ДБГ готова да напусне РБ, иска оставка на кабинета

"Ако до 1 м. не бъдем подкрепени, напускаме Реформаторския блок"
Обновена: 11 мар 2018 11:30 | 11 мар 2018 11:19, Анисия Иванова
78
ДБГ готова да напусне РБ, иска оставка на кабинета
Снимка: ДБГ

Националния съвет на "Движение България на гражданите" замрази членството си в Реформаторския блок и няма да участва в органите на управление на коалицията. Това е решение на Националния съвет на ДБГ, взето днес на заседание на НС в Хисаря, съобщиха от пресцентъра на партията. Партията е създадена от Меглена Кунева и от няколко месеца се оглавява от бившия й заместник Димитър Делчев.

Като мотиви за решението си от ДБГ посочват:

- в България има необходимост от силна демократична общност, "готова да се противопостави на пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление";

- има опити на част от членовете на Реформаторски блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията;

- има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините;

От Движението искат незабавна оставка на Бойко Борисов и кабинета му и насрочване на нови избори, създаване на антиГЕРБ коалиция. Наложително било да се изготвят реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

НС дава мандат за провеждане на допитване сред структурите на ДБГ. Ако в срок от 1 месец не бъдем подкрепени от останалите членове на РБ - СДС, БНД, "Обединени земеделци" и НПСД, в горепосочените решения, ДБГ ще напусне Блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
10
 
! Отговори
Недоразумението РБ преди 6 години
Това не е ли отишло в небитието все още? Крано време е. Организация от лидери и без последователи. Жалка картинка. По-жалка е само ГЕРБ, където обединяващата идея е да крадем. Но те пък са го заели този лозонг от БСП и ДПС. Т.е. партийци безкрай
45
2
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 6 години
Кои бяха тези?
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
страхотно! реформаторите се разпаднаха изцяло . Радан и компания замина в небитието
43
1
 
16
 
! Отговори
sorry преди 6 години
КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИ.ТКА.ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ХУРКА
42
1
 
15
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
А де е прежната вождка дето казва "Yes"?
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни занимавате със соро ксичните отпадъци на Иван Костовата "лаборатория"?
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изтървахте момента отдавна! Трябваше да откажете категорично да влизате в коалиция с ГЕРБ и да се обявите за тяхна алтернатива в дясно. Да, но пустия ламтеж за топли местенца ви изяде главата. Сега можеше да сте сериозна и голяма дясна партия, а не захвърлена на бунището бивша патерица.
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да и като знаем чий син е Димитър Делчев,веднага ще им повярваме.Защо всички тези синчета и дъщерички не си намерят някаква работа? Те са свикнали някой да се грижи за тях,живели са при специални условия,били са обгрижвани,получили са добро образование и сега мислят че трябва да заемат постове и да се занимават с политика за да ни поучават. Те просто не могат да правят нищо друго.
38
1
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Преместих си го в другия крачол.
37
10
 
16
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Кака *** ви чака.Ще се върнете в стадото!
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСКАМЕ ДЪРЖАВА БЕЗ ДИКТАТУРА,ЦЕНЗУРА И ТЕРОР!ИСКАМЕ СПОКОЙСТВИЕ И ПРАВОВ РЕД,ТОВА Е!
35
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая сините и червените ще се обединят,защото им съвпадат интересите,съвпадат и с интересите на народа - без диктатура в държавата!
34
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия не можаха себе си да реформират,тръгнали да реформират държавата.
33
4
 
26
 
! Отговори
www преди 6 години
Поредната лицемерна патерица на ГЕРБ за четвърти мандат на Бойко. Другите са хората на Слави, хората на Божо Димитров и т.н. Преди изборите се лае едно, веднага след тях се прави друго. Просто гледайте колко от тях са облагодетелствани лица от управлението на ГЕРБ - Кунева им е еврокадър и коалиционен партньор (министър). Божидар Димитров им е министър и пръв приятел с диктатора. Главатарят на хората на Слави, е близък до Бойко по линия на службите .Просто не трябва да се вярва на такива хора.
32
4
 
20
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Те и сега ГЕРБ и ДПС управляват.Ти на коя планета живееш?
31
5
 
26
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-29,*** корнелия никога не е била член на бкп,а твоята любима тиква е още член на бкп,а цецка,а физкултурника,още да ти ги изреждам ли.
30
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-31 *** България,я има вече 1333години,да не би все герб-комунисти ,са я управлявали.
29
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-34,начело с най-гадния комунист.
28
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази мода постоянно да се искат оставки. В САЩ само един президент е подавал оставка и затова са толкова развита страна.
27
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен Герб няма коя друга партия да управлява.БСП и ДПС ли да правят правителство - Никога вече.Други партии няма.