Нинова отчита: Корупция, бедност, изчезваща нация

Червената шефка започна годината с критики към управляващите
98
Нинова отчита: Корупция, бедност, изчезваща нация
Снимка: архив, Булфото

Корупция, бедност, изчезваща нация и сбъркани политики във всички сфери. Така обобщи ситуацията в страната червената шефка Корнелия Нинова в първия работен ден на парламента, от който официално започва и българското евфошефство.

Макар че пожела 2018 г. да е мирна, здрава и по-добра за Европа и за българите, тя не си спести острите критики към властта.

Според нея още в първите десет дни от началото на новата година проблемите са се открили много ясно.

"Народът ни продължава да изчезва – едва 57 хиляди бебета са се родили, никакви фанфари и дюдюкане и хвалби за висок стандарт не могат да отменят този факт", посочи тя.

Другият наболял проблем според нея е протестът на общинските болници заради недостатъчното финансиране.

"Беше обявено, че ще поскъпне токът за бизнеса, а оттам и храните. Оценките на чуждите медии за европредседателството са - най - корумпираната страна поема Европа, но пък била удобна, защото е послушна, три области поискаха референдум, за да се присъединят към Румъния, защото там се борила корупцията, а тук не, 8 дни - 8 трупа – цяло семейството беше убито, стрелба по данъчен, по крупен бизнесмен, народът е на улицата, на протести", продължи с критиките соцлидерката.

Според нея всички проблеми се дължат на сбърканата политика на управляващите и на корупцията във всички системи.

"Не може да решаване проблемите на парче, трябва да промени модели и цели системи в обществото",обърна се тя към мнозинствотои призова: "Нека европредседателството да е шанс България да реши два проблеми -първата цел е накрая народът и партньорите ни да кажат, че корупцията намаля и второто е народът да каже, че за тези 6 месеца стандартът му на живот се е доближил до този на останалите от ЕС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
27
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
"Народът ни продължава да изчезва едва 57 хиляди бебета са се родили" - казва КурнелияА ти другарко Нинова, колко деца роди ?
16
5
 
21
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Вярно е какво казва, но тази крадла не е алтернатива.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kakiv standart ve.Ot 5 dena ne mi davat zaplatata.Ne me interesuvat vashte problemi.
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пръви работен ден след ваканцията!!! 20 дни ваканция за дупетатите и само 5 за учениците. Като платен отпуск ли е тази ваканция и на с какво са я заслужили?
13
8
 
12
 
! Отговори
отбелязвам преди 6 години
Театрална актриса, ми че той Бойко е от ваще бе?!
12
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам разпада на държавата,Суджиците скоро ще са чао и тя ще е следващият премиер. Въпроса е, ще има ли дупе, да изкара мръсотиите на Бай Кой и Шайката, да ги натика по затворите и да връщат парите? С тази корупция сме забити на последно място по стандарт, на първо по бедност, без нито един осъден управник за кражбите. А те са за Милиярди!! Да вкара Тиквата в затвора, заедно с Цецо Умника, признавам я. Също и Цацата.Тогава можем да мислим за развитие.С тези чукове в правителството толкова.
11
9
 
20
 
! Отговори
zdvd преди 6 години
Всичко това, което като мантра го плямпа в захлас другарката *** е благодарение на дългите години управление на "тройната" коалиция м/у БСП, ДПС, НДСВ!Защото те заложиха такива капани, в които и най-хитрата лисица би паднала, а знаем Боко не блести с интелект!Затова сега го настъпват от където могат, понеже много капани заложени от тях щракнаха!Нима мислите всички мизерии от последните седмици се случват "ей така"?!? Все пак имаме ЕСпредседателство-сега е точния момент БСП да творят гадости
10
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да отчита може дори да стане счетоводител явно много я бива в счетоводството.А могат ли да се отчтат за хонорарите на почетния хидрак.
9
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С ТЕБ СМЕ,КОРНЕЛИЯ!МАЧКАЙ СУДЖУЦИТЕ.
8
5
 
15
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
БСП ГЕРБ И ДПС управляват заедно, просто играят добро и лошо ченге и си мотивират така избирателите с филма комунист и седесар. Една и съща плоча вече 28 години.
7
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помним как от БКП(БСП) криха за радиацията от 26.04.1986, помним кризата с купоните от зората на Демокрацията, помним Виденовата зима от 1996, хиперинфлацията, фалиралите банки, ограбените спестявания на обикновения Българин, мутренските времена, страх, несигурност, анархия, своеволия! НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!Радев от БСП обеща промяна - тя е видна - всеки ден убийства, самоубийства, нападения, изнасилвания, страх, несигурност, инфлация, бедност, УРАНжада, пълен срив, упадък, разпад!
6
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според нея всички проблеми се дължат на сбърканата политика на управляващите и на корупцията във всички системи."===Г-жо Нинова, тези проблеми не са от вчера. Колкото и да е сбъркано това правителство, тези проблеми са от десетилетия. Вашата партия имаше няколко правителства от 1990 г. насам, откогато всъщност датират (или когато всъщност станаха видими) тези проблеми. Преди това същата партия, но под друго име, управляваше 45 г., но тогава проблемите се криеха. Хайде стига соц. номера.
5
23
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Не искам Гербав живот,в Гербава държава !!
4
2
 
28
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Kолко хубаво щеше да е с Делян Пеевски, като шеф на ДАНС нямаше да има корупция, всички престъпления разкрити, щехме да се плодим на воля без страх! То кат падна КТБ ко друго да правиш? Ей Нинова колко си права!
3
14
 
34
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
БСП В ГРОБА ДО СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!
2
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожа Лъжа да каже за приватизацията на Техноимпекс, защо синът й учи в омразния САЩ, а не в матушка россии?Политически хамелеони като нея са смао във вреда на България - първо страстна СДСарка, после като фурнаджийска лопата при БСП.
1
43
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП ПОБЕДА НА СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!