Падне ли правителството – рухва политическият баланс?

Няма баланс в рамките на коалицията, смята Христо Панчугов
10 мар 2018 07:30,
325


Ако това правителство падне, то този парламент не може да бъде задържан със сигурност, а следващи избори биха променили ситуацията значително, защото някои от партиите няма да влязат в Народното събрание. Това обясни политическия анализатор Христо Панчугов в ефира на "Денят ON AIR".

"Проблемът обаче очевидно остава в невъзможността на правителството, на министър-председателя и на тези управляващи да поддържат баланса в рамките на коалицията", категоричен беше Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите му разпадът е все по-значителен заради постоянните скандали и липсата на сплотяващо звено в управлението. Христо Панчугов обясни също, че вече българските граждани нямат доверие в държавата и в политиката.

"Няма начин българският политически процес да продължи да функционира стабилно, ако българите нямат доверие на политиците", коментира той.

Политологът Цветанка Андреева пък обясни, че повече прозрачност в случващото се в страната ще успокои обществото и ще направи властта много по-легитимна в очите на хората.

"Да има повече прозрачност и това е спасението", подчерта тя.

По думите ѝ протестите, като тези срещу сделката за ЧЕЗ, в които участват футболни фенове и таксиметрови шофьори са организирани, а не спонтанни. Според нея дори протестите срещу задържането на лекаря в Пловдив са организирани.

"Големите протести, които всъщност не допуснаха Делян Пеевски за шеф на ДАНС и още няколко, които са знакови за българската история през последните 3 десетилетия, бяха спонтанни, бяха провокирани точно от тази гражданска съвест", обясни Цветанка Андреева пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
12
 
4
 
! Отговори
До 217 преди 6 години
Има алтернатива, просто ти си червей и не можеш да прочетеш 2 реда за бъдещето си. Виж партии като да България. Хора с перспектива и бъдеще и най важното с чест
193
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искам да ме управляват хора без образование - калинки, суджуци и не знам още какви гейтоте.Борисов е срам за България. Младите и образовани хора не искаме да ни управлява един полуграмотен тип, останка от миналото.
192
4
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ВалериТака ще бъде, от лошо, още по-лошо, защото ние нямаме друга опция, освен тази, нямаме крила за летене, затова пък имаме чаша с отрова, която трябва да изпием до дъно. И когато солидно ударим дъното и вече нямаме никакви илюзорни алтернативи и опции за шикалкавене, ще си направим крила. Тъй сме се подредили.
191
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 6 години
до ГанчоНе са всички, но голяма част. Агитки, бакшиши си имат тарифа. С тези парички се пие до отказ и после се дебне за следващата "далаверка". Необразованите хора нямат амбиции, това е :(
190
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно като падне ще има баланс!
189
5
 
5
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
До 208 червен анонимник.Този текст вече си го писал десетки пъти, под най-различни новини. Стига, прочетохме го, разбрахме ти злобата и завистта.
188
4
 
21
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Всички протести в България са платени и организирани от политическите партии в зависимост от това какво искат да стане. Българина е лесно манипулируем - дай му 20лв и ще стачкува до второ пришествие. Относно какво ще стане ако падне правителството - в следващия парламент няма да ги има доста от тези неизвестници.
187
3
 
15
 
! Отговори
ГРЕШИШ... преди 6 години
ГРЕШИШ БЕ ЦВЕТАНКЕ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ БЯХА ОРГАНИЗИРАНИ ИНАЧЕ НЕ СТАВА А ТЕЗИ ЗА ПЕЕВСКИ СЪЩО БЯХА ОРГАНИЗИРАНИ ДОРИ ИМАШЕ И ПЛАЩАНЕ НА НЯКОИ НА КОИТО ИМ БЕШЕ ВСЕ ЕДНО ЗА КАКВО СА ТАМ ИНТЕРЕСУВАШЕ ГИ ПАРАТА
186
11
 
