Теменужка на изчакване! Борисов звънна на Бабиш, чака чешки доклад

Викат в парламента всички институции, отговорни за сделката с ЧЕЗ
Обновена: 27 фев 2018 17:54 | 27 фев 2018 14:03, Камелия Цветанова
324
Теменужка на изчакване! Борисов звънна на Бабиш, чака чешки доклад
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се е обадил по телефона на чешкия си колега Андрей Бабиш, за да поиска информация за сделката на активите на ЧЕЗ.

Още по темата

Това заяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след приключването на политическия консултативен съвет, който се проведе в Министерския съвет.

Цветанов каза още, че чешките институции са проверявали сделката и е имало доклад от финансовия министър на Чехия. Борисов е поискал тази информация да стигне и до българските власти.

"Приет е ангажимент, документите, които ще получим да бъдат използвани в дискусията, която ще се проведе в българския парламент, за да отпаднат абсолютно всички спекулации относно тази сделка, която е извършена на територията на Чехия", добави той.

По думите му има и решение по време на обсъждането в парламента да бъде поканен и представител от президентската институция.

"Смятаме, че когато се дискутира такава важна тема и виждаме ангажимента и на президента с вчерашното провеждане на няколко работни срещи с представители на дадените институции, които имат пряко отношение към проверките, които трябва да бъдат осъществени, да може и неговият представител да бъде информиран от съответните органи, за да можем действително да намалим напрежението и да няма интерпретации в публичното пространство", каза още Цветанов.

В четвъртък на съвместно заседание на енергийната комисия и на Комисията за контрол на службите за сигурност ще бъдат изслушани всички институции, които трябва да проверят сделката за бизнеса на ЧЕЗ.

Дотогава е възможно да пристигне информация от чешката държава.

Коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти са решили да се изчака да приключи изслушването в парламента и едва след това да бъде разглеждана подадената от енергийния министър Теменужка Петкова оставка.

Това се депозира отказа си от поста в петък, а още същия ден от Брюксел Борисов съобщи, че ще приеме оставката й. Сега обаче е възможно той да преразгледа решението си.

Очаква се след заседанието на комисиите в четвъртък да бъде взето окончателното становище дали оставката на Петкова да бъде приета, или не и ако бъде приета, да се търси нов министър.

Засега на консултативния съвет не е обсъждано име на нов министър, като Цветанов уточни, че ако се стигне дотам, това вероятно ще стане следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Расте ти главата,корема и Б-страната.Всичко останало е в застой.И малкото чужди инвеститори и те избягаха.А нови не се виждат на хоризонта.Защо си мислиш,че другите не виждат какво става тук и можеш да ги баламосваш като нас.
153
14
 
4
 
! Отговори
Жоре Гинков Върбаков преди 6 години
Първо беше врявя, че се продават български предприятия на чужденци-изедници....сега пък защо българи изкупуват от чужденците едно българско предприятие...Ей няма угодия. Шиши, Боки и цацката връщат националното богатство, а народа си е все така неблагодарен..
152
7
 
1
 
! Отговори
Комунист-Идиот преди 6 години
ГАД.
151
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А българският народ чака оставките на политиците и " бизнесмените " от Герб, както и връщане на откраднатите милиарди!!!!
150
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега пишат последно, че гинчето само с 20 млн. участвала горката, до 320млн доста не и достигат, пък тя била и собственичка на чез, абе
149
1
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Хубаво ама: Трябва да изметем ГЕРБ. Които и да дойдат, няма да са такива продажници и рушветчии като тях. Бойко и дружинката му по това никой не може да ги надмине.А между другото Истанбулската конвенция е вече в парламентарните комисии (а уж Бойко я беше оттеглил). И някой ден също така тихомълком ще се вкара в пленарната зала за гласуване. Продажниците не спят, народе.
148
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига сте я наричали жената на малко име, това е голямо неуважение. Кажете "г-жа Върбакова", има пари, купува си компании, по-добре ЧЕЗ да е в български ръце отколкото в чешката държава. Да си плащаш тока на чешката държава, пълен резил...
147
0
 
7
 
! Отговори
ели преди 6 години
До СТРАНДЖАТАС това тролене ти се подпали мозъка, за никакви пари. Спри се бе, пий си редовно лекарствата, че като ти се влоши състоянието пак народа трябва да събира за лечението ти!!!
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единия ден руско-грузинска инжекция, днес две бълагарски банки финансирали сделката и трета рефинансирала дълговете на чез, егати замазванията и лъжите
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След всяка среща, брато масторбира.
144
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГЕРБ forever Твоите възвисени герберасти само вдигат данъци, цени и такси , нищо друго не сме видяли от тях
143
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срича и не може да говори дори правилен български език точно Борисов. Чужди езици също не владее, ползва жестове и мимики. А проговори ли, настъпва смях, Защо няма никакви познания в нито една област!
142
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Радев шамар да му зашиеш, може да си омажеш ръката със сополите му
141
1
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До СТРАНДЖАТАДотам ли я докарахте "Странджа" да управлявате с философската главоблъсканица "да бъда или да не бъда", хахахахахах... Но не аз ви каних на 27 март да се явявате на избори;)))
140
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук, кажи не си ли пиеш ракията с *** на кака Гинка?Вальо Златев сигурно ревнува .
139
0
 
16
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Пеевски в ДАНС - номер 2. Отново се опитват да ни пробутат стария номер - някой си купи ЧЕЗ, Гинка от Пазарджик да има много здраве, че ЧЕЗ е неин - Борисов, Пеевским руснаците и прочие си купиха ЧЕЗ. И типично по български не очакваха чак такава обществена реакция. И сега вместо да изчистят лай..та , просто ги замазват.
138
1
 
18
 
! Отговори
ПУКНИ,МУТРО КРАДЛИВА преди 6 години
БЪРЗА БОКО, БЪРЗА. ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА. И КАКТО СЕ КАЗВА - НАЙ-ДОБРАТА ОТБРАНА Е АТАКАТА. САМО ЧЕ, НАЙ-ИНФОРМИРАН В ДЪРЖАВАТА Е ПРЕЗИДЕНТА И ЗНАЕ МРЪСНИТЕ ТАЙНИ НА БОКО МУТРАТА. ДА ДЕЙСТВА. НАРОДЪТ Е ЗАД НЕГО И ОЧАКВА НЕ ПРОСТО СПРАВЕДЛИВОСТ, А ВЪЗМЕЗДИЕ
137
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така, реално комшиите ни ползват нашият ток по-евтино, отколкото ние - гарантирано от гербераст!
136
16
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Резултати от анкетата:Всички са убедени, че Борисов ще изкара още два мандата... - без коментар...
135
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи, колко противна мутра! И това било харизматична личност.