Клипът ни за еврошефството не е плагиатстван! Не е!

Видеото е гледано над 1 млн. пъти, хвали се министър Павлова
16

Клипът “Това е България", изработен за Българското председателство на Съвета на ЕС, категорично не е плагиатстван, написа ресорният министър Лиляна Павлова в профила си във Facebook.

Зад него стоят имената на едни от най-добрите български сценаристи и режисьори.

"Нека красивият и атрактивен образ, създаден за България, не ни прави заложник на нечии интереси", призовава Павлова след излъчен в "Господари на ефира" материал, че клипът ни напомня на реклама на италианския туризъм от 2016 г.

Според Павлова общото между двата клипа са съвпаденията между три кадъра от около 300, но изрязани и насложени създават подвеждащо впечатление.

Още по темата

"Фактът, че от официалното представяне на клипа – 5 януари 2018 г. досега, е гледан над 1 млн. пъти само в интернет, показва, че той е качествен продукт. Почти всички отзиви в медиите и социалните мрежи са изключително положителни. Доказват го резултатите за първите 48 часа от неговото представяне – по 15 000 души на час са го гледали в социалните мрежи", посочва министърът.

В съобщение Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 категорично се разграничава от внушенията за плагиатство.

При реализирането на клипа са използвани съвременните похвати и изразни средства, типични за този жанр.

В този смисъл да се търсят и откриват прилики с други продукти е неоснователно и некоректно. Стойността на клипа е в оригиналния поглед на неговите автори, на начина и индивидуалния им прочит, с които представят клипа, а не по отношение на изразните средства, пише в съобщението.

Във видеото, изработено от фирмата, спечелила обществената поръчка – "Ди индъстри" ООД, е представена красотата на България през четирите годишни сезона.

Клипът показва пътуване през тях, характерни емблематични, исторически и културни паметници, традиции, съхранили духа на българщината през вековете до наши дни, посочват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продуцентът на сериала Под прикритие най-нагло открадна сюжета от филма на М Скорсезе - "От другата страна" и от "Недосегаемите" - явно му е станало навик !
13
0
 
5
 
! Отговори
ххх преди 6 години
Да бе не е плагиатстван, просто е откраднат, нема лошо оти да ме мъчиме като са открили топлата вода вече, и как ще е плагиатстван, едното е в Италия другото у Булгариа.Сега давидим кой взепарите и на кого раздаде после?
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква Европа бе, какви 5 лв. Камерун са по-добре от нас.
11
3
 
8
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
И както някой беше казал: "И един мармот завиваше шоколада в станиол.."
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко никога не е познавал кмета на Симитли ,ама честно бе, кълна се в истанбулската конвенция!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
клипа даден горе е далеч от 1 милионни гледания , та къде е клипа с толкова гледания не разбрах, иначе клипчето е симпатично.
8
3
 
13
 
! Отговори
Kоко преди 6 години
Изобщо не е плагиатстван, но кой взе мангизите за него?
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук е моментът за оставка !
6
3
 
21
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Да бе, хич не е плагиатстван. пффффф, нещастници.
5
3
 
21
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Не се очудвам,ако е плагиатстван. Свинетка няма достатъчно мозък да измисли нещо сама. И мотото е плагиатствано от надписа върху Народното събрание;" Съдинението прави силата"...
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един милион гледания. Това е точно броя на държавните хрантутници. Дремят си на хранилката, гледат клипчета и изпълняват нарежданията на банкянския *** еднокнижник.
3
2
 
21
 
! Отговори
Въх преди 6 години
Милион гледания за месец...бебе котка, ги прави за час. Не че България няма потенциал за много повече гледания...но факт, това говори за качеството, а в интернет, на ниво световна политика, милион гледания..е типично за текущите управници
2
3
 
23
 
! Отговори
сс преди 6 години
Тази да види в тубата колко уникални простотии имат по стотици милиони гледания... Все качествени продукти.Дееева и крадците бееее
1
2
 
26
 
! Отговори
Ой преди 6 години
Клипът е "адаптиран" !Това е терминът модерен!Ей не се научихте !Какви хора........