5
 
! Отговори
Валери преди 6 години
До гробокопач. Нали разбираш, че такъв коментар може да се даде за всяко управление - въпрос на гледна точка и на коя страна си. Да, ГЕРБ не са цвете, имат си много кусури, но кой виждаш като алтернатива? Нали държавата не може да върви на самотек, бе пич? За това става дума, иначе по принцип си прав, ама всичко е конкретика, брат - време, ситуация, възможности. Не искам след лошо, още по-лошо.
185
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е това корумпирано правителство да си ходи.Не е никаква коалиция, а най-обикновенаш мафиотска шайка, събрала се да краде.Изтглиха над 36 милиарда заеми. Къде тодихо парите от тях. Кой ще ги връща.Най-безната и корумпирана страна сме, на дъното на всички класации.А медиите, които също са на хранилката не спират да ги хвалят.О С Т А В К А !
184
10
 
9
 
! Отговори
Червен престъпник преди 6 години
Не е въпросът само дали сме богати, защото богатството е нещо относително, въпроса е,ч е Борисов не ни дава усещане за Бъдеще, а усещане за Безвремието като едно блатно тресавище, ---------А мафиотското правителство на Орешарски какво усещане за бъдеще ти даваше?
183
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 205Прав си недей да работиш. Заради такива като мен сме на изчезване .. работещи , живеещи добре. Ти си само един консуматор знаещ единствено да мрънка по интернет и да обвинява всички за собствения си провал. Пишеш като първолак и предполагам, че нямаш даже средно образование. Пак си помисли заради кого сме на този хал ...
182
1
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ВалериВалери, въпроса ти е като на типичен гербер, повърхностен, без всякаква дълбочина и перспектива. Не е въпросът само дали сме богати, защото богатството е нещо относително, въпроса е,ч е Борисов не ни дава усещане за Бъдеще, а усещане за Безвремието като едно блатно тресавище, от което няма измъкване. Тук говоря за едни съвсем други нематериални вреди от управлението на Борисов, които са много по-съществени от материалното благополучие.
181
2
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
На кого ще ни оставиш,Господи!Закъде сме без Боковата банда?.....
180
15
 
2
 
! Отговори
Девиации в ляво преди 6 години
Изборът между ГЕРБ и БСП не е избор между дясно и ляво, а геополитически избор между Европа и Москва. Европейския морков е по-голям и ти го сервират, като в гурме-ресторант. Русия ни обещава акан морков изкаран от едно задно място, където им е бил затъкнат от ЕС или САЩ. Искат да споделим мъката им! Не е нормално обаче да се сърдят, че болшинството българи не искаме. Копрофагите в левицата обаче са подавляващо мнозинство! Имат си любими детски спомени от кухнята на БСП и руските моркови.
179
3
 
21
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА "ПАДНЕ" ШОТО КАК ЩЕ СЕ КРАДЕ ??? ТОВА "ПРАВИТЕЛСТВО"ТРЯБВА ДА СЕ БУТНЕ....
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 201"tablet-android-huawei" а ? Защо не си караш таксито и да спреш с конспирациите ? :D
177
5
 
5
 
! Отговори
Бау преди 6 години
"По думите ѝ протестите, като тези срещу сделката за ЧЕЗ, в които участват футболни фенове и таксиметрови шофьори са организирани, а не спонтанни" Напълно съм съгласен. Българина е готов да "протестира" с/у някои лев. Без да мисли особено какво ще се случи ако протеста успее и хиените вземат властта. Той е свикнал да мисли само и единствено за себе си и как ще си купи ракиика с тези пари. Утрешния ден ще го мисли утре. Ще мрънка и дрънка глупости в интернет и това е ...
176
7
 
7
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Някои партии няма да влязат в НС...И на първо място БСП и ДПС. Писна ни от проституционното и политиканстване!
175
11
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 179 Ква немотия бе? Ти луд ли си? При соца държавата тънеше в мизерия. Сего който е кадърън живее далеч по добре.