ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения - излъгани

Маноил Манев: Не може да се преструваме, че не е имало Народен съд
Обновена: 31 яну 2018 21:24 | 31 яну 2018 20:55, Красимир Ангелов
228
ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения -  излъгани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Реанимирането на комунизма с красиви фрази, но без факти, се случва сега! Трябва да махнем оценките от учебниците по история и да сложим реалните събития, за да може идните поколения да не бъдат излъгани, заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Гостът на телевизията коментира новата програма по история, в която ще се изучава периодът 1944-1989 г., като часовете, посветени на предмета, ще се увеличат двойно.

Манев подчерта, че няма как цял един период от миналото ни да отсъства. "Не можем да се преструваме, че не е имало Народен съд", настоя той. "Горди сме как през Втората световна война сме спасили българските евреи, а знаем ли, че човекът, отговорен за това, е осъден от Народния съд като фашист", попита риторично политикът.

Пред Bulgaria ON AIR Маноил Манев допълни още, че "довчера този период е бил изписван в учебниците по история така, както той самият го е учил по време на средното си образование".

По повод острите реакции на БСП в пленарната зала на тази тема, депутатът изрази мнението си, че отзвукът им идва заради фамилиите, които децата ни ще прочетат в учебниците. "Имената на управлявалите по онова време имат своите наследници днес и те ще бъдат разпознати. Има родове, които от 1956 г. насам винаги са били във властта, а сега са видни бизнесмени", посочи Манев.

Той коментира и случая с четиримата задържани днес за отвличането на Адриан Златков, сред които е и Ивайло Борисов - Ториното.

Маноил Манев подчерта, че работата на МВР не бива да се "оценява на парче". Тя е дълъг процес, който дава резултати, когато се прави професионално, заяви той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
6
 
13
 
! Отговори
броя на жертвите преди 6 години
Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - емигриралите, умрелите, наркоманите, останалите без работа, беззъбите, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!
149
6
 
11
 
! Отговори
убийци и престъпници преди 6 години
Само да припомним на самозабравилите се демократори, че Народният Съд не е творение на БКП. Народният Съд, по подобие на Нюрнбергския процес, е създаден от Съюзниците, антихитлеристката коалиция от САЩ, Великобритания, СССР и Франция, с цел денацификация. И всички тези "жертви" на Народния Съд са едни най-обикновени фашисти - убийци и престъпници. Духовните бащи на съвременните демократори.
148
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето плювачи, преди са били по правоверни комунисти и комсомолци от другите,просто са били некадърни да растат и сега се дават от злоба.
147
3
 
8
 
! Отговори
Лабиринт, Шеленберг преди 6 години
Валтер Шеленберг, шефът на военното разузнаване на Германия през последните месеци на Втората световна война, е отделил няколко реда и за цар Борис Трети в своите мемоари. Там Шеленберг пише следното: "Борис Трети беше ПРИВЪРЖЕНИК на Хитлер, който високо ценеше българския цар". Тогава какво можем да кажем за личния режим на цар Борис Трети, установен в България към края на 1934 г. и продължил до смъртта му през 1943 година? Различавал ли се е СЪЩЕСТВЕНО от режима на Адолф Хитлер в Германия?
146
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 10.11 поне беше спокойно, хората живееха без да ***,палят и убиват като животни.Крадците влизаха в затвора,а децата спокойно играеха навън.
145
2
 
9
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
ЕТО ПРИМЕР:ОКРАДЕНИ АКТИВИ ЗА 100 МЛД,СЛЕД КАТО СА ПРЕСТЪПНИ ЗАЩО НЕСА НАЦИОНАИЗИРАНИ,ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЗАВОДИ И ФАБРИКИ ПОСТРОЕНИ ПРИ ПРЪСТЪПНИЯ РЕЖИМ,ЗАЩО СА ОКРАДЕНИ, А НЕ СА НАЦИОНАЛИЗИРАНИ,ПОСТРОЕНИ 2,5МЛН ЖИЛИЩА И ВИЛИ,40000 КМ ПЪТИЩА,В И К МРЕЖИ,ЕЛ МРЕЖИ,ЦЕНТРАИ,СТОТИЦИ ЯЗОВИРИ ПОСТРОЕНИ ПРЕСТЪПНО,ЗАЩО НЕ СА НАЦИОНАЛИЗИРАНИ,А ПРИСВОЕНИ,ТЕЗИ ДЕТО КРАДАТ ОТ ПРЕСТЪПНИЯ РЕЖИМ СА СЪЩО ПРЕСТЪПНИЦИ,КОИ СА МИЛИОНЕРИТЕ ДНЕС,ЗАЩО НАРОДА Е БЕДЕН СЕГА СМЕ ПЕТ МЛН,А БЯХМЕ 9 МЛН,ПРЕСТЪПНОСТ НАВСЯКЪДЕ.
144
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Други са новините,господа неуважаеми журналисти,съвсем други са.Ама не ви стиска да ги кажете.Виден член на ЕК е направил унищожително изказване за корупцията в България при управлението на ГЕРБ и е изнесъл факти,които доказват,че премиерът Бойко Борисов кадрува в съдебната система и целият съд практически е на негово подчинение.В същото време на форума в Давос Бибитко е бил мощно отсвирен от всички световни лидери и е бил един обикновен турист на държавни разноски.Вече е за смях и на Балканите.
143
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, омръзна ми от идеологически простотии. Почна европредседателството и тия калинковци от ГЕРБ се активизираха по всички въпроси. По бай тошово време ми мина детството - не си спомням през живота си да съм имал толкова прекрасни моменти, мачове, лимки, стражари и апаши, фунийки, какво ли не. И да излиза някакъв брадясал натегач да ме убеждава колко лошо било по време на социализма - няма нужда. Щото сега всичко е цъфнало и вързало.
142
3
 
