Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова

Думите му предизвикаха гневни реакции сред опозицията
Обновена: 23 яну 2018 17:10 | 23 яну 2018 17:02, Камелия Цветанова
118
Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова
Колаж: Dnes.bg

"Вместо в една българска Тереза Мей, Вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер". Това обвинение отправи вицето на премиера Бойко Борисов Валери Симеонов по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от левицата за провал в борбата с корупцията.

Очаквано думите му предизвикаха гневни реакции сред депутатите от опозицията.

Червеният Антон Кутев се възмути от думите на Симеонов, защото били обидни.

Йордан Цонев от ДПС отсече: "Ще използвам неговия тон, това недоразумение не може да си позволява такива определения за партия, която има принос към нашето членство в НАТО, в ЕС!".

Корнелия Нинова също взе думата, но уточни, че това не е заради нея, а за да защити съпартийката си Елена Йончева.

"Недопустим език и груби обиди, не към мен лично, но както има и една приказка: "Не трябва да се обиждаш, когато говори умен човек, а когато говори глупав, какво изобщо да се обиждаш“. Симеонов потвърди това, което казах - когато някой посочи корупцията, върху него се изсипва цялата система на манипулации, на груби думи, на цинизъм", отсече тя.

Още по темата

Симеонов пък обвини социалистите, че това, което правят, е унизително, защото вотът на недоверие е много силен парламентарен механизъм и трябва да се използва смислено.

"Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП", скочи той.

Симеонов взе думата, за да защити всеки похарчен лев за изграждането на оградата на границата ни с Турция заради обвиненията, че и там потъват пари. Той определи всички упреци като "нелепа пропагандна кампания".

Вицето отсече, че соцдепутатката Елена Йончева говори лъжи, като твърди, че оградата падала от само себе си и зейвали огромни дупки, през които мигрантите минавали свободно.

Червената депутатка пък разгневи и депутата от ГЕРБ Делян Добрев, като отново спомена "Хасковогейт" като модел на управление на държавата.

"Явно ГЕРБ имат чувство за хумор и така в закачки и шеги корупцията се превърна в норма и неизбежност, днес вече има цели общини, където политици чрез роднини източват милиони, модел на управление, който превръща областните градове във феодални владения, където законът не важи за този, който е приближен на кмет, полицай, липсата на конкуренция отнема всеки бизнес, отнема правото на бъдеще на всяко поколение, но превръщането на България в корумпирано владение на ГЕРБ, на Борисов, в територия без перспектива за българите, няма да мине", зарече се Йончева.

Делян Добрев в отговор я засипа с въпроси дали е съдружник в офшорка, дали е получила 700 хиляди лева от дружества, включително с държавно участие, когато живееше с експремиера Сергей Станишев.

Тя отрече всички обвинения на депутата от ГЕРБ и го призова, ако има информация за нещо нередно около нея, да подаде сигнал в съответните органи.

А иначе дебатът по вота за недоверие мина без премиера Бойко Борисов, въпреки многократните настоявания на социалистите да бъде повикан. Обяснението беше – премиерът провежда важни международни срещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далаверчо, дръж се здраво за Шлифера, защото властчица повече няма да помиришеш.Няма кой да гласува за теб и Шкмебе Войвода вече. Балъците измряха.
16
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджуците бранят властта със зъби и нокти.Кога друг път ще се докопат до пълна със суджуци ясла.Сега или никога.Това е девиза.
15
6
 
45
 
! Отговори
sdf преди 6 години
Не вярвах че ще го кажа, но тия така наречени "патриоти" са по-нежелан за мен коалиционен партньор отколкото ДПС, независимо кой управлява - герб, бсп или друг.
14
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите не разбират, че българите се страхуват повече от Комунизъм, Кремъл и Корнелия, отколкото от Корупция !
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ досега не го преценихте на акъл? Що не си седяхте дома на изборите? Да теглим и ние нормалните със такива неориентирани?
12
4
 
45
 
! Отговори
Проба преди 6 години
Истината е една . Българи излизайте и се организирайте . Всеки един от тези в парламента и децата им , както и техните роднини са за до живот . Както и тези от Данс .
11
5
 
42
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Корупцията в България е закон !Клиентилизма и феодалното управление са норма !България на българите изчезва, защото всеки ден стотици българи напускат страната...За да си успешен е нужно мафията да е зад теб !
10
9
 
40
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Някой да е очаквал истински дебат? Колко сериозен е вота , толкова и дебата. И за клюки в България плащат яко.Цирк.
9
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов да говори за парламентаризъм си е жива пopнoгрaфия!
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
WCпремиера се държи като премиер. Бравос! Сякаш той е много по-заинтересован да се задържи на власт отколкото старшият му коалиционен партньор.
7
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да се очаква от WC-то "специалист" по ВиК.
6
8
 
42
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Валерко че си *** *** си. Долу-горе като сегашния си началник. Разликата е че той вечер гледа мачУве а ти май си гледкаш порнотиите по СКАТ. И през деня ги изживяваш.
5
22
 
12
 
! Отговори
Але але преди 6 години
Усещасе че Йончова е захапала гербера и не мой си седна на *** ве
4
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз лигльо Далавери ни подведе да гласуваме за него и той стана фурнаджийска лопата!Уж цг. Проблем щял да решава..ще се борел с корупцията..пенсии и заплати щял да увеличава..сега първа дружка с Тиквата!Позор!
3
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново ceлcка свада, особено грозна. Не само Симеонов, но и всички изброени в статията са се държали просташки. И това са политиците, които управляват държавата. Отвратително.
2
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооо, Патерицата на Суджука, която се намърда в правителтвото, благодарение на това, че излъга избирателите си, че ще се бори със Суджука и корупцията.Ама оградка, хотелчета, властчицата била сладка. Също като оня беловласия млад татко, който не знае кой му е направил бебето.
1
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВеЦето Симеонов, да поправим.