Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев

Катастрофичното говорене е предпочитано от президента, смята тя
Обновена: 24 яну 2018 19:12 | 24 яну 2018 19:09, Анисия Иванова
185
Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев
Снимка: БТА

Катастрофичното говорене изглежда е предпочитано от държания ни глава похват, каза на брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод отчета на президента Румен Радев.

Тя отбеляза, че в годишния си доклад президентът е говорил за критичен период от развитието на България.

"Мрачната картина беше подсилена от обвинения към Брюксел в безразличие и липса на разбиране и съдействие - толкова тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството", коментира Караянчева.

Още по темата

В днешния от тъмен, по-тъмен пейзаж, който беше нарисуван от президента, една обида успя да се открои в катранено черно - че парламентарната република атрофира, заяви председателят на Народното събрание. "В какъв смисъл, г-н президент? Защото парламентарните групи гласуват в синхрон с взети партийни решения ли, защото мнозинството защитава правителството ли?", попита тя.

Караянчева посочи, че всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма, с която е избрана в Народното събрание.

Мнозинството подкрепя избрания от него Министерски съвет, който е в изпълнителната власт само докато въпросното мнозинство го подкрепя, и това не се нарича нотариат, официализиращ решения, нарича се отговорност към избирателите, отбеляза Цвета Караянчева. 

"Прав сте, г-н Радев, че доверието в Народното събрание е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но в голяма степен се дължи и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който по Конституция трябва да бъде обединител на нацията и да води диалог с останалите институции, а не да раздава обидни квалификации", заяви още председателят на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
68
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Как може? казали нещо срещу всеобщите любимци на прогреса, белите елфи от ГЕРБ? Срещу най великият лидер Боко? Веднага Цвета на барикадата да ни напомн колко са безгрешни.
12
2
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Караянчева,толкова си жалка и безлична,по-добре не говори.
11
1
 
70
 
! Отговори
Оставка преди 6 години
Внимавайте, че Бойко носи оставка в джоба, а ако я хвърли ще се срине държавата.
10
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя в ***. Ха ха, партията на джендърите. Майкоо, какво доживяхме!
9
1
 
80
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Както винаги на герб някой друг им е виновен
8
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради теб е, лапацало такова
7
1
 
89
 
! Отговори
УУУУ.... преди 6 години
БЕШЕ УПОТРЕБЕНА ТАЗИ *** -НАКАРАХА Я ДА ХОДИ ДА СЕ ИЗЛАГА ОЩЕ ПОВЕЧЕ- ЦВЕТАНОВ ЯВНО ВЕЧЕ НЕ ИСКА ДА СЕ ИЗЛАГА И НАКАРА "ГОЛЯМАТА'' ФИГУРА ЦВЕТА
6
1
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оле,тази женица чува ли се какво говори,ми слезте на земята, огледайте се и помислете що президента ви казва неща които и народа мисли за вас.Ако можете де,щото много си повярвахте. Не сме латинодиктатура все пак.
5
46
 
33
 
! Отговори
Хъ преди 6 години
Аз досега президент-революционер не съм видял. Всичко е политически игрички. Ако БСП-то вземе властта, палачинката ще се обърне и Радев ще стане първи подмазвач на новите управници.
4
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ниското доверие към нс е затова че там е пълно с неграмотни като цветито няма и срам горката оперирана е всеки ученик знае че пекин не е във виетнав само тя не знае че се изцепи и впаламентоза да му покачи рейтинга- тотален *** напълно естествено за гейбераската дружинана калпавия .у. вълната му пречи
3
1
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На прос тите от ГЕРБ всички други са виновни но не и самите те. ОСТАВКА.
2
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На крива ракета космоса и пречи. Така е било винаги при герб все другите са им криви.
1
0
 
91
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Ами вземете и се стегнете тогава. Какво се обиждате като лелки като ви казват истината.