От устата на вицето: Корупцията е в подсъзнанието на всеки!

Симеонов: Концесионерът няма изгода от построяването на втори лифт
2 фев 2018 10:30,
108

Последните гръмки теми, които привлякоха общественото внимание, са свързани с ратификацията на Истанбулската конвенция, съдбата на лъвчетата Масуд и Терез и построяването на втори кабинков лифт в Банско. Но всичко това остава под булото на вечния казус – корупцията.

Според вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов няма проблем, който една държава не може да реши, стига, разбира се, да иска да го направи. Властта има всички механизми да промени нещата, ако има смелост и воля, добави той.

Още по темата

"Възможно е да се сведе корупцията до границите, в които съществува в западните държави. И в Германия има корупция, но е в много по-малки мащаби. Това може да стане, но да се ликвидира корупцията е нелепо. Облагодетелстването е втъкано в подсъзнанието на всеки индивид", поясни гостът в студиото на "България сутрин".

Протестите на екоактивистите в защита на парк "Пирин" не стихват. Според тях построяването на втори лифт отваря вратата за застрояване на почти половината парк.

"От построяването на втори лифт концесионерът няма финансова изгода. Той само ще подобри достъпа до пистите. Това е сходно с пускането на промоция в магазините. Това прави и фирмата концесионер. Хората, които ходят в Банско, ще останат същите, но ще престанат да чакат като говеда на опашка за лифта. С протестите сме свидетели на митингите на лъжата", подчерта вицепремиерът пред Bulgaria ON AIR.

Тъй като фирмата, която държи концесията за пистите в Банско, е офшорна, Симеонов поясни, че това се прави, защото в тези зони е значително по-нисък процентът на разпределение на дивиденти, а всички останали данъци се плащат в България.

Темата на разговора се измести към Националната служба за охрана. "Още 2015 г. съм изявил позицията си за НСО. Трябва да има служба към полицията, а не да има държава в държавата – със собствен бюджет и никой да не знае какво вършат. С правомощията, които получава от закона, и по начина, по който функционира, НСО е заплаха за висшите хора в държавата", посочи лидерът на НФСБ.

Попитан за Истанбулската конвенция Валери Симеонов поясни, че ГЕРБ не подкрепят гей браковете, но тъй като са голямата управляваща партия попадат между ударите на обществото и на Европа.

"Истината е, че Европа ни натиска, тъй като това ѝ е ориентацията… малко по-модерна. А ние 5 века не сме променели традициите си, нравите си и фолклора си. Но за гей браковете, лъвчетата и подобни теми ли трябва да харчим държавни пари?", попита политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя съди на по себе си !!
74
0
 
11
 
! Отговори
10 преди 6 години
В твоето подсъзнание айдушко-да!Не и в моето,""бизнесмен-патриотаре"!
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Симеонов ако имах вашата власт щях да спра ограбването на бедния българин от 26 годишния криминален преход и краденето на пари от държавата от кметовете
72
0
 
5
 
! Отговори
kan4o преди 6 години
Далавери Симеонов.прочвтвтв труда на Зигмунд Фройд за подсъзнанието и тогава крадете с цялата си съзнателна дейност!
71
0
 
8
 
! Отговори
Далаверий Мършоядов преди 6 години
Знаете ли , че няма друга държава в ЕС в която фермер или бизнесмен да кандидатства за финансиране по програма или фонд от ЕС и да трябва да му се попълват документите срещу 30% от спецялна фирма приближена до управляващите ? ДАЛАВЕРИЙ СИМЕОНОВ ДАЛИ НЕ МУ Е ИЗВЕСТНО ЧЕ ФИРМИТЕ СТРОИЛИ ВЕЛИКАТА МУ ОГРАДА ГИ НЯМА В НИТО ЕДИН РЕГИСТЪР ? АМАН ОТ ОБРЕМЕНЕНИ ХОРА
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво подсъзнание го тресе. Да не бърка себепознанието с познанието за другите. По важно е има ли силна държава с работещи институции.
69
5
 
