Учениците на военно – в Пловдив и Варна сега, после в цялата страна!

Каракачанов предлага и привилегии за доброволно записалите се
19 яну 2018 17:00,
70
Учениците на военно – в Пловдив и Варна сега, после в цялата страна!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов смята, че военното обучение в училищата може да започне експериментално в градовете, където има военни училища или големи гарнизони. Така ще се осигурят необходимите квалифицирани преподаватели, които да провеждат тези часове, обясни вицепремиерът.

Още по темата

"Това е възможно във Варна, Бургас, Търново, Пловдив, където могат да се предоставят подготвени кадри. А не да излезе някой, който преди 20-30 години е служил, да говори общи неща", допълни Каракачанов и уточни, че от следващата година би могло военното обучение да започне и в цялата образователна система.

Той коментира и идеята за доброволната военна служба и добави, че се работи по законопроект.

"Доброволната служба се отнася за онези граждани, които имат желание да служат и да получат военно обучение в срок от 6-9 месеца. Моето лично предложение е те след това да се ползват с определени предмиства - при постъпване на работа, при кандидатстване във висши учебни заведения", обясни Каракачанов.

Вицепремиерът за пореден път се обяви против приемането на Истанбулската конвенция. По думите му тя трябва да бъде обсъждана освен със специализирани НПО-та, които защитават различните, и с онези кръгове в обществото, които имат по-патриархални възгледи.

"Не може докато светът се тресе от проблеми, ние в Европа да си измисляме проблеми, които ни разединяват и разконцентрират - трети пол, 12-ти пол, аз не мога да се сетя за повече от два, но вероятно не ми стига образованието", коментира Каракачанов.

Той настоя, че друг превод на Истанбулската конвенция не би решил нищо.

"В българското законодателство и публичната практика терминът "джендър" не съществува и затова на някои места се превежда като "пол". Като направим коректния превод, ще станат нещата още по-интересни, да не кажа неприятни", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре това русенско вареноще вкара цялата държава в казарми и лагери
40
7
 
22
 
! Отговори
СРАМ! преди 6 години
Оставете учениците да си учат уроците!На какво обърнахте училището?!Ще ги военизирате от училище още, защото не можете да вкарате в казармата 18-годишните. Вкопчили сте се в училището и всеки си вре носа там. Обсесия! А учителите същински смачкани мишоци на държавна хранилка мълчат и се съгласяват с всичко. Да им кажат- Яж сте си ла.ната, ще ги изядат, само и само и да не си загубят работата. Всяка критичност и нормален разум са стъпкани. И такива мишоци възпитават деца!
39
2
 
14
 
! Отговори
Никк преди 6 години
До притеснените - става въпрос за служба по желание - не мисля че ще успеят да накарат децата да ходят насила, ако те или родителите не искат. Това което се предлага е по желание, защото в момента дори и да искаш - неможе
38
3
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Каракачанов в казарма влизал ли е ,според мен не е.Защо са тези напъни,ако не е някаква далавера.
37
14
 
14
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До 31-задължително трябва да де ходи на военно обучение,за да се придобиват елементарни познания.За сравнение давам Израел-най-военизираната държава.Там и жените ходят в казарма.В БЪЛГАРИЯ имаше армия,сега армията може да се побере в стадион.Сещаш ли се,че една страна като не храни своя,храни чужда армия.Затова сега се чудиш децата момиченца ли са или момченца или пази боже третополови същества.
36
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви привилегии за университет, когато близо 30% от местата останаха незаети тази година. Да не би да им дават +1 към оценката, че да влизат с 2-ка примерно ... гениално
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога с привилегии ... сега всички ц-та ще влезнат в казармите да ги научат да стрелят и като излезнат оттам ... ама защо имало престъпност.
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още от. Сега 1. Година. Наборна. А. Не доброволна. *** .вие. Докарахте. България. До. Това. Дереже .защо. Лъжите каква армия сте хранили чужда при. Комунизма мошеници и предатели .кои и каде е истината за 6 убииство в. Нови искър .1 през друг. Лъжите .*** .кои президент. До сега е бил. Деистваш генерал .тои трябва да вземе. Цялата. Влас в свои. Раце. Иначе. България. Ще. Загине .
33
3
 
11
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
поредната глупост!!
32
7
 
24
 
! Отговори
MNENIE преди 6 години
Каракачанов трябва Незабавно да се Отстрани от Властта .Такова Недоразумение на човешката природа няма да се роди скоро .
31
9
 
25
 
! Отговори
ТЦТЦ преди 6 години
Колко момчета ще избягат от България заради тази глупост! Мойте също! Не си давам децата да ги тормозят разни стари войници! Давам им пари и да заминават по Европа !
30
3
 
35
 
! Отговори
PD преди 6 години
Болните мечти на несъстоял се воевода да води дружина. Вече няма държава на народа, а бизнес предприятие и все повече от транснационален тип. И каквито и курсове и преквалификации да измислите, онзи дух на клелите се да защитават род и родина няма да върнете.
29
2
 
12
 
! Отговори
радев преди 6 години
и кои неграмотници ще го провеждат
28
3
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Варна морето сините вълниАК -47 разглоби сглоби.Туй не са компютърни игри,има - раВнис , падни и стани.
27
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитват се да осигурят една камара пари на бивши военни да лапат. То е ясно. Има толкова места за инвестиции още ...тръгват да влагат пари в нещо , което няма възвръщаемост .Тази лудост трябва да спре преди да сме затънали , тези пари трябва да дойдат от нашия джоб. Училищата тънат в мизерия и студ , градовете са мръсни , спортните съоръжения са ражда са ли ...обаче пари за военни ще дават. ПРОТИВ.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ай стига вече,писна ми,напишете една пернишка конвенция и я ратифицирайте.
25
10
 
11
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Военната служба трябва да стане задължителна и най малко 5 години. Комунистите да бъркат бетон в казармата и да работят по 16 часа по плантациите под мъдрото ръководство на Генерал Каракачанов.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В далечните 81-83 като мл.л-т водих военното на ученици. Не това което се водеше в час, а това което се провеждаше за две седмици на лагер. Ами отевах си. Дано го върнат.
23
1
 
8
 
! Отговори
Българина преди 6 години
В шумен също има военно плевен също пак прескачате по избор ...
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено има смисъл от връщане на строителни войски за всчики които не са завършили 8-ми клас, та поне малко да се очовечат ***. Всичко останало е кьорфишек. А и какво значи прбно в някои градове? Образователната система не е ли обща за страната? Каракочев си живее в измислен свят и се опитва да го наложи и нас.