Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев

Катастрофичното говорене е предпочитано от президента, смята тя
Обновена: 24 яну 2018 19:12 | 24 яну 2018 19:09, Анисия Иванова
185
Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев
Снимка: БТА

Катастрофичното говорене изглежда е предпочитано от държания ни глава похват, каза на брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод отчета на президента Румен Радев.

Тя отбеляза, че в годишния си доклад президентът е говорил за критичен период от развитието на България.

"Мрачната картина беше подсилена от обвинения към Брюксел в безразличие и липса на разбиране и съдействие - толкова тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството", коментира Караянчева.

Още по темата

В днешния от тъмен, по-тъмен пейзаж, който беше нарисуван от президента, една обида успя да се открои в катранено черно - че парламентарната република атрофира, заяви председателят на Народното събрание. "В какъв смисъл, г-н президент? Защото парламентарните групи гласуват в синхрон с взети партийни решения ли, защото мнозинството защитава правителството ли?", попита тя.

Караянчева посочи, че всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма, с която е избрана в Народното събрание.

Мнозинството подкрепя избрания от него Министерски съвет, който е в изпълнителната власт само докато въпросното мнозинство го подкрепя, и това не се нарича нотариат, официализиращ решения, нарича се отговорност към избирателите, отбеляза Цвета Караянчева. 

"Прав сте, г-н Радев, че доверието в Народното събрание е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но в голяма степен се дължи и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който по Конституция трябва да бъде обединител на нацията и да води диалог с останалите институции, а не да раздава обидни квалификации", заяви още председателят на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
34
 
! Отговори
народ преди 6 години
Не ви е виновен Радев ,а вие т.н. народни избранници сте си виновни.Вместо да сте до100-120 броя вие подължавате да сте 240.Вземате огромни заплати, крадете, лъжете,затова ви казвам, че не ще стъпя на избори вече:"Исках да гласувам, но нямах желание"ще кажа след изборите.Знаете ли как и с колко пари живеее народа ?
152
0
 
36
 
! Отговори
СТЕФАНОВ преди 6 години
НИСКОТО ДОВЕРИЕ КЪМ НС НЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ПРЕЗИДЕНТА А НА ТОВА,ЧЕ НАЧЕЛО НА НС Е НЕДОРАЗУМЕНИЕ КАТО ТЕБ И ЧЕ ДВАМА ***/ББ И ЦЦ/ВИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ.ВИЕ СТЕ КУКЛИ НА КОНЦИ,А НЕ ДЕПУТАТИ/ГЕРБЕРИТЕ/И МНОГО ДОБРЕ ГО ОСЪЗНАВАТЕ,НО СИ МЪЛЧИТЕ .ИНАЧЕ НЯМА ДА СТЕ В ЛИСТАТА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.МНОГО СТЕ ЖАЛКИ И НАРОДА ГО ОСЪЗНАВА.
151
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Море сите сте за бунището на историята-ако въобще и тя ви приеме !
150
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от къде го изкопахте тоя ***?
149
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази става повече за шев на бордей, от колкото на Народното събрание. Гнусна помия.
148
9
 
32
 
! Отговори
До Руменчо преди 6 години
Хич те няма Руменчо!
147
16
 
32
 
! Отговори
Руменчо преди 6 години
Радев и БСП изпълняват плана Решетников,за дестабилизация на България,омаскаряване на ЕС и връщане страната ни в орбита на Русия!
146
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниското доверие не е заради Радев, а заради почти 30 год, лъгане и крадене от този народ! Заради наглостта и корупцията която царят в тази вмирисана сграда пълна с престъпници, предатели и лъжци! Заради довеждането до просешка тояга на цял един народ, точно от тях! Некадърници удавени в лукс и власт! Вулгарни простаци държащи в ръцете си бъдещето на децата ни! Не е Радев, госпожо "Пекин е във Виетнам" Радев го мразите защото е първият който ви трие муцуните публично и говори истини!
145
1
 
50
 
! Отговори
криста преди 6 години
Сега пък Радев им виновен. БСП не стига ли да е виновна ? Или вече им трябва нов ориентир? За миг не помислят да потърсят и в себе си някаква вина.
144
0
 
51
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Гледах поведението и при дебатите за вота на недоверие.Нагла, хлъзгава, безочлива...Криеше Борисов и го защитаваше като Матросов на амбразурата....Не бил важен случай дебата за вота, нямало смисъл да се дава почивка и да се осигури присъствието на Борисов в залата, щели да му звъннат, и да го уведомят, за да дойде...Нредседателката на НС, която е над Борисов, в йерархията, едва ли не я е страх даже да му се помоли да дойде в парламента.
143
0
 
57
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Народа ги плюе , а те мислят , че дъжд вали ! Егати дебелоочието !
142
0
 
54
 
! Отговори
българин преди 6 години
Тия направо се на-сраха вече . То бива наглост , ама това е върхът на нахалството ! А пък тая се-лянка като я видя и не знам кво ми става !
141
0
 
52
 
! Отговори
Ника преди 6 години
Караянчева много послушно си свърши работата.Не я нападайте!Никой не очаква да излезе и да каже ,че сме премиерска държава,нали?Оставете жената.Тя просто е длъжна да направи подобно изказване.
140
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доверието има постоянна величина и то се разпределя между полюсите в обществото. днес хората вярват повече на Президента и затова Пърдимента понеже насмърдва на куропциЪ хората биха били радостни да му поменят дуптътъ
139
1
 
73
 
! Отговори
PILOT преди 6 години
Ниското доверие в НС е защото сте се събрали там престъпници , а не защото ГЕНЕРАЛА ви го казва !!!Ако така продължавате скоро народа ще ви го каже , но по друг наин и този път и полицията няма да може да ви опази !!! Как може такова лицемерие , тези съвсем се самозабравиха !!!
138
0
 
51
 
! Отговори
Пророкът Линч преди 6 години
Съвсем скоро ще се появи бясно търсене на катран и перушина в България!
137
15
 
40
 
! Отговори
ГЕРБ Е НА Бойко преди 6 години
Румен Радев е виновен защото иска президентска република .Премиера не харесва че ще стане подчинен . Нормална реакция все пак ,толкова обувки връзваха, връзваха и сега да не ги остави човек и на тях да им връзват.Мамини сладки комунистчета ,баба БКП ги отгледа захрани сега не ги оставаме да си играят на "партията майка". Айде бе КараЯнчева ,сбирай го тоя електорат да сглобява мавзолея Борисов .Да живее вечния партиен чле/н на партията .Цветанов ли ? Кой го е еня за него .Бойко е бащата
136
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е заради Радев другарко, а е поради факта, че сте 240 гнусни паразитиращи дегенерата-ДО ЕДИН БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!! Слабоинтелигентни, безпросветни, с престъпни наклонности, нелигитимно избрани с купен вот... вие сте позор за България!!!
135
1
 
75
 
! Отговори
Един "цвет" преди 6 години
Колко глупав трябва да бъдеш, та да твърдиш - обобщено казано, че "Ниското доверие към НС е заради Радев"? И да не си даваш сметка какво говориш?Колко глупав? Колкото Цвета Караянчева, разбира се!
134
33
 
33
 
! Отговори
Много преди 6 години
*** тоя резидент. Уж обединител на нацията , а иска да маха Парламента. Който не е на неговото мнение е много лош. Мисли си , че цялата държава е една Казарма.