За речта на Борисов в Страсбург: Дълго ще се помни!

Мартина Ганчева, Bulgaria ON AIR: Евродепутатите с позитивни реакции
19 яну 2018 12:15, Елка Василева
96

11384 гледания   |  Още видео

Успя ли България да спечели доверието на Европа след представянето на премиера Бойко Борисов в Страсбург?

"Българските журналисти в Страсбург се фокусираха върху вътрешната политика. Разбираемо, тъй като в страната ни нещата врат и кипят. По време на речта на Борисов и евродепутатите обърнаха внимание на случващото се в държавата ни. Поинтересуваха се от парк "Пирин" и Истанбулската конвенция", разказа журналистът и специален пратеник на Bulgaria ON AIR във Франция Мартина Ганчева.

Още по темата

Тя сподели, че отзивите след речта на министър-председателя са били на 90% позитивни, като само "Зелените" са реагирали остро. Всички бяха категорични, че това е една страхотна реч, че Борисов много ясно знае как да си поиска и умело стопява дистанцията, обясни тя пред "България сутрин".

"През този ден нямаше критики и дълго време ще се помни и говори за речта. Юнкер отново прегърна Борисов с мечешка прегръдка и здраво ръкостискане. Но не такива бяха отношенията с Таяни. Вероятно той се изнерви, тъй като протоколът се наруши – на подобен форум не се коментира вътрешна политика", подчерта Ганчева.

По време на речта си в Страсбург Бойко Борисов каза, че България ще ратифицира Истанбулската конвенция.

"Истината е, че евродепутатите, които ни посрещнаха в Страсбург, организираха затворена пресконференция. Те споделиха своите притеснения и бяха озадачени, че в България много се спекулира с тази конвенция. Те предложиха да се проведе мащабна медийна кампания в страната ни, за да се обясни, че ние просто сме се загубили в превода. Предстои изцяло нов превод на Истанбулската конвенция на български. Тя няма нищо общо с еднополовите бракове", заключи гостът в студиото.
 


96
Още от
Напиши коментар Коментари
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Случва се, когато се говорят глупости, преводачът да посъкрати или позамаже казаното. Но при липса на каквото и да е съдържание и Господ не може да помогне!
85
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На какво са ръкопляскания на несвързаните му глупости че е зелен че отлагал проекти за да се излюпват щъркелите и засявал блатни кокичета та залата беше празна и само неговата свита гъзализци му ръкопляскат другите не разбират какво говори !
84
13
 
18
 
! Отговори
Burzum преди 1 месец
Ми тя залата беше празна...пляскаха герберугите ...останалите от ЕНП гледаха умно ...аха да проговорят...
83
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ех, ако наистина Дарвин беше жив, веднага щеше да открие липсващото звено. За съжаление, не е.
82
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тиквата е липсващото звено от теорията на Дарвин,поумаймуна,***.
81
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дълго дълго колко дълго ? 2 секунди.
80
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ли го е слушал този дебел и ужасяващо проЗД дрънгел?????
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А няма начин да не се помни,даже ще влезе като задължително изучаване от психиатрите.
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преводачите 100% са изпукали от срам.
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам на Уикипедия за най-кратко и ясно срещу думата мекотело,да сложат снимка на Тиквата
76
4
 
17
 
! Отговори
пенсионер преди 1 месец
Ние - 99% от българите също ще запомним управлението на ГЕРБ! И важното е - с какво?
75
4
 
1
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 1 месец
На ***
74
6
 
18
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 1 месец
НА *** ДНЕС Е ЖАРГОНЪТ КОИТО ЦЕЛИ ОРИГИНАЛНОСТ НО НА ПРАКТИКА Е КОНФЕКЦИЯ, ТЯ НОСИ ЕТИКЕТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, СРАМ ЗА ЖАЛОСТ НА БЪЛГАРИТЕ КАТО НАЦИЯ
73
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Немам думи от срам !!
72
4
 
34
 
! Отговори
Човек преди 1 месец
Като вярващ човек и числящ се към православната ни църква, аз питам Борисов: ние, вярващите, водени от нашата майка, Българската православна църква, която в две обръщения отхвърли джендърската конвенция и осъди джендър идеологията, извън закона ли попадаме, БПЦ извън закона ли ще бъде поставена? Джендър конвенцията беше осъдена и от Католическата църква. Вярващите от нейното паство и католиците от източен обряд в България и те ли ще са извън закона?
71
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, тая Мартина Г., ужким така, хубаво момиче, ама много от млада е изтУпяла ...
Дали си вярва, като ги говори тия? Май, да. –:)
70
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Където се появи чичката, винаги е за смях и подигравка. В Българив му лижат подметките, първо от страх, после, защото раздава и спира кинтите. Нагаждачите добре живеят около него, защото се съгласяват и одобряват всичко негово. Той е на кота нула по интелигентност и това е лесно забележимо. Колкото и да се прави на знаещ, празнотата в познанията му се усеща, както и бедността на езика. Не вярвам да е толкова т//п и да не разбира отношението към него. Но е дебелокож и му е все тая, пари да краде.
69
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обеща, че ще ликвидира корупцията след 3 г. но и царя обещаваше че за 800 дни ще се справи а после се скри и остави Борисов за кмет и премиер за 15 години и пак нищо. За лифта не каза дали ще се съборят незаконните строежи в Банско а каза че ще се строи още което значи че ще узакони досегашната корупция.
68
11
 
31
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Това е сигурно първата реч на бивша(?) му.тра* в Европарламента.Логично е да се запомни.Все някога трябва да има първи път за всичко...
*Може би вече евроатлантическа му.тра?
67
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормалните хора вече са спрели да влизат в тоя сайт! Той гъмжи от чуждестранни и руски шпиони и тролове!! Драскайте си драскайте ама като дойде времето бягайте , че леленцето ше ви се разплачи !