Теменужка на изчакване! Борисов звънна на Бабиш, чака чешки доклад

Викат в парламента всички институции, отговорни за сделката с ЧЕЗ
Обновена: 27 фев 2018 17:54 | 27 фев 2018 14:03, Камелия Цветанова
324
Теменужка на изчакване! Борисов звънна на Бабиш, чака чешки доклад
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се е обадил по телефона на чешкия си колега Андрей Бабиш, за да поиска информация за сделката на активите на ЧЕЗ.

Още по темата

Това заяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след приключването на политическия консултативен съвет, който се проведе в Министерския съвет.

Цветанов каза още, че чешките институции са проверявали сделката и е имало доклад от финансовия министър на Чехия. Борисов е поискал тази информация да стигне и до българските власти.

"Приет е ангажимент, документите, които ще получим да бъдат използвани в дискусията, която ще се проведе в българския парламент, за да отпаднат абсолютно всички спекулации относно тази сделка, която е извършена на територията на Чехия", добави той.

По думите му има и решение по време на обсъждането в парламента да бъде поканен и представител от президентската институция.

"Смятаме, че когато се дискутира такава важна тема и виждаме ангажимента и на президента с вчерашното провеждане на няколко работни срещи с представители на дадените институции, които имат пряко отношение към проверките, които трябва да бъдат осъществени, да може и неговият представител да бъде информиран от съответните органи, за да можем действително да намалим напрежението и да няма интерпретации в публичното пространство", каза още Цветанов.

В четвъртък на съвместно заседание на енергийната комисия и на Комисията за контрол на службите за сигурност ще бъдат изслушани всички институции, които трябва да проверят сделката за бизнеса на ЧЕЗ.

Дотогава е възможно да пристигне информация от чешката държава.

Коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти са решили да се изчака да приключи изслушването в парламента и едва след това да бъде разглеждана подадената от енергийния министър Теменужка Петкова оставка.

Това се депозира отказа си от поста в петък, а още същия ден от Брюксел Борисов съобщи, че ще приеме оставката й. Сега обаче е възможно той да преразгледа решението си.

Очаква се след заседанието на комисиите в четвъртък да бъде взето окончателното становище дали оставката на Петкова да бъде приета, или не и ако бъде приета, да се търси нов министър.

Засега на консултативния съвет не е обсъждано име на нов министър, като Цветанов уточни, че ако се стигне дотам, това вероятно ще стане следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Буум, бууум, страхотен шум! Г-жа Лъжа и Радев руснака няма да спрат България от просперитет, успех и прогрес!
213
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път оставка няма да има и ще разнищим случая до дъно и да се разбере кой нарушава стабилността на страната,правителството и на европредседателството.
212
1
 
16
 
! Отговори
Гинка Енергетичката преди 6 години
А мен ще поканите ли?
211
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
г-н Борисов , много изморен и измъчен ,ми се виждате нещо. Не искате ли , да направим едни избори , хем да си починете малко ?
210
1
 
16
 
! Отговори
содомит преди 6 години
До АнонименБойте се от гнева на търпеливите.Изтегли милиарди заеми,а няма 300 млн за чез.Половин милиард сега ще гепи от земята под блоковете само в София..
209
2
 
9
 
! Отговори
КАБАКА ДЕМЕК ТИКВАТА преди 6 години
ТЕ И ЗА ДЕЛЯН ДЖУКАТА ХАСКОВСКА ИЗЧАКАХА.НЕ СИ ГИ ДАВАТ ЧЕРВЕНИТЕ УНУК
208
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** отлагат оставката...
207
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
баце как ще работите от тук нататък в новата фирма, който не плаща бухалки или ..., а и бат сали и той ли ще е инвеститор в новото дружество, със самоковската частна мрежа
206
2
 
22
 
! Отговори
ЛЪЖЕШ БОРИСОВ! преди 6 години
Борисов нали каза, че всичко било наред? Нямало основание за притеснения. Защо иска гаранции от Бабиш ?Нали вече се срещаха с Бабиш и обсъдиха сделката?
205
5
 
1
 
! Отговори
211 преди 6 години
Наивници с плюсовете, няма такова лице Иван Иванов от КЕВР, хахахахах
204
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО БОЙКО, БРАВО! РАЗЛАЯ СОДОМИТИТЕ ОТНОВО!
203
1
 
7
 
! Отговори
калоян преди 6 години
Ако е истина за двете банки , та уни-кредит е италианска , а първа инвестиционна е на Цеко Минев и Мутафчиев !
202
3
 
14
 
! Отговори
За оня преди 6 години
Народен съд четах какво ли не,но следващият ще бъде много по- страшен.
201
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ся ще бранят Теменужка, че горката от уплах си подаде оставка преждевременно.
200
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иван Иванов от КЕВР бил купил на едната щерка апартаментче в центъра на Мюнхен за милиони.Другата е в Лондон и на нея ще купи,ако още не е купил.
199
18
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
*** начело с *** да идат да се оплачат на Върховният патриарх и католикос на всички арменци Карекин Втори :)))))))))))))))))))))
198
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА ВЛУДЯВА СЪВЕТОФИЛИТЕ
197
3
 
23
 
! Отговори
Борисооов! преди 6 години
Дано те видим някой ден с протегната ръка пред министерския съвет! Дано всичко,което открадна от нас,да отиде там,откъдето си го присвоил! Превърна ни в просяци,но има видов ден.Историята помни всички злодеи.
196
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДРУГАРИ, ОПЛАЧЕТЕ СЕ НА СЪВЕТСКИЯ ПАТРИАРХ ЛЕНИН
195
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След всяко изказване на Бриджит Бардо цялото герберастко войнство се втурва да маже и да минимализира щетите, но само правят по-голямо петно, а смрадта е невъобразима!