10
 
! Отговори
Да пукнат. преди 6 години
Няма по големи *** от комунистите! Помня че и двамата ми дядовци ми разказваха за тиранията на комунизма и как родовете ни са били ограбени след втората световна война. И двата рода преди това са били богати земеделци във северна България, със много ниви, гори и големи стада със животни. Комунистите им взели всичко. След промени не можахме да си върнем дори и 10% от реалните земи. А фермите и стопанствата отдавна бяха разрушени и съсипани. Сега пак ни управляват комунисти и мафиоти.
68
6
 
14
 
! Отговори
История даге преди 6 години
Симеонов : "500 години не сме променили традиции ,бит и фолклор"Абсолютно вярно през 1915г сме двойно по- голяма държава от сега (вижте картата от 1915),по население сме 6 милиона ,а цялата останала Османска империя тогава е 13 милиона.За 50 години комунистите свършиха това което османците за 500г. не успяха(най-вероятно не са и искали)-унищожиха истинската църква (саборени са официално 3000 храма,избити са хиляди попове),откраднаха земята и разрушиха селата-извора на сила на българите.
67
1
 
30
 
! Отговори
МYM преди 6 години
Щом Валерка се бута да управлява тази бедна страна значи положението е мноооого зле у Булгаракис.
66
13
 
2
 
! Отговори
Кервана си върви преди 6 години
Просто БСП няма какво да предложи и за да не затихне и изчезне търси постоянно конфронтация. Аз комуниста го познавам по това че съставя изреченията с думата НЕ.навремето прякора на Брежнев беше Господин Не!Както и да е. България трябва да върви напред.Кервана си върви, БСП си лаят.
65
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз г-н валери ,ако имах вашата власт щях да построя Детска Болница,щях да спра ограбването на Българския народ , Ама нямам власт ,защото не съм измамница и не ставам за политик .
64
0
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Чичото на тоя ,Ангел Балевски, ми беше най-добрия приятел . Направих го академик и ръководител на БАН...
63
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката и Б.Б са си малко първични, но това е си има и хубави страни, казват някои верни, но не приятно за слушане неща.Я си признайте вътрешно-давате пари на караджията нали,защо не кажете -пиши акт, няма да давам пари. Работите и се осигурявате на 500 лв, а още 1 000 под масата.И т.н и т.н
62
0
 
22
 
! Отговори
дебел депутат преди 6 години
Последните гръмки теми, които привлякоха общественото внимание, са свързани с ратификацията на Истанбулската конвенция, съдбата на лъвчетата Масуд и Терез и построяването на втори кабинков лифт в Банско.----------Зрелища и ПАСТИ за Народа !
61
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От устата на вицето: Корупцията е в подсъзнанието на всеки!Не съди за другите по себе си, защото има и почтенни хора!
60
0
 
23
 
! Отговори
а ЖП далаверата? преди 6 години
Облагодетелстването е втъкано във всеки индивид, ама се наказват тия, дето се облагодетелстват с малко. Тия дето се облагодетелстват с много ги прикривате и тях закон не ги лови.Вкарвате в затвора крадеца на 5лв или парче салам от верига, хулигана пребил някой съсед, пияния шофьор, изкълчил ръката на някоя баба.Крадецът на милиони, "усвоилият" еврофондове, убиецът с пистолет, премазалият човек на пътя ги прикривате.За далаверата с ЖП какво стана? Подалият сигнал го изкарахте лош.
59
1
 
12
 
! Отговори
Ахасферъ преди 6 години
До ВасилевЕ Василев Василев - добре е че не можете да разсъждавате !
58
10
 
2
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Вицето е русофилска ***!!!Агент Дейвид Джеймс!ЦРУ!!!
57
0
 
24
 
! Отговори
Иван преди 6 години
В подсъзнанието на всеки е, но вие корумпираните ги бутате напред или в чужбина, така че за тях е надсъзнателно.
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Метални капки да ви завалят всички гадни мръсни доволни жадни за власт и пари мирризливциии.