Жаблянов за Народния съд: Няма причина за оставка!

Той настоя, че няма на кого да поднася извиненията си
15 фев 2018 12:40,
196
Жаблянов за Народния съд: Няма причина за оставка!
Снимка: Facebook

Валери Жаблянов не видя никаква причина да подава оставка като зам.-председател на Народното събрание и нищо нередно в мнението му, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

Още по темата

По-рано от ГЕРБ настояха Жаблянов да напусне поста си като зам.-шеф на парламента заради тази констатация и се заканиха, че ще съберат подписи за оставката му. За това призоваха и съюзите на репресираните и поискаха публично извинение.

"Изпълнителното бюро на БСП има официална позиция, аз имам мое лично мнение, тъй че не виждам нищо нередно в случая. Няма причина за оставка. За какво да я подавам?", попита Жаблянов.

Той допълни и че не очаква от ръководството на БСП да поискат оставката му и каза, че това би било изненада за него, ако стане.

Жаблянов настоя, че няма на кого да поднася извинения и заключи, че Народният съд е исторически факт. Зам.-председателят на НС добави и че редица международни документи определят Народният съд като неизбежен и необходим, а не той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е един от проблемите на България БЕ другарЬО аПтал,много ви се иска да се забрави какво сте правили затова взривителите на църкви си позволяват да обвиняват защитници на български градове че са фашисти-случаят Луков например!
92
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато упражняваш някаква власт и се възползваш от благата която тя ти дава,ти си наясно че ако палачинката се обърне ще поемеш и негативите.Това е част от играта и правилата.Е точно това се е случило в ония години.И сега има много хора които непланомерно се облагодеталстват от властта,но може да дойдат години в които ще бъдат съдени.Затова всеки който упражнява власт трябва да бъде умен и да си опича добре акъла.И така трябва да бъде,в това е смисъла на правосъдието
91
2
 
4
 
! Отговори
До 94 преди 6 години
Колко хубаво го е написал човека. Не питай а чети, чети историята . Добре, че има на какво да сложи каскет, защото при тебе няма къде да се сложи.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 94И какво Филов нищо че е доктор ректор на СУ и заминава.
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Архивите говорятНацистите от ЕС бягат в Бразилия и САЩ както Тръмп.
88
3
 
7
 
! Отговори
Архивите говорят преди 6 години
Норвегия осъдени 633 на 100000, Белгия осъдени 596 на 100000, Холандия осъдени 419 на 100000, Дания осъдени 374 на 100000. България осъдени 6869 98 на 100000.
87
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива съдилища е имало в почти всички европейски държави след войната.На тях са съдени хора съдействали или изпълнявали фашистката власт.Фашизма и неговите съюзници са били на подсъдимата скамейка.Тия съдилища са били оторизирани и лицензирани от Съюзническата коалиция-САЩ,Англия,СССР,Франция.Дейността им е била внимателно наблюдавана и може и да е имало несправедливо осъдени,но за голямото болшинство от осъдените е имало абсолютно правно основание.
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предците на тоя с помоща на кра,,ста,,,,вата армия установяват ФАШИСТКИ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ама след 1944 година ПО БОЛШЕВИШКИ-СТАЛИНСКИ МОДЕЛ заимстван от СЕСЕСЕРЕТО!!Нали виждаме колко почитатели има другаря КИМЧУК от северна Корея.
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 87Хитлер хвърля Георги Димитров в затвора в Лайпциг и това са поредните лъжи за националсоциализъм и тем подобни. Нацизъм е коренно различно от комунизъм.
84
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повръща ми се от тази червенофашистка физиономия.
83
12
 
9
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Г-н Жаблянов трябва да бъде награден, а не наказан!
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли са проблемите на България, бе абдали?Вижте цените, вижте здравеопазването, вижте озверелия народ, вижте чалга културата, вижте си наследниците, вижте кварталите и поведението на индийците от романия, вижте си заплатите, вижте си пенсиите, вижте свободата на словото, вижте, вижте, вижте....седнали да си ги мерят бивши комунисти с още по - бивши комунисти.На празника на жертвите на комунизма се изтъпанили бивши членове на БКП и доносници на ДС и плачат с крокодилски сълзи. СРАМ!
81
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей ка..т ТВОИТЕ КОМУНИСТИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ СА ВЪЗХВАЛЯВАЛИ ХИТЛЕР ДОПРЕДИ 1941 ГОДИНА М???"СЪЮЗНИЦИ СМЕ БИЛИ НИЕ"видиш ли ти И КОЛКО ВОЙСКА ИЗПРАТИ БОРИС ТРЕТИ НА ХИТЛЕР М???Колко КОНЦЛАГЕРИ Е ИМАЛО ВЪВ "ФАШИСТКА БЪЛГАРИЯ М??Колко евреи ОТ БЪЛГАРИЯ ОТИДОХА ПО НАЦИСТКИТЕ КОНЦЛАГЕРИ М??КОЙ ДЕНАЦИОНАЛИЗИРА ЕДНА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИТЕ М??КОЙ ИМ ОТНЕ ЗЕМЯТА И ГИ НАПРАВИ "ГРАДСКИ ТЕРИКАТИ НА ДРЕБНО"М??Кой насъсква селяните за въстание и после БЕГА В СЕСЕСЕРЕТО М??.....ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ!!!!
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ спасяват България в Ньой бе каква окупация ...шшшш какъв СССР те бие по главата,тогава СЕСЕСЕРЕТО е още пеленаче и има гражданска война!
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При нарушаване на Ньойския договор България е трябвало даже да бъде окупирана от СССР или САЩ и царя и всички други военнопрестъпници екзекутирани. Има го още от 1919 г.
78
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо когато се говори за Народния съд в България не се казва за Народните съдилища във Франция, Италия, Холандия където са осъдени по същата процедура, всички, който са съдействали на хитлеристите. Франция е символ на демокрацията е била окупирана. Нашите управници са ни направили съюзници на германцитеубийци. И поради тази причина САЩ и Англия бомбандират София. Хиляди невинни жертви. Сърдете се на вашите презокеански приятели.
77
2
 
9
 
! Отговори
До 73 анонимен преди 6 години
Едва ли ще ти се сбъднат прогнозите. Времената са несъизмерими. Най много до получи човека доживотна присъда. Не е имало държава в Европа, която да има закон за награда отрязана партизанска глава. Комунистите може да са били всякакви, но деца не са убивали. Прав е 63 чети историята. С чул не до чул и злоба не става.
76
8
 
8
 
! Отговори
Оставка! преди 6 години
Долна га*дина! Подай си незабавно оставката!
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камуне на снимка да видиш пак му забий шамар! - стара народна мъдрост.
74
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Истинаталица, които са обвинени за това, че са извършили, наредили или поръчали извършването на военни престъпления или престъпления срещу мира или човечеството;мандраджии, фабриканти, учители, духовници - всичките извършили престъпления с/у човечеството :)Няма по-тъпa сгaн от проруската!