И Радев приветства стратегията за Западните Балкани

Президентът: Тя очертава конкретни параметри на засилено сътрудничество
Обновена: 6 фев 2018 18:48 | 6 фев 2018 18:43, Красимир Ангелов
12
И Радев приветства стратегията за Западните Балкани
Снимка: Булфото, архив

Държавният глава Румен Радев приветства определянето на европейската перспектива на Западните Балкани като стратегическата цел на ЕС.

Още по темата
Положително следва да се оцени, че Стратегията е ориентирана към практиката и очертава конкретни параметри на засилено сътрудничество със страните от региона. Отчетена е нуждата от изграждане на отношения на добросъседство и валидността на подхода на оценка на страните-членки, в съответствие с индивидуалния им напредък по пътя на реформите, става ясно от позицията на президента, публикувана от прессекретариата му.
 
От ключово значение за успеха на Стратегията е лансирането на шестте конкретни области на партньорски инициативи, които адресират най-сериозните проблеми на региона и сред които с най-голяма важност са върховенството на закона, социално-икономическото развитие, сигурността и миграцията и особено помирението и добросъседските отношения. Важна особеност на стратегията е и нейният индивидуален подход към страните.

По този начин Западните Балкани заемат като никога досега място в основополагащ документ на ЕС, дефиниращ бъдещи приоритети и действия на Съюза. По този начин документът бележи важен етап в реализацията на целта за членство на целия район на Балканите като част от обединеното европейско семейство, става ясно от позицията на Радев.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял отбор миризливци. Не им харесва Радев. Харесваха ЖМЖ, мйекането му, превъзнасяха преписаната от гедерейски историци "Фашизмът", издание на ЦК на Комсомола. Радваха се на слюнките на бракоразводното адвокатче, спец по нищонеказване. На назначения бивш комсомолски секретар, сетнешен строителен предприемач, дърдорко с грижливо подредените косички Роско. Изведнъж пред тях - истински мъж, ама защо бил пилот, ама защо не плюел по Русия, защо се развел, защо ходил на рафтинг. Шах! Мразете, хейтъри!
9
3
 
9
 
! Отговори
Как Сийка преди 1 година
Сетила се Мара да се побара! А кога ще узнаем мнението на президентшата - нали тя е по-важната от него ?!
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЯВЕ РАДЕВ ГЛЕДАИ СИ бЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СМЕ ЦЪФНАЛИ ТА ВЪРЗАЛИ ТОВА НЕ ТИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ КОЛКОТО ИДА КРИЕШ ЦЪРВУЛИТЕ СИ ПАК СЕ ВИЖДАТ ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ПРАВИ НА ГОЛЯМАТА РАБОТА ГОСПОДИН НИКОИ
7
4
 
10
 
! Отговори
izh преди 1 година
И този като Чалга Трифонов взе да се взема много насериозно, па да се изказва по всички въпроси. Кютай си бе овенно мозъче, кютай си. Наслаждавай се на държавните гащи и духовата музика, на парадите и безплатните полети VIP класа. И не мърдай ! Един път ти го казаха, а тези дето дават парите не обичат да повтарят. Иначе....
6
4
 
7
 
! Отговори
добър е преди 1 година
Един от принципите на Ленинизма:
• скритност и прикритост. Потайност при вземането на решения.
Ученото е учено. Радев е бил добър по Научен комунизъм.
5
4
 
9
 
! Отговори
Коичо преди 1 година
Девета та дупка на кавала
4
5
 
12
 
! Отговори
Дракона преди 1 година
Опа тука предвиждам блокаж на тролетариата и скърцане на мозъчната клетка. Прецедента Рупам Ряпа приветства стратегията на Бойко и сия ко прайм? Тука май няма да има коментари.
3
3
 
10
 
! Отговори
Определянето на преди 1 година
европейската перспектива на Западните Балкани като стратегическата цел на ЕС е в резултат на цялостната дейност на Бойко Борисов.
Това трябва да се отчете, но такъв е стилът на БСП- нито една добра дума въпреки ОЧЕДВИДНИТЕ успехи на правителството.
Няма значение- миротворчеството и градивността не може да се отрече : и ЕС го отчита.
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно че ще я приветства, това е добра стратегия. Хвала на Бойко и ГЕРБ и писклив вой на червенуги.
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една империя, на
Балканите със столица София !