ЧЕЗ не е най-важното буре с барут. Задават ли се избори?

Скандалите в правителството – ограда, здравеопазване...
Обновена: 8 мар 2018 14:30 | 8 мар 2018 14:15, Петя Славова
89

ЧЕЗ не е най-важното буре с барут за правителството. Преди това имаше ограда, здравеопазване, хасковската история и редица други скандали. От няколко месеца сме от скандал в скандал. Нещата вървят - скандал от нещо, скандал по всеки повод, скандал от нищо. Когато се стигне до скандал от нищо, вървим към избори.

Така в студиото на "България сутрин" социологът Андрей Райчев коментира протестите за незабавна оставка на правителството и редицата други скандали, съпътстващи кабинета "Борисов 3".

Още по темата

Според него депутатите вече спорят предизборно, защото има подсъзнателно чувство за предстоящи избори и те вече са в разговор между конкуренти за властта.

"Борисов не е човек, който иска да управлява на всяка цена. Не е властови настроен. Той е подвижен, оставката му е в джоба. В момента той е на жътва, но вместо управлението да се радва, има скандал в къщата с жената. Надявам се да не се стигне до избори по време на председателство", уточни Райчев

По думите му БСП не е алтернатива, но е силна опозиция, каквато страната ни не е виждала от много време.

"Преди опозицията мънкаше в парламента. Сегашната свали президента и то в трудни за социалистите избори. Освен това свали и председателя на Народното събрание. Нинова почти задава дневния ред. Това, че една опозиция е силна, не означава, че може да управлява", категоричен бе социологът пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че в момента ДПС е ранен в сърцето и за тяхно съжаление предстои най-трудното - местните избори, защото точно в момента не им трябва да се преброяват.

"Не съм сигурен дали ДПС искат избори в момента. Ако ще слязат под 300 000 гласа, те ще станат малка партия. Те чакат и маневрират, за да може на есен да мислят за избори", завърши Андрей Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: БСПЧЕЗГЕРБBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
само минавам да кажа, че руснаците минаха вече на методичката за американския десантен кораб дето се е запътил за румъния. ще се глобяваме , колеги.
37
1
 
14
 
! Отговори
?! преди 6 години
Ехааа, 10 мин. след като попитах "Има ли нещо нормално в нашата държава?", броят на знаещите за такова нещо е по-голян от броя на незнаещите. Е добре де господа-другари-***-***-***, цели или полу, кажете ми кое е нормалното в тази държава, че да престана да питам вече трета година. Напишете ми с думи прости и ясни, за да го разбера и аз, а и тези които все още не го знаят.
36
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв чудесен момент за европредседателство на герберите!
35
20
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Този нали беше се отказал да прави анализи. Ами скандали има във всяка нормална демократична държава - вижте Германия, Австрия, Великобритания, Италия, Словакия, Гърция, Полша и др. Те са част от демокрацията и важното е да се решават цивилизовано и разумно. Но за съжаление БСП (а този е техен глашатай) правят скандал и от най-малката дреболия и създават грозното впечатление, че в България е нещо ужасно, зловещо и апокалиптично. Защото не могат да предложат смислена алтернатива.
34
4
 
17
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма лошо, избори до дупка,
32
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите и социолозите очакват с нетърпение изборите поради една и съща причина
31
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се подвеждайте пак по такива скълъпени стачки . Видяхме преди време създадоха от нищо протести дойде БСП ...сложи си всички пенсии на постовете и го обърнаха на цирк.Спряха веднага евро фондовете , КТБ се разграби и тн. Колко пъти ще се връзвате на такива сценарии.
30
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шамана на цоциалистите каза че скоро ще вземат властта
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както сте тръгнали да обсъждате.руснаци,американци,китайци ще сме още по на дъното
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка година същия филм се върти каква файда
27
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля че г-жа Върбакова е честен и мащабен бизнесмен. Не вярвам на приказките, че г-н Борисов искал чрез нея да си бил купел ЧЕЗ! Какво от това, че тя била активистка на герб? Всеки има право на убеждения. Това дето се говори, че политиката е само кражби и далавера за нашите политици не важи. Нали така?
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продавачите на цветя много харесват 14 февруари и 8 мартСоциолозите много харесват когато има избори
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закъсняхте за избори друга оправия нямате
24
17
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До ГробокопачТи имаш право да искаш избори... - когато управлява БСП си затрупан с работа...
23
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опозицията и тя за нищо не става.В момента я е просто яд че Бойко мутрата е на власт а той или може би кръга Борисов си купиха чрез паравана Гинка,ЧЕЗ, а това си е непресъхващо кранче от което текат много пари.А тези част от пари ще послужат за закупуване на гласове на предстоящите избори.И видите ли ГЕРБ са отново на власт.А сега идете и ги свалете.Те така се бетонираха.
22
21
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Абе, верно ли, че руския поп - полковник сръгал генерала в ребрата... - затова не пускат стенограмата...
21
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шайкаджиите яко си го зъчукахъ като отвориха война с Радев.Този път Президентът няма да повтори грешката си от първото служебно првителство и да назначи такъв малодушник като Герджиков.Следващият служебен кабинет,който ще бъде назначен най-късно през тази есен ще бъде от сериозни и безкомпромисни хора,които освен че няма да потулят гербаджийските далавери,също така ще отрежат мераците на Цветанов за поредната изборна фалшификация.Нали се сещате,че тоя неземен гламар не е открил тази топла вода.
20
13
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименИзбори! Аз искам, избори до дупка! Който не е за избори, е против мен,з начи получава куршум в главата. Питайте Плъха!
19
4
 
20
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Кънчо и Андрей са голф пичове, джъткат си на голф игрищата!!!А пък Кака Гинка си джътка с ЧЕЗ!Деляни Пеевски си джътка с половин България!Кака Цура Бориславова си джътка с Пампорово и с банки!Бати Бойко си джътка с охранителни и вип фирми!Марешки си джйтка с хапчетата!Доган си джътка на язовирите!Нинова се джътка с Техноимпекс!Сидеров си джътка на Варадеро!Валерката си джътка в хотелите!Царя си джътка в резиденциите!Сеяните прости си джъткат с простотията цял живот!Агент Кортни!ЦРУ!!