5
 
! Отговори
Основен преди 6 години
НЕДОСТАТЪК на капитализма е НЕРАВНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БЛАГАТА, основно ПРЕДИМСТВО на социализма е РАВНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА МИЗЕРИЯТА./Чърчил/ Основна черта на народопсихологията на българина е ЗАВИСТТА. Затова тук имаме една естествена предразположеност към това да харесваме СОЦИАЛИЗМА и да мразим ЧОРБАДЖИИТЕ. Дори най-големите критици на Народния съд и на социализма днес се дразнят на КОЙ. Най много ЧОРБАДЖИИ обаче има в БСП , и затова днес социализма неуспява да се наложи в България.
141
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НПО-та и недоказали издънки на фашисти лъжат като съдрани, народен съд, екзекуции и затвор е имало и във Франция и в други европейски държави след всв, за помагачите на хитлеризма.
140
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарите от БКП-БСП ще бранят фалшивата история за комунизма , защото техните избиратели са 90 % израснали с тази история и признаят ли зверствата си остават с 2% избиратели. Истината е в Централния архив, който е достъпен за гражданите. Съветвам червените *** да отидат и да прочетат за своя информация. Иначе е ясно кой кого и за какво .
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя като му гледам побелялата брада, е бил с червената връзка, и ако не е бил член на партията, се е натискал да става. 90% от ГЕРБ са такива. ББ, "Майката на нацията", Плевнелиев итн. Всички които магически са превърнати в демократи, нео либерални и закърмени с евроценности! Това са най долните хора! Тези които нямат ясен идеал а се нагаждат според ситуацията. Тези ни управляват. БСП, ГЕРБ, Патриоти. Никой не е това което казва. Местят се от една в друга партия само за лични облаги.
138
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 151Напротив, наследниците на терористите от БКП-БСП и днес имат същата визия - Русия - тяхното слънце и въздух. И бъди сигурен, че ако им се предостави същата ситуация от 44 година пак ще избиват...по злобното им съскане личи !
137
4
 
12
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
А в учебника включено ли е кой и как е убил Александър Стамболийски и Гео Милев например. Като почваме да мерим убитите
136
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип всички комунистически партии по света са терористични, защо мислим , че в България не са . След 9.09.1944 г. започна едно диво разчистване на сметки между комунисти , против богати хора , свещеници даже и учители. Това е вярно и има архиви за това. Който иска може да отиде в централната библиотека и да прочете. Друг е въпроса , че историци писаха по поръчка на ЦК на БКП удобни тези за миналото. Даже и агента на Гешев Тодор Живков го изкараха , че е бил партизанин .
135
4
 
13
 
! Отговори
ФФФ преди 6 години
Този изразител на мнение, за да стане полицай, беше изял учебниците по комунизъм, а сега...забравил какво е научил ....такива са днешните писачи на история
134
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато нямаш никакво настояще и нямаш никаква визия за бъдещето,започваш да се ровиш в миналото.А управлението на ГЕРБ се характеризира точно с това.И е много гнусно да гледаш как видни апаратчици на БКП или техните деца и внуци говорят за тези неща.
133
1
 
8
 
! Отговори
oпетков преди 6 години
До руснака E, как да не го разстрелят, като е осъден по действащи закони, признал е вината си, че е работил за чужда държава по време на война, като за това е получавал финикийски знаци. Участвал е във пренасяне на оръжие, ходил на срещи с чужди агенти. Коя държава не би разстреляла такъв изменник по време на война.
132
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една история вече е фалшива,когато предателства,престъпления и погроми се заменят с подвизи и герои!!!
131
0
 
6
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
И преди 10 ноември 1989 година, и след тази дата едни комунисти мразеха други комунисти и тази омраза продължава чак до наши дни.Пак добре че ние не пострадахме всред цялата тази омраза - бяхме безпартийни. И им наблюдавахме сеира - и на едните, и на другите.На практика не беше сеир - едните комунисти се писаха по - големи комунисти в името на привилегиите...Но имаше и крайности - един друг се трепеха от алчност и от злоба!!!