ВМРО против гей конвенцията: Няма трети пол!

Депутатите от партията ще гласуват срещу документа в НС
104
ВМРО против гей конвенцията: Няма трети пол!
Снимка: архив, БулФото

Депутатите от ВМРО ще гласуват "против" ратификацията на Истанбулската конвенция, заяви на пресконференция заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки.

Още по темата
По-рано днес правителството прие проект на закон за ратификация на конвенцията, която е насочена срещу домашното насилие и насилието срещу жени и момичета.

"Против сме, защото в тази конвенция се вкарват определения като "социален пол", особености на пола, и задължения за българската държава да финансира gender образование от ниво детска градина", обясни той. От ВМРО са разтревожени, защото за тях това е промяна на традиционни устои на българското общество.

Няма социален или трети пол, има два пола - мъжки и женски, отбеляза Джамбазки. Според ВМРО въпросът за еднополовите бракове трябва да се постави на обсъждане в българското общество. За нас основна ценност е бракът като съюз между мъж и жена, заяви той, цитиран от БТА.

Според Джамбазки заблуда е, че целта на конвенцията е борба с домашното насилие. Той посочи, че насилието над жени и деца е укоримо и престъпно и се преследва от българското законодателство. По думите му тук проблемът не е в текстовете, а в дейността на правоохранителните и правораздавателните органи и с подписването и ратифицирането на една конвенция това няма да се промени.

Джамбазки посочи, че конвенцията предвижда и задължение за прекратяване на процедури за репатриране на нелегални имигранти или на хора, които нямат право да получат бежански статут, ако съответното лице заяви, че в държавата, в която трябва да бъде върнато, го дискриминира по полов признак.

Насилието над жени и деца е нещо чудовищно и трябва да бъде наказвано най-строго, но това не става, когато се смесва с особености на пола и въвеждането на "социален пол" и когато под това заглавие говориш за особеностите при даване на бежански статут, смята евродепутатът.

Той посочи, че Истанбулската конвенция е подписана и обсъждана в много по-широки рамки от ЕС. По думите му 26 държави са я подписали и ратифицирали, в 19 от тях са разрешени или еднополови бракове, или фактическо съжителство.

Джамбазки посочи, че конвенцията е подписана, но не е ратифицирана от 17 държави, между които са Великобритания, Ирландия, Исландия, Люксембург, Лихтенщайн, Латвия, Литва, Украйна, Молдова, Словакия, Чехия, Хърватска, България, Македония, Гърция и Кипър.

Според него няма да има последици за България, ако не ратифицира конвенцията. Джамбазки коментира, че днес не се предвиждат промени в Конституцията, но изрази опасения, че утре на база на ратификацията на конвенцията може да се поискат такива изменения в основния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасоВ демографски срив сме щото си забравил какво носиш в гащите си от много умуване за русофоби и русофили.
58
5
 
4
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Я пък тези. Една от последните им възможности да се покажат мъже. На едни гейовИ нож вадят. След като се овъртяха с Лойна до шия.
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВМРО против гей конвенцията: Няма трети пол! Вместо него има само български националисти с руско самосъзнание.
56
0
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
Чл.12"Страните предприемат необходимите законодателни и други мерки запредотвратяване на всички обхванати от настоящата Конвенция форми на насилие отстрана на физически или юридически лица."Чл.14-Образование;Чл.15-Обучение на специалисти;Участие на частния сектор и медиите,откриване на телефонни линии."Страните отпускат подходящи финансови и човешки ресурси за доброто изпълнение на интегрираните политики,мерки и програми за превенция и борба с всички форми на насилие.."Пари,пари,пари....
55
1
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
"Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие Истанбул, 11.5.2011 г. "Не знам колко от вас са я чели изобщо.Притеснително е не самото определение на "пол",колкото парите,които трябва да подкрепят тази безумица!"Страните определят или създават един или повече официални органи,отговарящи за координацията,изпълнението,мониторинга и оценката на политиките и мерките за превенция и борба с всички форми на насилие,обхванати от Конвенцията."
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До месараА твоите хора от ГЕРБ от кой пол са че предлагат, подкрепят и прокарват въвеждането на трети пол?
53
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам на Джамбазки да иска публично изгаряне на гейовете, лeзбийките и всички третополови както обичат моралистите националисти да ги наричат, както са го правели по време на великата Инквизиция. Само така ще бъде запазена чиста расата на българските русофили и на самите божествени техни началници руснаци.
52
3
 
6
 
! Отговори
парадокс преди 6 години
Ами третия пол са при патриотите.ха.ха малко имена от тези..ха.ха Кузов,43-годишният Станимир Димов Стойчев(атака) бе предаденна полицията,Той е 51-годишен, казва се Николай Янков (русе-атака),СтанимирТодоров от АТАКА.
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешното е, че гейовете много харесват Джамбазки :)
50
0
 
13
 
! Отговори
Ако преди 6 години
Броим хермафродитите,значи те трЕбе да са третию пол,ама тук не иде реч за тЕх..... Ние сме тъй толерантнииии.... Бойко ще подпише всичко,което му наредят . Ще бъдем достойни еврогей....пардон- европейци....
49
9
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До йХомосексуализма не е болест и не се лекува. Това е душевно състояние на субекта. Има го и при животните. Третия пол( хермафродизмът) не е хомосексуализъм, това е природна даденост, среща се по цял свят, дори и в православна Русия.
48
14
 
10
 
! Отговори
месара преди 6 години
Няма социален или трети пол, има два пола - мъжки и женски. е как така, а другарите от бсп тогава от кой пол са?
47
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те щели да гласуват против, ама с гласовете на ГЕРБ и ДПС законопроекта ще мине, а ВМРО и останалите пишман патрЕоти ще продължат да крепят правителството!Така де, няма едни гейове да им развалят хранилката
46
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са против, да напуснат правителството. Що ни занимават с личните си драми.
45
7
 
20
 
! Отговори
Местим го Джамбаз преди 6 години
Вчера премахнаха обещетенията за безработица на работещите и от 60% от получаваната заплата стана на 9лв на ден,а тия с гейове ни занимават.
44
15
 
12
 
! Отговори
Ел Митраджи преди 6 години
Мъжете нямаме нищо против гейовете .Колкото повече гейове толкова повече жени на разположение.Хомофобите са скрити хомота.
43
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички български политици са от трети пол и всички са Гейове, питайте народа какво мисли за тях, всеки ще ги нарече Пед....си
42
3
 
9
 
! Отговори
Минало Незабравимо преди 6 години
Като кажат някоя изепка тия и се сещам за снимките на Волен във весник Демокрация само по смокинов лист и интервюто под снимката толериращо извращенията...Владо Кузов друг виден техен кадър хванат с млад ром.....
41
2
 
4
 
! Отговори
Агенцията преди 6 години
Владо Кузов и малък Джеймсън.Боян Расате и кило Джанковица и т.н.т
40
6
 
29
 
! Отговори
й преди 6 години
До Анонимен"Всяко 1 на 30 деца се ражда гей ,и то от нормални родители .Това е статистиката ,молете се да не е вашето"хомосксуализма е психическо заболяване от което страда 10% от населениетохомосексуализма трябва да се лекува а не да се декларира за нещо нормално