Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!

Премиерът упрекна, че доверието в системата е ниско, иска резултати
182
Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани, но очаква резултати от тях срещу обещаните днес още 100 млн. лв. за заплати.

"В момента, в който заговорим за МВР, че ще повишим заплатите, ще кажат всички, че както в здравеопазването, в нереформирана система се продължава да се наливат пари, това ще бъде основният упрек към мене. Второто, което ще кажат – заради европредседателството се уплашиха. Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обръща премиерът към синдикатите на днешната среща в Министерския съвет.

Още по темата
В началото й Борисов започва с упреци към униформените, че доверието в системата е ниско.

"Викат ме в парламента да ме питат защо имаме престъпления. Що ме викат мене, това не е ли работа на полицията и на службите?! Нормално ли е да имаме толкова ниско одобрение полицията, която винаги е била обичана - и армията, и полицията. Нормално ли е във всяка група, която задържаме, дали митничари, дали граничари, да има и полицай? Не е нормално", коментира той във видеото, разпространено от правителствената пресслужба.

На срещата присъстват представители на седемте синдикални организации към МВР, както и професионалното и политическото ръководство на ведомството.

"Изборите като дойдат, политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати. В същото време светът става лош и още по-лош ще става“, заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

"В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза още министър-председателят.

Борисов даде пример, че недоверието по принцип към полицията е наложило МВР и прокуратурата да се обясняват вчера за шесторното убийство в Нови Искър, макар че са се справили прекрасно – "че не сме го самоубили, че не са го скалъпили".

"Ако това правителство удържи, при тези темпове на растеж, за 2019-а 10% мога да поема увеличение на заплатите", обещава премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние искаме не да дава пари, искаме да си ходи по живо и здраво. Пари се правят, комунистическо мислене трудно се променя.
73
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто Решетников от Масква сложи Радко за президьонтчик, всичко в Бг се срива - убийства, грабежи, рекет и беззаконие
72
4
 
32
 
! Отговори
марко преди 6 години
Всички знаят , че Бибитко е страхлив , даже малките деца го знаят , ама иначе се прави на герой . А е видял две хиляди души пред прозорците , а се стяга служебно правителство
71
16
 
8
 
! Отговори
Народен съд преди 6 години
Това е управлението на зелените чорапи - една година вече - разстрели, убийства, глад, мизерия, кражби, анархия, беззаконност! Радев на въжето!
70
29
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Браво Бойко, все така! Мачкай ги всички. Патриотите те подкрепят във всяко едно действие. С теб сме и ще те пазим от народното недоволство.
69
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамувам се , че тази снимка ни е премиер!
68
2
 
21
 
! Отговори
лозар от Враца преди 6 години
Във вилната зона на града и промишлените зони на гр.Враца другарите заедно с МВР ни рекитират с 60 ст за киловат. Вече, около 3000 човека остахме без ток г-н Борисов.Нали ни обещахте, че проблема ще бъде решен преди 10 месеца.
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Холи скумрия! както казват анго-саксонците, миризмата на зелените чорапи е по-сладка от мишниците на третополовата Деса поетеса
66
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То беше ясно, че няма да им ги даде сега, щото бюджета е гласуван.Баце, обещани, че във Враца ще има ток преди 10 месеца, а все още нямаме. Защото так МВР покровителства мафията във Враца. 3000 човека остаханхме без ток.
65
7
 
31
 
! Отговори
ЗАСТОИ преди 6 години
Мнение - Борисов е Уморен Кон .Лъжат го всички .Ще се обоснова - Лиляна Павлова си направи Два Хотела в Банско , само от НДК .Баце , защо след като си Уморен Кон не се откажеш - тези Измамници печелят от Твоите Лъжи ?Ще дойдат млади момчета и момичета и ще променят Историята , а ти ще останеш в Историята като Плевнелиев ?
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този казал на треньора си по карате аз такова... може ли да не участвам, че имам работа в пожарната. А треньора му казал ами като те е страх си заминавай за София какво си заревал тук.
63
2
 
28
 
! Отговори
Докторс преди 6 години
Запомнете! Премиер се опрасква докато е в режим на Председателство!
62
2
 
22
 
! Отговори
!!! 51 преди 6 години
Относно битовите престъпления по празниците обраха къщицата ми на село и хич не съм ги търсил. Щях да подавам сигнал, дори написах нещо уж им имам доверие, но комшията бивш полицай ми каза, че предните нощи са отарашени Тотопункта и още няколко подобни обекта, както и поне 5 къщи.Отказах се да ги занимавам със себе си.Добре, че днес ще им дадат малко пари, защото са за съжаление, а не за респект!
61
3
 
40
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Борисов пак започна да си върти задните части , но това няма да помогне на мафиотската му група!Залеза се вижда!
60
3
 
30
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 6 години
ПЕНСИОНЕРИ , УЧИТЕЛИ , ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ , ИЗЛИЗАЙТЕ НА ПРОТЕСТ- СЕГА БАЩИЦИТА Б Б Е РАЗВЪРЗАЛ ЧУВАЛА И РАЗДАВА ЗАСЛУЖЕНО И НЕЗАСЛУЖЕНО . ИДВАЙ, НАРОДЕ !
59
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест"за това изказване в щатите щяха да му искат оставката ама тука нали сме дивата джунгла протестирайте си рМ само по тихо
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимката е яка!
57
4
 
32
 
! Отговори
factotum преди 6 години
ОСТАВКА!
56
3
 
27
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Недоверието към полицията е огромно и той ги награждава за това вместо да ги накаже,такъв цирк няма никъде....
55
2
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Нали е бил пожарникар и е "гасил с мушамата", на мен ми се иска да видя как ще реагира, ако в предаване на живо някой извика "ПОЖАР!", че все се случва като пламне нещо, да изчезва за седмица две ...