БСП видя: В почти всеки град по един "ГЕРБ гейт"

ДАНС, Цацаров и МВР да коментират случая с кмета на Септември
57
БСП видя: В почти всеки град по един "ГЕРБ гейт"
Филип Попов; Снимка: Bulgaria ON AIR

Суджукгейт, Кумгейт, Рачевгейт - в повечето български градове има по един гейт. Това обвинение отправи соцдепутатът Филип Попов заради ареста на кмета на Септември Марин Рачев.

Още по темата

Според него в общините има по един самозабравил се местен управленец и той е под крилото на ГЕРБ.

"Корупцията се превръща в начин на управление, но тя е за сметка на ниските заплати и пенсии, за сметка на затворените болници", отсече Попов.

Марин Рачев беше задържан през миналата седмица за сключване на неизгодни сделки, за безстопанственост и престъпление по служба, а според прокуратурата може да му бъде повдигнато и обвинение за участие в престъпна група.

В нощното му шкафче пък бяха открити справки на ДАНС.

"След тефтерчето на Филип Златанов, сега отново е намерено тефтерче в кадър на ГЕРБ, в което се намират и бележки, записки, поръчки, а още в средата на миналата година от БСП обявихме, че има проблем в Септември с обществените поръчки и свързаност на фирмите с кмета", отсече още червеният депутат.

Той допълни, че прокуратурата вече обяви, че са налице кръгове около Рачев, които защитават частен интерес, вместо общински и държавен.

"Голяма част от дейностите, възложени на фирмите, не са извършени, но въпреки това са платени, буди и недоумение и как кмет на община с около 2500 души има 250 000 лева, за да си плати гаранцията", коментира още Попов.

Така че от името на левицата той отсече, че настояват парламентът да изслуша не само шефа на ДАНС, но и главния прокурор Сотир Цацаров и МВР шефа Валентин Радев.

БСП иска още да знае и каква е ролята на бившата заместничка на септемврийския кмет Марин Рачев и настояща депутатка от ГЕРБ Даниела Малешкова в цялата история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
9
 
! Отговори
Тошко преди 6 години
*** е ***! Не случайно канеше бат Бойко да се "разберат по мъжки"!
29
9
 
9
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
28
11
 
10
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
100% от членовете на БСП са в конфликт на интереси, защото те членуват в партията заради лични облаги! Това се доказва от миналото, настоящето и бъдещето на тази измамна идеология! Не познавам БСП-член и да не е комерсиален! Всички са интересчии!
27
8
 
6
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ima mnogo v vanschno v mvr mc po farmi banki a pedarasite v iskustvoto ima i lisbiiki i v nc gi ima no korupziata prodaljava v bg jalko schengen moje bi 25 g a i ne ni trabva nito eur trabva na bg barod moje bi na debilite trabva sa da sabogatejst oschte pove4e kak e bojkov miliardera 4erepa peevski margenite i dr milioneri miliarderi kakvo stava s skapite koli imoti sa milioni v bg hasarta kasina saribjavane na tapite balgari deto igrajat
25
8
 
11
 
! Отговори
Да преди 6 години
БСП ги е яд, че те не могат да крадат!
24
4
 
4
 
! Отговори
.... преди 6 години
До :)По-големите ...... се обадиха :) Пък вие имате СИН ПАРАШУТИСТ за шеф :)
23
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 6 години
До Анонимен 14Може и да срича, ама не сме забравили как някои четат трето римско число ||| - "Ай, ай, ай", щото са много грамотни и високообразовани.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по 1 гейт да беше, с мед да ги намажеш!
21
1
 
15
 
! Отговори
село преди 6 години
прав е тоз а другите кметове кога?????
20
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бесепето са крали много. Герп почват да ги настигат едва в третия мандат. Но аз силно вярвам че бесепе повече няма да крадат затова ще гласвувам за тях
19
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е така.Все пак нека БСП си огледа организациите по места, защото са феодално-роднински от миналото и от ченгета.И това не е хубаво.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18как си купуват чантички за 18 000 лева-Лилето Павловаобъркал си се нещо. 18 бона беше чантата на Масларова, а на Лилето е от 3 :) Има още доста да се учи момето от баба си!
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия крадат като за последно.Даже транспортния м-р,който преживява трагедията с малкия му син и той си построил "къщичка" в Банкя,в която скоро се нанесъл,за да бъде по-близо до вожда.Да се чуди човек с една министерска заплата как успяват да си построят домове за милиони,как взимат кредити за милиони/родителите на Делянчо/,как си купуват чантички за 18 000 лева-Лилето Павлова,или да престанем да се чудим,а да хващаме сопите.
16
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия Нинова днес за трети път е отрязала либерастката ПЕС за Истанбулската конвенция,въпреки безпрецедентния натиск и заплахи срещу нея.Браво на тази жена!Ако продължава в същия дух на следващите ппредсрочни избори може и пълно мнозинство да хване.
15
2
 
15
 
! Отговори
БГ преди 6 години
НЕ САМО ГРАД ,НО И В ВСЯКО СЕЛО,ИМА ЛИ ПАРИ ,ИМА ГЕРБ,ВИЖ САМО КАК ЗАЩИТАВАТ КМЕТА НА СЕПТЕМВРИ,НЕ ГО ПИТАТ ДАЛИ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,А ВАЖНОТО ЧЕ ИМА ПОСТРОЕНО ЗА ТЯХ ГРАЖДАНИТЕ,ДО КЪДЕ СМЕ ПАДНАЛИ ДА СЕ МОЛИМ ЗА ПАРИ ИКОЙТО ДАДЕ И Е НА ВЛАСТ ТОЙ КАРА ВЛАКА.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ще крадат,щом народа блее...
13
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКато го слушах как сричашекаскетите толкова могат. Отваря листчето и колкото-толкова. С 2 гънки на мозъка (едната от тесла) така ще е.
12
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП видя: В почти всеки град по един "ГЕРБ гейт"a десетината бсп+дпс гейта срамежливо ги пропускат :)
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов се занимава именно с това - да намира по места мафиоти и крадци и да ги оплита в структурите на ГЕРБ. Примерите са много.