ДБГ готова да напусне РБ, иска оставка на кабинета

"Ако до 1 м. не бъдем подкрепени, напускаме Реформаторския блок"
Обновена: 11 мар 2018 11:30 | 11 мар 2018 11:19, Анисия Иванова
78
ДБГ готова да напусне РБ, иска оставка на кабинета
Снимка: ДБГ

Националния съвет на "Движение България на гражданите" замрази членството си в Реформаторския блок и няма да участва в органите на управление на коалицията. Това е решение на Националния съвет на ДБГ, взето днес на заседание на НС в Хисаря, съобщиха от пресцентъра на партията. Партията е създадена от Меглена Кунева и от няколко месеца се оглавява от бившия й заместник Димитър Делчев.

Като мотиви за решението си от ДБГ посочват:

- в България има необходимост от силна демократична общност, "готова да се противопостави на пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление";

- има опити на част от членовете на Реформаторски блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията;

- има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините;

От Движението искат незабавна оставка на Бойко Борисов и кабинета му и насрочване на нови избори, създаване на антиГЕРБ коалиция. Наложително било да се изготвят реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

НС дава мандат за провеждане на допитване сред структурите на ДБГ. Ако в срок от 1 месец не бъдем подкрепени от останалите членове на РБ - СДС, БНД, "Обединени земеделци" и НПСД, в горепосочените решения, ДБГ ще напусне Блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на какво се надява Кунева? Да им повярваме, че против Герб, искайки оставката им, за да спечили симпатиите отново на българския народ ли? Не, не става, ние помним кой политик какво е правил или прави! Наред с искането за оставка на Борисов 1,2,3, искаме и бивши партии и политици да спрат да драпат пак за власт и да отговарят за това, което са ни причинили!
25
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ е партията на народа.Нормалните не искат комунизъм, а живот в ЕС.Дори комунистите не искат живот като в русия.Питайте и *** Импексова ;)
24
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия кои са ...?Никой вече не ги помни
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тийм билдиг мероприятие на управленци без електорат. Кой въобще им плаща сметката?
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опит за предизборна смяна на посоката! Имат силно развито обоняние за властта. А ако се докопат, по примера на Кунева, всеки ще иска да седи на няколко министерски кресла наведнъж.
21
5
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Пълзяща диктатура на Герб и феодални модели на управление???Няма такова нещо, стабилни сме, доходите постоянно нарастват, а икономиката ни прегрява от работа! Не вярвате? Всеки у нас може да си купи ЕРП, или да източи безнаказано банка, иби да вземе милиарди левове, които да харчи "само при необходимост" и после да вземе още, докато стадото влее възторжено и му се възхищава , като теле гледа и се възхищава на шарена порта...
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЯ БЕШЕ ТАЗИ КУНЕВА ?
19
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До !!!!!!!!Не казвам,че тези партии са цвете,но ГЕРБ смаза всички и партии и народ и държава с диктатурата си.Може да са вършили всякакви неща,но такъв геноцид над българското население и цензура не е имало преди.
18
0
 
18
 
! Отговори
Аз така разбирам преди 6 години
""не мога да пл.юя върху това, което съм говорил довчера" - казва се Велизар Енчев. Друг не помня да го е направил." (14)_______________________________________А аз помня. Костадин Паскалев си подаде оставката като министър, след като го натискаха да плюe върху това, което e говорил довчера.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOI BEHA TIA OT RB.
16
1
 
24
 
! Отговори
Българин 1 преди 6 години
Това куневците ли са,ми то гледам май това са им членовете.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коалициите наистина са също толкова вредни, колкото и самите партии. Веднъж споразумели се задкулисно за властта ни обират по всички възможни начини.
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези получиха историческия си шанс от избирателите точно с подобни послания, влязоха в парламента и пропиляха шанса си. След тях остана разочарованието на излъгания за пореден път избирател. Мисля си, че втори път няма да им повярват - все едно ци.ганка да ти вземе парите и да ти пробута месинг вместо злато и да те излъже втори път по същия начин.
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва да се дава никакъв втори или трети шанс на партии, на които народът е поискал оставката! За 30 години всички изчерпаха кредитите си на доверие с безобразните си престъпления в ущърб на българите!
12
3
 
25
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
Искам нов избирателен закон в който да се забранява на всяка партия която няма набрани поне 50% от гласоподавателите да участва в каквито и да е управления на страната ! Забрана на всякаква СЛЕДИЗБОРНА ТЪРГОВИЯ И СФОРМИРАНЕ НА КОАЛИЦИИ ! Хора като кунева, костов, РБ, ДСБ, ПФ който е от 3 портийки на медузата валери симеонов, сидеров и каракачанов отдавна трябваше да са безработни. Всички тези трябваше да гният по затворите с тежък режим
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 8"Браво за смелостта!Дано останалите ви подкрепят!"Тя смелостта трябваше когато влязоха в парламента да кажат "имаме си принципи и няма да управляваме заедно с ГЕРБ". Само, че тия са смели сега, когато няма какво да губят. Само един има смелостта и доблестта да каже "не мога да пл.юя върху това, което съм говорил довчера" - казва се Велизар Енчев. Друг не помня да го е направил.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая сините и червените ще се обединят,защото им съвпадат интересите,съвпадат и с интересите на народа - без диктатура в държавата!
9
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат незабавна оставка на Бойко Борисов в опозиция и ако случайно влязат в парламента, на следващия ден подкрепят Бойко Борисов. Тоя филм вече сме го гледали и знаем колко струват принципите им, които се сменят според полъха на вятъра. Това го правиха и РБ и хората на Яне Янев и т. нар. патриоти, дори Бареков се опита да се присламчи към ГЕРБ, *** му теглиха шута. Властта в България е сладка и всички, намърдали се някак в политиката са готови да ли.жат подметки заради келепира.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Не долен човек а комунист - комуниста не е човек!
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До !!!!!!!!Прав си, но с какво тикварските гробари са по-добри от тях?