Решението: Лечението с нови лекарства – с комисия!

Властта ще променя закони, за да омекоти мораториума
18 дек 2017 17:00,
27
Решението: Лечението с нови лекарства – с комисия!
Снимка: архив "Булфото"

Специална комисия ще разрешава лечение с лекарства, които попадат под въведения с бюджета на Здравната каса мораториум, обяви здравният министър Кирил Ананиев.

Миналата седмица парламентът отхвърли ветото на президента върху забраната за купуване на иновативни лекарства от НЗОК през следващата година. Заради това държавният глава Румен Радев обвини управляващите, че са загубили човешкия си облик, а премиерът Борисов отвърна, че е възможно мораториумът да бъде преразгледан. 

Днес здравният министър обясни, че е създал работна група, която да предвиди всички промени, които трябва да се направят в нормативните актове и увери, че всичко ще бъде готово до края на декември.

Още по темата

Според Ананиев е възможно в някакъв момент да работят и няколко комисии, ако се натрупат много заявления за лечение към основната комисия.

"Един от вариантите за набавяне на нужния медикамент е болницата, в която се лекува пациентът, да го доставя", обясни министърът, цитиран от БТА.

Той обеща, че ще е "гарант за бързото придвижване на документите на нуждаещите се пациенти, за да не се стига до забавяне на лечението".

"Ще създам цялата организация, за да няма случаи както бяха във фонда за лечение на деца", зарече се министърът.

Финансирането на новите молекули ще изисква много пари, но други пера в Министерството на здравеопазването няма да бъдат лишени от средства, добави още Ананиев и изрази убеждението си, че правителството ще даде подкрепата си, ако са необходими допълнително пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20Никаква метла няма да има. Точно такова управление на здравеопазването им трябва на нашите послушковци и на техните ментори. Територията трябва да се освободи, особено от по-възрастно население - много помни, а вече набра и капиталистически горчив опит. А младите са лесни - "секс, наркотици, рокендрол" - и са готови...
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Да пази бог от грозни и амбициозни жени, протежирани от външни "благодетели". Захранеаните от известни външни сили, не работят за здравето на българина. Те са програмирани за друго.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко умно! Комисия! Комисия ще замества Бог! Господи прости ми грозните думи, но по-малограмотно, неподходящо и зверско правителство за 1350 години България не е имала. Погледнете подготовката на кабинет - с изключение на д-р Бойко Пенков никой няма медицинско образование - ТЕ НЕ СА ПОЛАГАЛИ ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА, хора, те не са се клели да лекуват!!!! Не се дават функциите и областите на медицина, за които отговарят. Естествено, щом зам. министър е женка, фаворит и протеже на Петър Москов. Срам!
22
0
 
3
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Комисия за лечение на онкоболни ?Това е селективност към болните , което означава , че не всеки болен ще бъде лекуван , а само тези ,които имат средства на платят на комисията.Ако досега геноцида беше леко потулен , то с тези решения е вече явен.Трябва да го спрем !
21
0
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Скъпи" политици убеждавате ни ,че онкоболните българи се лекуват с най-новите и ефикасни лекарства-такива, с които лекуват успешно на запад.....! "Скъпи" лекари вие пък, че сте много добри специалисти !?Tогава ми отговорете, защо болни се лекуват на Запад и в Турция? Няма с какво, или лекарите ни толкова могат...?Защо Ламбо и Вежди не се лекуваха в България????
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирчо, Кирчо, не укротиш ли изтъканата от амбиции Жени Начева, най-скоро ще се разделиш с поста си! Тази жена няма спиране!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Na tozi ministar mu davam po malko ot mesec. Golqma metla shte ima skoro v tova ministerstvo
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направиха си още една корупционна структура. И всичко вече е наред.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Един от вариантите за набавяне на нужния медикамент е болницата, в която се лекува пациентът, да го доставя", обясни министърът, цитиран от БТА. СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ? Който има пари ще живее. Значи касата не може да го плати но ако имаш пари да си го купиш в болницата ще ти го приложат безплатно. Ето как болните които си борят за живот ще спасяват НЗОК. Значи болните трябва да се бръкнат за едни 20 милиона.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е жалко няма да може моето лекарство за 2000лв да върви а можеше да стана богаташ бсп нищо не прави спи
15
1
 
11
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Колко хора ще измрат докато заработи тази комисия?
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези са дали обет на всяка цена да унищожат българския народ! Камък върху камък да не остане тук! Но с черни букви историята ще напише имената им.
13
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Сами си ги изграхте тия депутати, недейте да ревете, вярно много изпростяха хората напоследък, само псувате на маса , а като гласувате....................със задниците си!
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе смолекулите не знам,ама увеличат ли промишленият ток,ще пада!!!!!!!Камъните падат,падат от небето!
11
1
 
15
 
! Отговори
Един преди 6 години
Ама разбира се! Щото много фaйда видяхме от всички комисии до момента.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Относно комисиите:Ако беше свикана Комисия по Сътворението на Света, то той със сигурност нямаше все още да е създаден!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кирчо, май ще чупиш поредния рекорд по кратко министерстване! Може от пари да разбираш, но не усещаш как се вдига капака на тенджерата под налягане.
8
2
 
25
 
! Отговори
Истината преди 6 години
ГРОБ провеждат методичен геноцид над голяма част от народа - болни, пенсионери, хора с увреждания и други беззащитни групи.
7
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Само Правилната молекула,НАВРЕМЕ може рак да атакува.Тези чакат болните в ремисия,да векуват с таз комисия !!
6
1
 
19
 
! Отговори
пътнико свиден преди 6 години
Борисов е пътник.А на бас.Да пукна,ако лъжа.