Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!

Премиерът упрекна, че доверието в системата е ниско, иска резултати
182
Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани, но очаква резултати от тях срещу обещаните днес още 100 млн. лв. за заплати.

"В момента, в който заговорим за МВР, че ще повишим заплатите, ще кажат всички, че както в здравеопазването, в нереформирана система се продължава да се наливат пари, това ще бъде основният упрек към мене. Второто, което ще кажат – заради европредседателството се уплашиха. Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обръща премиерът към синдикатите на днешната среща в Министерския съвет.

Още по темата
В началото й Борисов започва с упреци към униформените, че доверието в системата е ниско.

"Викат ме в парламента да ме питат защо имаме престъпления. Що ме викат мене, това не е ли работа на полицията и на службите?! Нормално ли е да имаме толкова ниско одобрение полицията, която винаги е била обичана - и армията, и полицията. Нормално ли е във всяка група, която задържаме, дали митничари, дали граничари, да има и полицай? Не е нормално", коментира той във видеото, разпространено от правителствената пресслужба.

На срещата присъстват представители на седемте синдикални организации към МВР, както и професионалното и политическото ръководство на ведомството.

"Изборите като дойдат, политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати. В същото време светът става лош и още по-лош ще става“, заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

"В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза още министър-председателят.

Борисов даде пример, че недоверието по принцип към полицията е наложило МВР и прокуратурата да се обясняват вчера за шесторното убийство в Нови Искър, макар че са се справили прекрасно – "че не сме го самоубили, че не са го скалъпили".

"Ако това правителство удържи, при тези темпове на растеж, за 2019-а 10% мога да поема увеличение на заплатите", обещава премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред 10 години румънците изоставаха от нас. След 10 години Бойко на власт, румънците ни задминаха, а на Бойко виновни са му предишните управляващи.-------------------Те и сега румънците са след нас, а Борисов управлява от 6 години, не от 10.
113
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да ги гледа протестите като знае, че те са организирани от вас от БСП.
112
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е Тиквоний Първи, да излезе от Народния театър да види протестите? Даваха му мутрата при химна. Съвсем е пожълтял. Протеста е огромен и хората викат "мафия". Само така, този Дебелогъзец трябва да разбере, че между него и народа има огромна пропаст. Да видят Меките китки от Брюксел, че ги лъже за някаква стабилност и просперитет. За съжаление той е в основата на всяка тлъста далавера у нас. Но е нагъл, алчен и страхлив.Заслужава да е в затвора и да му се конфискува всичко. И милиярдите също.
111
8
 
11
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Сакън!Няма да кажем,щото си го знаем,че е така!А,протестира някой,ха Боко е клекнал!Той и оставка така подава!Айде де,подай оставка пак -напук,да видиш дали ще има четвърти мандат!
110
1
 
14
 
! Отговори
)))))))))) преди 6 години
Най- яката патерица е отза д в лицето на Ердоганя!
109
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата се клати но има няколко патерици в лицето на Симеонов,Сидеров,Каракачанов и Доган.
108
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
пълна и ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА ПОЛИТИЦИ ДА СЕ НАМЕСВАТ В ЛИЧНИЯ И ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ на гражданите чрез закони или други законови промени премахване на НСО И МВРнапълно ненужни и безполезни
107
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро в тази мафиотска държава ще останат само гербаджиите и милиционерите, които ги охраняват!
106
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям , голям смешен.ник ! Пишете герберотъпчета срещу полицията ! Собственикът на ГЕРБ отново приклекна ! Според бай ТОШО снишаване ! Откъде ги намери 100 000 000 лева , като преди месец мало.умните МУУУУУ де.путацци приеха ЗАКОНА НА БЪЛГАРИЯ ....... БЮДЖЕТА !
105
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МитьоМая президентка и Корнелия мин-председателка.
104
4
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Всичко което става в МВР е със съгласието и под взоркия...взор на Боко.Така и тези поредни...протести и то точно на...момента,за да развържат ръцете на Боса,който да може обосновано(за да не се...излагаме пред хората)да бръкне...дълбоко в отънялата кесия на народа и да...хариже поредната тлъста сума.Поредните ченгеджийски номера.Малко но от...сърце,следващият удобен момент...пак.
103
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усещат че ГЕРБ се клати сериозно и ще се опитат да се задържат с повече полиция.
102
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 10 години румънците изоставаха от нас. След 10 години Бойко на власт, румънците ни задминаха, а на Бойко виновни са му предишните управляващи.
101
2
 
12
 
! Отговори
Митьо преди 6 години
До Анонимен5-6 бона от заплата ги ползват само за тоалетна хартия, нали се сещаш. Дори не съм сигурен, че и тях им стигат със скоростта, с която крадат и тъпчат.
100
4
 
17
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
НА МУТРАТА МУ ПРЕСКАЧА СЪРЦЕТО И МУ СЕ ВДИГА КРЪВНОТО ОТ ПРОТЕСТИТЕ НА ЧЕНГЕТАТА, НО СЕ ПРАВИ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА!!!
99
7
 
17
 
! Отговори
Митьо преди 6 години
От това, което се наблюдава в последно време виждам единствено омбудсмана като институция и Мая Манолова в частност реално да се занимава с действителните проблеми на хората. И го прави с такова желание, енергия и хъс, каквато не е наблюдавана в нито едно държавно учреждение. Божо Димитров е на прав път с искането си за президентска република, но с нея начело. Не съм вярвал, че ще го кажа, но е факт.
98
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 000 000 делено на 50 000 ченгета - по 2 000 на фуражка!Пенсия на 50, 20 заплати на куп без данък, не плащат здравни осигуровки, пенсионни вноски и вноски за безработица и майчинство.Ей това е некадърната българска ченгелия. А този е блъд от блъддта и и флеш от флеща!
97
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР са основните избиратели на ГЕРБ и пожарникаря ги слуша.
96
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ком за куките ще има 100 милиона, смятайте за Мафията с колко ще се бръкне. Не себе си, а нас.
95
4
 
20
 
! Отговори
Митьо преди 6 години
55 000 родени деца миналата година, двойно повече смъртност, а ми говорят за някакъв скапан лифт и заплатите на тия дето като ти спрат колата искат почерпка. Лай.няна държава.