БСП застана зад Жаблянов, нямало нужда от оставка

Левицата обаче се извини на репресираните за действията на БКП
71
БСП застана зад Жаблянов, нямало нужда от оставка
Снимка: Булфото, архив

БСП застава зад Валери Жаблянов и няма да иска оставката му. Това става ясно след продължило над 2 часа заседание на Изпълнителното бюро на партията и ръководството на парламентарната група, след като днес от ГЕРБ настояха, че той няма място като зам.-шеф на  парламента заради констатация, която направи, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

Още по темата

Заместник –председателят на БСП Кирил Добрев цитира документ на партията от 1991 г., с който БСП поема политическата отговорност за решенията на предшественичката си БКП и се извинява на репресираните и пострадалите от действията й.

"БСП се извинява на всички граждани на страната, включително и на партийните членове, които през този период бяха незаконно, необосновано или несправедливо репресирани, тероризирани или унижавани. Досега не е имало партиен орган, който да преразгледа или да направи друга позиция. По този повод ИБ на БСП не подкрепя исканата от ГЕРБ оставка, няма основание за нея нито в правилника на НС. Смятаме, че дневният ред в обществото е съвсем друг и различен", каза той.

Самият Жаблянов също вижда причини и мотиви да напуска парламента. Той обясни, че бил изразил личното си мнение.

Освен ГЕРБ и Съюзите на репресираните се разгневи Жаблянов и осъди тезата му, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие". От Съюза също поискаха освен оставката му, но и публично извинение.

От ГЕРБ пък се заканиха, че ако Жаблянов не напусне ръководния пост в НС доброволно, още утре започват събирането на подписи за официалното искане на оставката му.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
13
 
! Отговори
комунизъм=фашизъм преди 6 години
Комунизмът и фашизмът са двете страни на една и съща монета.
41
8
 
14
 
! Отговори
Комунизмът-тежка бол преди 6 години
Вие комунистите сте - като екзема Псориазис - никой не знае(и вие самите) защо се появявате - същите сте на цвят, и у нас - почти неизличими!Червени пааразити впити в снагата на България - нямате изтръгване!Все пак на запад са открили сравнително успешен лек срещу червената чуума.За да се спасим ще го използваме и тук. Нарича се пълна лустрация.
40
3
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До Анонимен-38Нещо не мога да те разбера.Та нали заради този закон''шумкарите''са преследвани и наказвани със смърт.За какви фашисти бълнуваш?Това което е извършено по време на така наречения''народен съд''не е наказание,а чиста проба ОТМЪЩЕНИЕ!
39
6
 
25
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Какво може да се очаква от потомците на крадци ,убийци и московски шпиони.
38
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За военно престъпление, подривна дейност или шпионаж според закона за защита на нацията наказанието е смърт. Така че фашистите сами си вкарват автогол. Който вади нож от нож ...
37
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делян Добрев защо не напусна Н С бе глупендири такива. Щели подписи до събират.
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ако нявга се забравя и почна да те клеветя, не ме заплювай! Аз тогаване съм заслужил чест такавадори на храчката честта!Толкова за честта на комуниста!
35
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка червени ***!
34
5
 
26
 
! Отговори
мнение преди 6 години
БСП набра скорост заради победата на Румен Радев, както и заради разочарованието на хората от ГЕРБ и за първи път от много време имаше шанса да бъди припозната като алтернатива на управляващите - с хора като Валери Жаблянов в нейните редици обаче това със сигурност няма да стане и за Столетницата ще гласува отново само твърдото ядро.
33
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правят се на твърди партизани за пред дядо и баба и без това други не гласуват за тях и няма какво да губят
32
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова са нагли, че започнаха да си вярват че винаги и за всичко само те са прави!
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От *** мас и от комунист власт се вземат само с нож!
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БКП, какво и да се случи Оставки не се подават!!!!
29
3
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
За сведение на 20, Третия райх е наясно с урана, но фашистките учени правят опити за създаване на гориво за танковете, тъй като нямат нефт. Затова са в Румъния, но след Сталинград не успяват да стигнат Бакинския нефт. това е смисъла на Сталинград.Петте от съвета за сигурност срамежливо пропущат този факт в своите изказвания.
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама как ще има! Те другарите са прави,даже и когато грешат!
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куришка и настъпаната Жаба повече няма да видят никога власт. Направо двамцата да се готвят за емиграция в съветска Русия тука нямат повече място.
26
1
 
9
 
! Отговори
жертваха го преди 6 години
Народа беше съсредоточен върху Деси. Явно за БСП президента е къде по-ценен от един депутат. Хода беше успешен. 1-0 за Нинова.
25
4
 
26
 
! Отговори
teo преди 6 години
До Анонимен ЖАЛКО, ЧЕ СЕГА НЯМА НАРОДЕН СЪД!!! ЩЕШЕ ДА ИЗЧИСТИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА КАТО ***, ЖАБЛЯНОВ, СЕРГЕЙЧО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗДЪНКИ!!! БЪЛГАРИНО ????
24
1
 
14
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Тоя Жаблянов ако беше от ГЕРБ, Бокото досега да го беше "продал" 5 пъти! хаха!
23
4
 
20
 
! Отговори
teo преди 6 години
*** и Жаблянов попаднаха в пипалата на НАРОДНИЯ СЪД, след като не си подадоха оставките, но НАРОДНИЯ СЪД ги помилва, като деца на КОМУНИСТИ!!! Това е типично и логично за комунистите, тъй като НАРОДНИЯ СЪД е тяхно творение и ще бъде срам на срамотите, комунист да бъде съден от НАРОДНИЯ СЪД!!! КОМУНИСТ, това е ФАШИСТ В МИРНО ВРЕМЕ!!! Българино ????