков е внесъл такова предложение и то е гледано. Затова се обърнах към г-н Борисов, нека не работят на инат. Очевидно това, което направиха, е голяма грешка. Очевидно комисията няма да реши проблема, а ще го задълбочи", беше категорична Корнелия Нинова.

Тя разказа, че Борисов е обещал да помисли, а малко по-късно й се е обадил Цветан Цветанов и й е обещал да събере парламентарната група на ГЕРБ.

"Останах с впечатление, че са склонни да разгледат нашето предложение", заяви тя.

Корнелия Нинова беше категорична, че ако правителството не приеме предложението на БСП – партията ще внесе жалба в Конституционния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КУРнело - 70 човека починаха при експериментално лечение на рак в Германия.Обаче после пак ГЕРБ ще са виновни
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До anonymousРусия е велика, Крим е рускиКрим руски, Сибир китайски...........
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега смятах, че по-гнусен, подъл, нагъл, безморален, душевно мръсен човек от Станишев няма, ама тази му води с много.Като пукне специално ще отида да й се изпикая на гроба.
46
8
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Грешка на Корнелия Нинова.Никакви преговори с ГЕРБ и Б.Б. не трябва да има, с тях трябва да се действа с по-твърди методи.
45
4
 
15
 
! Отговори
математик преди 6 години
Тази не го оставя да диша. Ще вземе да разболее Баце от притеснение. А той умира от страх от Нинова. Смешно е. Този страх личи и с просто око.
44
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв срам за ГЕРБ! Личи си и по коментарите. Ще преспите, ако можете ще помислите и ако се сетите къде сбъркахте - ок. Но, не вярвам. Утре пак ще изгрее слънцето и пак ще сте същите дебилченца!
43
12
 
13
 
! Отговори
ДРУГАРИИИИ..... преди 6 години
ДР.НИНОВА ЗА КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ , ШЕ РАЗДАВА БИТКОЙНИ НА НАРОДА ОТ ЛИЧНАТА СИ СМЕТКА .....ЗА ЗДРАВЕ И "УСПЕШНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ"... В БЪЛГАРИЯ!!!ЖЕЛАЕЩИТЕ , ДА СЕ НАРЕДЯТ НА ОПАШКА ПРЕД ПОЗИТАНО-20 ЗА ЗАПИСВАНЕ!!!!/...НОСЕТЕ СИ КАШОНИ И КОШНИЦИ...щото "биткойна" е много скъп.../
42
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай, ***, ближи суджука, нормално нямаше да се облажиш, но все пак е Коледа, случват се чудеса, дори за безверниците и богохулници като теб и шайката ти шумкари, начело с Иво Петков
41
26
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Тя има всички качества за премиер-Корнелия!
40
19
 
11
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
До Анонимен 41Русия е велика, Крим е руски, свикнахте ли----западните лицемери и слугите им у нас?
39
16
 
17
 
! Отговори
Другарката Нинова преди 6 години
ГОЛЯМА МЕРАКЛИЙКА НА СРЕДНОШНИ ЗАСЕДАНИЯ НА НС , ....ЗАЕДНО С БОЙКО БОРИСОВ!АМИ , ИСКА И ТЯ ДА ОПИТА ОТ СУДЖУКА НА БОКО , БЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.....!!ЧОВЕШКО Е ...ИДВА НОВА ГОДИНА!АЙДЕ , ДА Е ХАИРЛИЯ!!!!!!
38
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските кокошкари да закриват *** в Масква, че ми писна от Сланинива и Радко Димитровградчето да маршируват по жартиери пред мавзолея на Ленин
37
15
 
28
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
НА СНИМКАТА ВИЖДАТЕ ЕДНА МУТРА, ГРАБИЛА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕХОДА.
36
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименгерб работят в полза на България, а бсп в полза на ***
35
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен32 "СОЦИАЛИЗМЪТ Е НАЙ-ОБИКНОВЕНО РАЗБОЙНИЧЕСТВО, ПОСТАВЕНО НА "НАУЧНА" ОСНОВА.".......Да, прав си. за разлика от тях Герб действат беза научна основа, по мутренски.
34
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаххахаха, *** влязла в режим "Бойко, обичам те, ела ми да ти хапна суджука!", хахаха
33
20
 
22
 
! Отговори
Тончев преди 6 години
Ниноваааааа,за пореден път изпадаш в безтегловност - няма по-грешен политик от теб в България! Крайно време е ти да се поправиш, а не да търсиш кусури у хората,.които рабо тят! Ама то пък от друга страна вас от БСП за друъго,освен да намирате кусури не ви бива!
32
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова се чуди за какво да му звъни.Ядосва се,че Борисов вече не и обръща внимание защото си има други занимания и си намери повод да му звъни.
31
16
 
24
 
! Отговори
Хм преди 6 години
*** да върне първо каквото е приватизирала и после да говори за морал.
30
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СОЦИАЛИЗМЪТ Е НАЙ-ОБИКНОВЕНО РАЗБОЙНИЧЕСТВО, ПОСТАВЕНО НА "НАУЧНА" ОСНОВА.