Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!

Премиерът упрекна, че доверието в системата е ниско, иска резултати
182
Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани, но очаква резултати от тях срещу обещаните днес още 100 млн. лв. за заплати.

"В момента, в който заговорим за МВР, че ще повишим заплатите, ще кажат всички, че както в здравеопазването, в нереформирана система се продължава да се наливат пари, това ще бъде основният упрек към мене. Второто, което ще кажат – заради европредседателството се уплашиха. Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обръща премиерът към синдикатите на днешната среща в Министерския съвет.

Още по темата
В началото й Борисов започва с упреци към униформените, че доверието в системата е ниско.

"Викат ме в парламента да ме питат защо имаме престъпления. Що ме викат мене, това не е ли работа на полицията и на службите?! Нормално ли е да имаме толкова ниско одобрение полицията, която винаги е била обичана - и армията, и полицията. Нормално ли е във всяка група, която задържаме, дали митничари, дали граничари, да има и полицай? Не е нормално", коментира той във видеото, разпространено от правителствената пресслужба.

На срещата присъстват представители на седемте синдикални организации към МВР, както и професионалното и политическото ръководство на ведомството.

"Изборите като дойдат, политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати. В същото време светът става лош и още по-лош ще става“, заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

"В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза още министър-председателят.

Борисов даде пример, че недоверието по принцип към полицията е наложило МВР и прокуратурата да се обясняват вчера за шесторното убийство в Нови Искър, макар че са се справили прекрасно – "че не сме го самоубили, че не са го скалъпили".

"Ако това правителство удържи, при тези темпове на растеж, за 2019-а 10% мога да поема увеличение на заплатите", обещава премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тавазите на гангстери и бандити реват за заплати, а? Или щото се сви много контрабандата и приходите им намаляха?
93
3
 
10
 
! Отговори
анони мен преди 6 години
това МВР си е фамилна собственост нямя що да се лъжем. както и БГ е разделена на области на влияние и общини на мутри а боико цИцА от тях
92
1
 
15
 
! Отговори
tito преди 6 години
Девета година на власт. Казват че щял да бие рекорда на Т. Живков, 27 години министър председател.Не остана. Още 18 години само.Докато се усетим, ще минат.
91
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уплаши се че ще се изложи пред европредателството.
90
16
 
7
 
! Отговори
бг преди 6 години
опозицията се активизира то не бяха убийства ,протести ,фалшиви обаждания за бомба хубаво,че още няма зима до сега да бяха излезли да протестират за сметките за ток!Но те си мислят ,че народа *** и ще им се върже
89
13
 
6
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 6 години
Помнете, скоро зелените чорапи ще отговаря пред военен трибунал и ще гние в затвора
88
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенсиите остават рекордно ниски но нямат оръжие и ще си останат ниски.
87
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно е, че евродепутатите идват да ти видят държавата, да те питат защо хората протестират и какви са им заплатите като граждани на ЕС.
86
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата сложи министъра на МВР и подписа с патриотите, но е зле както със реформаторите и го спасява само ЕС от нова оставка.
85
18
 
4
 
! Отговори
Срам, срам преди 6 години
Радко савецкото човече не мачка ли чаршафи на запад по хотели, или Деса генерала го е заключила в тоалетната на Дондуков?
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно мие гдбоп кога ли ще махнат менте курсовете уж ги зарибяват за компютри след това им дават бонус шофиори неколко кадърни фирми лапнаха пара от това с измами ни чул ни видял отде набират по 100 човека тъмна идилия евала им ама гдбоп това не гледа а това е сериозно престъпление и от там що се бият по пътищата ето резултат шест месечни курсове уж де претупани това е евросъюз по програма честита кражба
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 82Така е,но ако има таван,той трябва да всички.А те махат тавана на новоотпуснатите пенсии.Демек за тях си-,някои са по равни от другите.Не знам какво ще каже страсбург по въпроса,но ако има Конституционен съд,той трябва да се съобрази с нашата конституция.
82
2
 
4
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен з9 Примерът ти с казармата е неуместен. Казарма бяхме при Живков.
81
2
 
11
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
До Анонимен 36 *** той не иска да го пазят 15 гавази.Народа настоява, защото в него ни е надеждата и ни е Любимец. Така де.Бойко Любимеца.
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересното е че има само полицейски протест, показност и гарантирано охраняване, някой друг да не си мисли да меша капата, сега на дневен ред са заплатите в полицията хахаха, много ясно че не ви пречат.
79
2
 
20
 
! Отговори
дд преди 6 години
Петко Каравелов Мин. председател и сега Б. Борисов Мин. председател, ми срамота, срамота на едно място българщина и национално самочувствие , а от другата новобогаташко първеню, крадливо !
78
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПЕНСИОНЕР 47 И аз съм на същото дередже. С моята орязана пенсия аз съм осигурил 40 лв. Коледна надбавка на 35 пенсионери. Ти си доста по напред. Не питам от кои пари са тези надбавки. Но не са от Бойко. А колкото до твоето искане, цитирам "Съдът в Страсбург окончателно застопори тавана на пенсиите" Надежда всяка оставете!Грабежът е узаконен от ЕС.
77
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този нещастен човечец е добър само в две неща, в краденето и изнасянето му, и в лъжите. Днес трепери от страх, първо за животеца си, който не е за завиждане, второ поради страха който го тресе и вече параноя. Впил се е във властта, защото така може да оцелее по-дълго време. Изпадне ли от властта, опасностите нарастват лавинообразно. Много народ смаза, изнудва, уби и физически, параноята го е превърнала в треперщ лист. Ако не му дават лекарства, да е пукнал досега. Унижение е за нас да е премиер.
76
4
 
3
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 19 Абсолютно си прав, но това остана от времето на Живков.
75
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нормално ли е във всяка група, която задържаме, дали митничари, дали граничари, да има и полицай? Не е нормално". Като не е нормално защо им дадохте тези още 100 милиона ? Те не са заслужили тези които получават и им наливате като вода в кошница. Каква реформа има в МВР - никаква. Рейтинг нула. Почти никой не одобря работата на полицията, освен самата полиция себе си. Уплашихте се!!!