Ромите треперят! Каракачанов връща Строителните войски?

Задължително ограмотяване на хората от гетата, поиска той
10 мар 2018 12:15, Екип на Dnes.bg
331
Ромите треперят! Каракачанов връща Строителните войски?
Снимка: архив, Булфото

Възстановяване под някаква форма на строителните войски и въвеждане на форми за задължително ограмотяване на хората от гетата. По това щял да работи вицепремиерът Красимир Каракачанов, обяви той вчера в отговор на въпрос от лидера на Комунистическата партия и червен депутат Александър Паунов.

Още по темата

По-рано министърът на отбраната обяви проект за връщане на наборната казарма, а впоследствие започна разработването на идеята за доброволна служба, пише "24 часа".

С връщането на строителните войски щял да се реши проблемът с хората, намерили "На баницата мекото". Те висели на специални фондове, които висшистите пълнели, каза Каракачанов в парламентарния контрол вчера.

"Има огромен процент в гетата, които нямат дори основно образование. Видяхме и вчера хора, които претендират за нещо, а не могат да говорят български. Не може да живееш тук и дори да не знаеш езика", отсече той.

Дори вече обсъдил идеята с регионалния министър Николай нанков и социалния Бисер Петков. В момента бившето Главно управление на строителните войски (ГУСВ) е държавно предприятие към МРРБ и е със затихващи функции. преди 1989 г. в него се приемаха основно младежи без образование и от малцинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
2
 
11
 
! Отговори
инж. преди 6 години
Много добре,от 16 до 18год. да учат математика,български и занаят,да се изпълни задължителната степен на обучение по Конституция и не само за ромите,който иска да се яви на матура.От 18 до 20год. да работят по специалноста за която са учили.Работни места ще има.ДА СЕ ПРОЕКТИРАТ НОВИ ЕРП-та и Строителни войски да ги изградят,като обекти от националната сигурност без обществени поръчки,сегашните са амортизирани и с много прекъсвания,наставяния и т.н.
224
11
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До FAKE NEWS 189 Каквато и армия да ,турците решат ли да ни дойдат на гости , с нас е свършено. Затова НАТО.
223
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми к'фо ще строят?Разбирам - всички помощ-получаващи да си изработват парите, като чистят улиците и/или садят дръвчета (по 100 за 1 отсечено) на мястото на тия, дето са ги откраднали. Фирмите строителни ще си загубят бизнесчетата.
222
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що да треперят - белким наичат нещо. То само с крадене и с помощи е до време. Аз не искам да ги храня, а после какво ще ядат?
221
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога шайката ще ни разделя противоконституционно по етнос, ЛЕВИ, ДЕСНИ, пол, възраст, работа, професия, с явната идея да се караме помежду си а те да си крадат всяка година по сто ЧЕЗА?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
220
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига лъжи, да връща русенското македонче ЧЕЗ на народа. Апропо има ли един почтен журналист да разследва калко десетки апартамента има той? Убеден съм че понеже сме демокрация, няма. Цецо пасти да яде.
219
3
 
3
 
! Отговори
баа преди 6 години
СЪОБЩЕНИЕ ДО КАР***КРАЧОЛОВ - Шкембе войвода с лош холестерол.Ти си супер нек***дърен ПОЛИТИК, който бива избирам само,защото е МИЖИТУРК@. Мутрите и Мафията слага политици като теб,защото "мируват" и не им пречат да крадът. Нещо повече, ти си иделания войвода за тях,защото си СТР***ХЛИВ и нищо до край не можеш да доведеш,тоест проектите ти ще струват на държавата НУЛА ЛВ(така мутрите ще могат да кр***дат повече държавни пари).ИДЕАЛНАТА ФОРМУЛА ЗА 10% политици-нек***дърби мижитурки като ШКЕМБОТО и 90% к
218
5
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
По скоро така наречените обединени патриоти да треперят че и те имат там със *** венци хора да не си загубят гласоподавателите.
217
11
 
11
 
! Отговори
русенски каракачанец преди 6 години
Този не мисли ли, че с такива глупости, не Шенген, а от Европейския съюз трябва да ни изгонят.
216
5
 
13
 
! Отговори
Ракитич преди 6 години
Ще има нужда от строителни воиски, които ще строят пирамида на нашия фараон ББ. Пирамидата ще е много голяма, защото трябва да побере цялото движимо и недвижимо имущество на фараона, което ще се ползва и в отвъдното.
215
5
 
8
 
! Отговори
Роко преди 6 години
Каракачанката ще назначи 1 милион роми в министерството на отбраната с високи заплати. Работата им ще е да си клатят краката по цял ден и да чакат фалита на републиката.
214
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя като изтрезнее ще забрави какво е обещал! Имаше един стар подобен филм с чарли Чаплин, кьдето приятел на Чарли Чаплин като е пиян му даваше пари приятелство но като отрезнееше го забравяше че са приятели и го гонеше от кьщата си!
213
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЛИЗО ДО НАС САНИРАХА ВИСОК БЛОК, РАБОТИХА САМО РОМИ- ОСТАНАХ УЧУДЕНА ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО ТРУДОЛЮБИЕ С КОЕТО СЕ СПРАВИХА МОМЧЕТАТА- НЕКА СИ ОТВОРИМ ОЧИТЕ И ВИДИМ ЧЕ ТАМ МИЗЕРИЯТА Е ОГРОМНА. ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ВИЖДАЛИ ХОРАТА КОИТО СИ ИЗКАРВАТ ХРАНАТА ОТ КОФИТЕ ЗА ***, НЕ ЧЕ НЯМА БЪЛГАРИ КОИТО РОВЯТ ТАМ. ТОВА ЗА КАЗАРМАТА Е ДОБРО РЕШЕНИЕ.
212
2
 
9
 
! Отговори
Демографолог преди 6 години
Тук в България има 28 малцинства и всичките набедени за роми включително и каракачаните от карловският балкан...
211
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ром работник.Смешници.И без пари ще ви работи ли някой.Не разбрахте ли че Тошо одавна го няма.
210
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
роден съм в гето с население от 7000 души, и знам че там останаха само майките бащите ни и някои инвалиди или малки деца!!! работещите ги виждам тук ама всичките 99 на сто от приятелите ми са тука. в бг са само някойи на почивка, незнам кого ще взима да строи? мисля че проблема е ЧЕЗ !!! и търсят новина за да се говори за нещо друго! ама и това ще мине. очаквайте новини от антикорупционите, сигорно ще издадат някой да има за какво да се говори.
209
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА 221Гледай да не се порежеш,че като ти гледам правописа натам отива работата.
208
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Място за ограмотяване е училището а не казармата. И аз гледах училище в ромското гето, където деца в предучилищна незнаят български, а Каракачанов ще ги ограмотява на 18 г. Интеграция от яслата още, говорене на български и задължително професия. Казармата не е решение.
207
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААпий си хаповете бе ***
206
3
 
7
 
! Отговори
Генерал Х преди 6 години
Браво Каракачанов , умна идея но трябва да се назначт на редовна служба и заплати 800-900лв и те сами ще се нстискат да служат и не само роми .