Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев

Катастрофичното говорене е предпочитано от президента, смята тя
Обновена: 24 яну 2018 19:12 | 24 яну 2018 19:09, Анисия Иванова
185
Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев
Снимка: БТА

Катастрофичното говорене изглежда е предпочитано от държания ни глава похват, каза на брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод отчета на президента Румен Радев.

Тя отбеляза, че в годишния си доклад президентът е говорил за критичен период от развитието на България.

"Мрачната картина беше подсилена от обвинения към Брюксел в безразличие и липса на разбиране и съдействие - толкова тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството", коментира Караянчева.

Още по темата

В днешния от тъмен, по-тъмен пейзаж, който беше нарисуван от президента, една обида успя да се открои в катранено черно - че парламентарната република атрофира, заяви председателят на Народното събрание. "В какъв смисъл, г-н президент? Защото парламентарните групи гласуват в синхрон с взети партийни решения ли, защото мнозинството защитава правителството ли?", попита тя.

Караянчева посочи, че всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма, с която е избрана в Народното събрание.

Мнозинството подкрепя избрания от него Министерски съвет, който е в изпълнителната власт само докато въпросното мнозинство го подкрепя, и това не се нарича нотариат, официализиращ решения, нарича се отговорност към избирателите, отбеляза Цвета Караянчева. 

"Прав сте, г-н Радев, че доверието в Народното събрание е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но в голяма степен се дължи и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който по Конституция трябва да бъде обединител на нацията и да води диалог с останалите институции, а не да раздава обидни квалификации", заяви още председателят на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ако съм на Радев, направо ще им кажа, че са престъпници и крадци и работят за затриването на България, за което им се плаща. И без това различията са твърде големи, няма нужда да е толкова дипломатичен.
32
28
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докъде само е пропаднал Резидентът - Караянчева го затапи и то напълно обосновано.
31
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото си спомням Караянчева заема този пост ,не защото парламента разкара Главчев а Борисов/демек изпълнителната власт/.Така ,че президентът е абсолютно прав-парламента не е върховната власт!
30
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цвето, Цвето - че твоето присъствие като шеф на НС не е просто обида, ами почти престъпление към българския народ. Защо се не погледнеш какво представляваш и погледни какви хора са били шефове на НС, след което си направи изводите. Мислех си, че след рабфаковката Цецка, НС нямаше как да стигне до по-голямо падение. Оказа се, че може.Радев за разлика от теб бе избран чрез народни избори, така че е в пълното си право да изказва мнението си. А това, че такова недоразумение като теб не харесва неговото изказване си е твой проблем.
29
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък ако чуете народа как ви нарича, ще ви стане "тъмно, още по-тъмно..."Всъщност, знам, че не ви пука. ..
28
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друго си е да славиш "ген.лейт",доктура по пож.науки,султана на балканите(западните и източните),непогрешимия, нале. Тази горе долу е на нивото на Динку.
27
3
 
73
 
! Отговори
Алов 2 преди 6 години
Радев не ви е Роска Плевнелиева да го водите за нослето. Трябваше вече да сте свикнали, и да се съобразявате какво вършите и говорите, че наглостта ви няма граници.
26
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нищо ново ,всяка критика предизвиква в шайката неадекватен шаш и паника
25
4
 
65
 
! Отговори
мдааа преди 6 години
Абе има една приказка - "кой каквото сам си го направи , никой не може да му ги направи " , та ГЕРБ и сие работят против хората , как тогава НС да има висок процент на одобрение !!!
24
32
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е Радев- нагъл,двуличен,ниско интелигентен, некадърен, недодялан,знаещ 0 чужди езици и със селски речник.Това е Борисов- скромен, честен, интелигентен, гениален , възпитан, знаеш няколко езика и с добър речник.
23
2
 
69
 
! Отговори
Б.Б преди 6 години
Айде ред е на цвъ цвъ, Лилит и деситу да почнат хвърлянето на л...а.Казах.
22
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова куха като тая пома-киня, дето мисли че е Виетнам е столица на Китай рядко се среща. Дори и в партията на необразованите некадърници - ГЕРБ.
21
2
 
65
 
! Отговори
ВЪРНИ ЛЕНТАТА преди 6 години
ТАЗИ "ОСОБА" ЩО НЕ СЕ ЛЮТЕШЕ КОГАТО ТЕХНИЯ ТИКVУН ГИ НАРИЧАШЕ БЕЗДЕЛНИЦИ, .......НОТАРИАТ Е ВСЕ ПАК ....КЛАСА ПРЕД ...БЕЗДЕЛНИК !!!! НИСКИ ТОПКИ !!!!
20
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая до шести клас не знаеше български, сега е третият човек в държавата.*** кво се чудя, то и премиерчето ви е прочело една книжка - детска и не докрай.Обаче пък е разгледал всичките картинки.
19
2
 
79
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
За какво обвинявате президента? Той си върши работата. Вие чакате какво ще ви нареди Борисов. Без него не можете да вземете никакво решение.
18
2
 
71
 
! Отговори
ТУК преди 6 години
Тук ще стане Голяма Полемика . Трябва здравия Разум да НАДЕЛЕЕ .Радев ги сложи на място с няколко изречения , който обединяват мнението на 95% от Българите , говоря за ГЕРБ . Те се самозабравиха - Корупцията се облича със Закон .БПЦ и ДПС са против Насилственото Сменяне на Половете .Анализа - Краде се като за Последно - увеличава се цената на Горивата , Храните , Тока ,ВОДАТА , Данъците .
17
38
 
33
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Казвах ви че сгрешихте с Военния, още преди балотажа. Но и не се надявах да ме послушате, въпреки убедителния ми ник тогава
16
2
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто нямаше начин и КараВиетнамчева да не избълва и тя някоя словесна фeкaлия по адрес на Радев. Всеки, който покаже недъзите в управлението на шайката бива оплют и му се нахвърлят
15
2
 
70
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Ниското доверие в НС се дължи изцяло на НС! Симулирането на реформи, липсата на политическа воля за независимост на съдебната система и реална борба с корупцията по високите етажи на властта, гласувания в подкрепа на шуробаджанащината и т.н.
14
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се карайте на жената,просто си е надскочила летвата.Типична калинка те са много такива в Герб. Без знания, но верни и агресивно арогантно,по това се познават.