Валери Симеонов: България е била мащеха за българите в чужбина!

Полето за действие е широко, но да има кой да бачка, каза той
23 дек 2017 14:40, Петя Славова
114
Валери Симеонов: България е била мащеха за българите в чужбина!
Снимка: архив, Булфото

"България винаги е била мащеха за българите в чужбина, но с нашето съдействие и с активната позиция на сегашното правителство, сегашното управление на България, мисля, че ставаме и баща, и майка". Това каза вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с откриването на инициираната от него нова въздушна линия по маршрута София-Одеса.

"Виждам как тези жестова, това внимание, тези постижения, които реализираме, предизвикват още искания от страна на нашите сънародници. Сега например подарихме на Всеукраинския културен дом 16 костюма за народни танци от македонския и родопския край, които са пълна комплектация ивъобще не са евтини. И веднага заваляха заявки и от другите  културни домове. Така че нашата работе а молко повече да обръщаме внимание на тези общности, защото те генерират едни истински българи, носители на традиционни български ценности, които, за съжаление, в България започнаха да поизбледняват", каза Симеонов пред "Фокус".

Вицепремиерът обясни, че и през следващата година ще продължава работата по отношение на българските общности извън пределите на страната. "Ще продължаваме да подпомагаме дейността на неделните училища в Украйна. Ще продължаваме да се опитваме чрез икономически форми да ангажираме някакъв по-широк кръг от бизнеса в България към Украйна и обратното - от Украйна към България.

Няма да оставим без внимание и нашите сънародици в Западните покрайнини, в Македония и в Унгария, където вече също имаме доста голям напредък за тези 7 месеца, включително с осигуряването на средства за изграждането на Български културен център в Будапещ

Трябва да споменем и топлите отношения, които са свързани със срещи на най-високо ниво с министъра на външните работи наУнгария, държавни секретари, форумът "16 + 1", който е свързан с прокарването на китайски инвестиции в страните от Източна Европа и т.н. Така че полето за действие е широко стига да има кой да бачка", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
8
 
! Отговори
хамлет преди 6 години
Бачка - това дума за премиел ли е?
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 67 Мислиш ли че е случайно избрана снимката ?Лъжец е ДА. Ама то си е и до матри'ала .Вие и на Иван ,Серг./ей,Симеон и Бойко повярвахте ,а ся се сетихте за един Валери ? Когато Дякона обикалял да буди народа срещу отоманската империя му задали въпроса "А сега като на освободиш ,ти цар ли ще ни станеш ? ,народа ни е роб на това мислене все гледа някой да го ръ ,га ,бучка да го води като стадо ,то толкова е изро/дено от 500 години.Някой ден пак ще е тук Исляма и ятагана, кючека
61
2
 
7
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
Така ще е - за какво им трябва на емигриралите да мислят за безгръбначни мекотели като теб?
60
2
 
24
 
! Отговори
435 преди 6 години
Най-грозното е, че тоя лъжепатриот се снима пред портрета на Ботев!
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой как влезе в българската политикастава мазен лапач.
58
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ от 1878г насам е била, е, и ще бъде мащеха за всички българи, независимо къде се намират......за наше най-голямо съжаление и огорчение
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за останалите тука е ,,Светата Инквициция,,
56
2
 
31
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
България е мащеха за повечето българи и тука
55
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз ... ае българите в чужбина пет пари не дават за България камо ли да им е някаква. Те се показват само по разни предавания на запис разбира се и на развален български вече обясняват колко им липсвала ... на никой не му липсва. Стига с тоз пишман патриотизъм. 6 месеца бях командировка в Германия (Мюнхен) и после не ми се връщаше. Като видях *** още на родното летище и ми се приплака.
54
6
 
3
 
! Отговори
TIR преди 6 години
До До сърбоманаТе румънците, ако имаха магистрали, никой нямаше да минава през Сърбия.Нито ние, нито турците.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре Симеонов, щом и руските *** те мразят, добре.
52
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости!България е била и е в момента мащеха, но не само за българите в чужбина а и за всички българи изобщо. България се управлява от чужди антибългарски сили и техните слуги. Няма да види този народ бял ден докато не изхвърли всички вълци в *** кожи.
51
4
 
18
 
! Отговори
factotum преди 6 години
ОСТАВКА!
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До отговор -Иво ХристовА едно шишкаво репортерче от непатриотичната Алфа тв подскачаше около стройния и достоен професор Христов и се опитваше глупаво да го бъзика с разцеплението на бсп,след като той дори не е партиец.Е, *** че не забелязвай 81-я % олигавен.
49
2
 
30
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
Абе Симеонов , България е мащеха за българите в България , ти говориш за чужбина.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко каза? Ко?
47
3
 
27
 
! Отговори
О боже преди 6 години
Ще престанете ли да ни го натривате тоя нахилен самодоволен ръб в лицата? Никой не го е избирал и никой не го харесва. Моля спрете с тая пропаганда.От един спокоен български гражданин (все още)
46
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зависи за кои българи става на въпрос.Специално за емигриралите от България ми е през крачола.Повечето от тях са се отрекли от Родината и говорят с пренебрежение за нея,въпреки че са абсолютни прошляци там,където са.Велики са само в хвалбите и лъжите си.
45
0
 
8
 
! Отговори
бай х преди 6 години
Петя , много правописни грешки имаш ... не знам как си минала 3 клас .. а може би имаш и документ за виШУ Убразувание
44
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А българите в Турция?