ДБГ готова да напусне РБ, иска оставка на кабинета

"Ако до 1 м. не бъдем подкрепени, напускаме Реформаторския блок"
Обновена: 11 мар 2018 11:30 | 11 мар 2018 11:19, Анисия Иванова
78
ДБГ готова да напусне РБ, иска оставка на кабинета
Снимка: ДБГ

Националния съвет на "Движение България на гражданите" замрази членството си в Реформаторския блок и няма да участва в органите на управление на коалицията. Това е решение на Националния съвет на ДБГ, взето днес на заседание на НС в Хисаря, съобщиха от пресцентъра на партията. Партията е създадена от Меглена Кунева и от няколко месеца се оглавява от бившия й заместник Димитър Делчев.

Като мотиви за решението си от ДБГ посочват:

- в България има необходимост от силна демократична общност, "готова да се противопостави на пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление";

- има опити на част от членовете на Реформаторски блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията;

- има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините;

От Движението искат незабавна оставка на Бойко Борисов и кабинета му и насрочване на нови избори, създаване на антиГЕРБ коалиция. Наложително било да се изготвят реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

НС дава мандат за провеждане на допитване сред структурите на ДБГ. Ако в срок от 1 месец не бъдем подкрепени от останалите членове на РБ - СДС, БНД, "Обединени земеделци" и НПСД, в горепосочените решения, ДБГ ще напусне Блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво за смелостта!Дано останалите ви подкрепят!
5
11
 
12
 
! Отговори
Аз така разбирам преди 6 години
"в България има необходимост от силна демократична общност, "готова да се противопостави на пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление""__________________________________________________Силно послание с точни формулировки, което обезсилва обвиненията към БСП, че само те критикуват управляващите шушлопи и клатят властовата лодка.
4
1
 
22
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
Защо о.т.репки прогонени от хората в България с 0.002% на изборите ни ги пробутвате за значими в политиката ? Аз също политиканствам, за мен защо не пишете ? Та тези ако питате народа веднага ще ги из.еси, на секундата, всичките
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А не беше ли М.Кунева и нейната партия най-голямата патерица на ГЕРБ в предишния кабинет.Тия май много огладняха и пак се подредиха за софрата.И не им е ясно,че вече никой няма да гласува за тях.Когато веднъж вече си се о..ал,няма кой да те избърше втори път.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова долен човек като др. Пръмова сега г-жа Кунева , а ако има изгода ще стане и Айше . Продаде атомната централа в Козлудуй за пари, после стана министър с изнудване и т.н. Просто отвратителна жена.
1
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
чак сега ли разбрахте за диктатурата нямаше ви на митинга пред мин сьвет