Валери Симеонов: България е била мащеха за българите в чужбина!

Полето за действие е широко, но да има кой да бачка, каза той
23 дек 2017 14:40, Петя Славова
114
Валери Симеонов: България е била мащеха за българите в чужбина!
Снимка: архив, Булфото

"България винаги е била мащеха за българите в чужбина, но с нашето съдействие и с активната позиция на сегашното правителство, сегашното управление на България, мисля, че ставаме и баща, и майка". Това каза вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с откриването на инициираната от него нова въздушна линия по маршрута София-Одеса.

"Виждам как тези жестова, това внимание, тези постижения, които реализираме, предизвикват още искания от страна на нашите сънародници. Сега например подарихме на Всеукраинския културен дом 16 костюма за народни танци от македонския и родопския край, които са пълна комплектация ивъобще не са евтини. И веднага заваляха заявки и от другите  културни домове. Така че нашата работе а молко повече да обръщаме внимание на тези общности, защото те генерират едни истински българи, носители на традиционни български ценности, които, за съжаление, в България започнаха да поизбледняват", каза Симеонов пред "Фокус".

Вицепремиерът обясни, че и през следващата година ще продължава работата по отношение на българските общности извън пределите на страната. "Ще продължаваме да подпомагаме дейността на неделните училища в Украйна. Ще продължаваме да се опитваме чрез икономически форми да ангажираме някакъв по-широк кръг от бизнеса в България към Украйна и обратното - от Украйна към България.

Няма да оставим без внимание и нашите сънародици в Западните покрайнини, в Македония и в Унгария, където вече също имаме доста голям напредък за тези 7 месеца, включително с осигуряването на средства за изграждането на Български културен център в Будапещ

Трябва да споменем и топлите отношения, които са свързани със срещи на най-високо ниво с министъра на външните работи наУнгария, държавни секретари, форумът "16 + 1", който е свързан с прокарването на китайски инвестиции в страните от Източна Европа и т.н. Така че полето за действие е широко стига да има кой да бачка", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
user преди 6 години
Да се вкара в учебниците по криминалистика.Да се направи паметник на този велик българин и да се сложи в Южния парк до президента на Буш, който е направил толкова много за България.Няма такава държава.
82
0
 
2
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
Вие вече станахте мащеха...не очаквахме това от Вас...Власта е душегубка.Вие бяхте надежда за много Българи.....
81
0
 
5
 
! Отговори
Мъдреца преди 6 години
Тези май няма да спасят България както обещават, ама как България да се спаси от тях?
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пустите му комунисти от всяка партия надничат и все са във властта...България е на този хал ,защото се е управлявала И ПРЕ И СЕГА само от комунисти а тяхните усти нямат напълване...Пиявици! Във всака партия те са на върха и ще ги познаете по ЛАКОМИЯТА !
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери,как е феса,стяга май,ама по-добре джобът ти да е пълен,защо ли ти повярвах!
78
1
 
13
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ДОЛУ ГЕРБ ! ТИКВАТА В ЗАТВОРА
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOA NA STENATA NE BESHE LI ZAVZEL NEZAKONNO EDIN CUGD KO0RAB NA TOVA SEGA MU KAZVAT TERORIZAM,A IZVARSHITELITE SE NARICAT TERORIST.
76
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата е мащеха и за българите я България, какво остава за тези извън..
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре е да си мащеха , ама и от гладни вълци да се пазиш . Нищо по - повече или по - различно не можем да очакваме . Липсва стимул за " бачкане".
74
0
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
На снимката виждате един велик Българин,и до него един ром,аз друго не виждам.
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не влачеше ли по земята една баба на границата? Тя беше българска гражданка, която живее в чужбина
72
0
 
13
 
! Отговори
sorry преди 6 години
"Патриот е душа дава,ама не своята,а..."Жалки управляващи величия с патриотични одежди на властта!
71
0
 
10
 
! Отговори
sorry преди 6 години
На този мазник,до портрета на Ботев страшно ще му ходи."Патриот е душа дава..."*** с патриотични одежди
70
1
 
10
 
! Отговори
ЕВО преди 6 години
Валерка,Валерка,ти баща,ти майка,ама човек в *** г.з да те навре ще е най-добре.Лафа е от Пиринската част на мащехата.Драги ми Валерка,ти няма да го разбереш,нито сега,нито после.Част от първите ти години,са отлетели безвъзвратно.
69
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Неофашистите в Киев забраниха и българския език, не само руския.Христо Ботев го е казал много добре за такива патриоти като Далавери Симеонов:"Патриот е, душа дава за наука, за свобода, но не свойта душа братя, а душата на народа....... "
68
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Валери Симеонов подкрепя ли неофашистите от десен сектор в Киев????Няма ли кой да му каже колко руски деца и жени са убили тия *** в Киев???Легионите на Потрошенко, Саакашвили, бандеровци и десен сектор!!!
67
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Далавери Симеонов да не стои под снимката на най-великия българин-Христо Ботев.Разликата между двамата е ........................космическа,равна на безкрайност.
66
0
 
2
 
! Отговори
анон преди 6 години
секси е - тряя да се пусне на сина си. аз смея да разсъдя по преживяно, че обикновените хора поръчково се гонят от чужбина / или им се предлагат много по - ниско квалифицирани длъжности, за да се пренасочат парите, които те са заслужили (с образование, езиково владеене), към наште гарджета, който макар бездарнички, много напират. по почина на щерката от мъжки пол на кирил николов козлодуйски, например
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зам М-р Председател на ,,Коалиция Пълно щастие ,,Сладка работа . Ние си ги избираме ,що да му се сърдим и пцуваме . Прав е Професора .
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромската физиономия , кога ли някой смел българин ще му го каже???