Западните Балкани в Давос: Добре, че е Борисов!

Павлова търси съда заради публикации за скъпи тоалети
28 яну 2018 11:14,
282
Западните Балкани в Давос: Добре, че е Борисов!
Снимка: архив "Булфото"

Добре, че е Бойко Борисов! Така държави от Западните Балкани оценили българския премиер Бойко Борисов по време на форума в Давос, обясни министърът по българското европредседателство Лиляна Павлова.

"Тази година в Давос основната тема беше Европа, имаше и специален панел за Западните Балкани. Държави като Македония, държавите от Западните Балкани казаха: Добре, че е Бойко Борисов.  Това, което се случва, е исторически момент за Балканите. Това  беше тяхната оценка, споделена на този международен форум с всички лидери. Това дава тласък", каза Павлова пред bTV.

Тя припомни, че 13 г. страната ни не е била представена на форума.

"След Симеон Сакскобургготски България не е канена и не е имала този достъп. Това е уникална възможност. Това е и оценка за държавата", каза министърът.

Тя разказа, че тротоарите в Давос не били изчистени.

"Снегът беше изключително много, тротоарите не бяха изчистени.  Раздаваха ни "котки" за обувки и казаха това е: Внимавайте, хлъзгаво е, не е изчистено. Най-често можеше да се види делегат с костюм и апрески, а който нямаше апрески и не беше подготвен, беше с обувки с "котки", разказа тя.

Павлова коментира протеста на Северозапада, където хората настояват за магистрален път от Видин до София. Тя беше категорична, че пътят не е забравен.

"Той е много скъп като инвестиция, която трябва да се направи поетапно. На този етап Мездра – Ботевград е част от проектите, които ще стартират. Няма да стане бързо, не може с магическа пръчица, когато говорим за проект за над 1 милиард", обясни министърът.

Павлова се зарече да си търси правата си по съдебен ред след публикации, че носи изключително скъпи тоалети. "Виждам масово увеличение на фалшивите новини, които стават все по-грозни и по-арогантни", коментира тя.

"Опитите за внушения и дискредитиране на една личност с долнопробни лъжи, с внушения, че едва ли не политиците разполагат с някакви космически доходи, неизвестно какви, и си купуват скъпи дрехи, са категорично неверни по отношение на мен, но създават нагнетяване, една омраза към политицит", допълни министърът.

"Живея с доходите от моята заплата и заплатата на моя съпруг, като едно нормално семейство. Заплатата ми е като на всеки министър", каза Павлова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
8
 
! Отговори
Turska bania преди 6 години
Topla voda i sapun dur dur imalo li tam otgore na baira, ne kazaha nito duma bg jburkalistite v medite?
130
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цяла ЕВропа се оказа че страните се делят на богат Север и беден ЮГ - пример Каталуния и осталата испания, областта около Венеция и Южна Италия.... там където не се делят по този признак се делят на ИЗточна и Западна част - например Германия; България също се дели на Северна и Южна и понеже столицата е на юг за ЮГа се отделят повече пари.
129
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готини и скромни управници! Дума да няма. А?
128
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА, ако не би бил той нямаше кой да пробутва идеята за третия пол.Само че Сега като се появи Тръмп ще му набие шамарите на нашия Султан, защото тази конвенция е директна атака срещу Тръмп, а нашия й се върза. Вчера Тръмп пак е говорил срщу големите медии, а нашия не се усеща, че България изостава все повече по свобода на Словото.
127
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората от Видин са абсолютно прави, защото европейските средства се изляха като златен дъжд над столицата и няколко по-големи града в Южна България, а Северна България остана недоразвита икономически и инфраструктурно. Борисов не трябва да забравя, че е премиер на държавата, а не е кмет на София.
126
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов -со.домита !
125
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да , Западните Балкани но без Сърбия , касапи и убийци през 21 век нямат место в Европа
124
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички гереберасти се надпреварват да хвалят Вожда защото друг няма кой да хвали това недоразумение.В същото време това им гарантира безнаказано КРАДЕНЕ от обществени поръчки и еврофондове.А плебса БЛЕЕЕ.
123
1
 
28
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Дезинформация 100%
122
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nikade ne 4uhme tova iste4enie osven na komunisti4eskata partisanska vnu4ka debelata liljana zalata i roda ot bkp a tja sa da e na vlast e v gerb platno do drugara boiko lika prilika sa si
121
1
 
9
 
! Отговори
Kurkovo преди 6 години
Dobre che e Cecka Kariancheva...durugia pat ikonomicheskata sresta sha e ne na Davis, ami sha e na Mussalla...
120
1
 
23
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни, ние много добре знаеме колко струват вашите политици. Важното е да ни слушкат и да папкат от парите, които Европа ги дава за вас, а всъщност за вас не остава нищо и се топите като ланския сняг, селяни!Агент Помещчиков, ЦРУ!!!
119
2
 
35
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ас съм от герп и мраза да мисла.
118
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, да си спомним за жертвите на дядото на тази нагла персона и да сведем глави в знак на почит. Целият елит на България бе избит от т.нар. народен съд и подменен с те такива цър вули, които освен да крадат и лъжат, друго не могат. Забравихте ли онези 50 милиона изхарчени от това същество без каквито и спомени от нейна страна къде са отишли парите!
117
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше супер унизително, щеше да е много забавно.
116
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събират се за лакардии сме толкова ядене и пиене и за всичко това харчат пари на хората и обясняват колко много работа са свършили за доброто на Европа !И определят когато и къде ще се срещнат пак !
115
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да може някой да надмине Дякона,трябва поне да го обесят.Такава е истината и не може да се блокира.
114
1
 
24
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Баце на тази снимка изглежда много уморен и погрознял...Любовта на танте Анджи не му се отразява добре, както е видно.И Свинетка вече не си върши добре работата, абе просто, умряла *** както се казва, хаха :)Идва време за местене на кокичетата пак...
113
3
 
21
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Тази министърка е чиста комунистическа гавра с паметта на концлагеристите от Белене и Скравена, които оцеляха мъжествено през комунизма и загинаха от глад и мизерия, напълно забравени през днешната псевдо демокрация от руски олигархичен тип made in USSR.
112
3
 
36
 
! Отговори
Павлова какво прави преди 6 години
"Живея с доходите от моята заплата и заплатата на моя съпруг, като едно нормално семейство. Заплатата ми е като на всеки министър", каза Павлова. А защо ремонтът на НДК е три пъти по-скъп? И защо Павлова е в Давос? Тя нали е министър на председателството и няма място там. Екскурзийка със скъпите дрешки? То и на Борисов не му е мястото там, но нали няма какво да прави в България, защо да не пообиколи за сметка на бюджета. Иначе пари за децата няма, но има конвенции да им кажат, че са хосексуални