Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!

"Кой се опитва да похити общия ни празник и да го превърне в повод за разделение?"
265
Радев не издържа: †Кирил избра да си тръгне от България като политик!
Снимка: Булфото, архив

Посрещнахме Негово Светейшество руския патриарх Кирил като духовен водач, а той избра да си тръгне като политик. Но аз съм не само президент, но и християнин, затова не вярвам, че неговата цел е била да всее разногласие между нашите народи. Това заяви държавният глава Румен Радев в Пловдив.

Още по темата

"Остава въпросът обаче кой се опитва да похити общия ни празник за нашето освобождение и да го превърне в повод за разделение. Кой експлоатира кризата в нашите отношения?", попита президентът.

Според него твърдо може да се каже, че нашата признателност към Русия е на свободни хора, които помнят и уважават своята история.

До скандала се стигна, след като Руската православна църква публикува на сайта си близо шестминутно видео от срещата на Всерусийския патриарх Кирил с президента Румен Радев, състояла се на 4-и март. От него става видна назидателната реч на Кирил към държавния ни глава, която предшества изявлението му на летището, когато пред журналисти, тръгвайки си заяви, че е огорчен... "от официалната реторика на представители на държавата, като наравно с Русия същата роля почти да са изиграли Полша, Литва, Финландия" в освобождението на България от османското иго.

"Нашата благодарност не е за сметка на нашето достойнство и тази позиция много ясно и категорично отстоях пред българския патриарх и уважавани наши митрополити, които бяха на срещата с руския патриарх", добави днес президентът, цитиран от БТА.

Той подчерта, че "няма да става заложник на емоциите, а ще работи за възраждането на българо-руските отношения, които други съсипали в продължение на години и продължавали да го правя".

"За това предпочитам от тази среща, от това посещение, да запазя спомените за хилядите българи на Шипка", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
144 и не отричам турското робство и освобождението просто нямам намерение да се ду пя на сибирски алкохолици. На туризъм са добре дошли
145
6
 
4
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
144 Става ли ти като говориш за Русия и наричаш другите сорошоиди и кравари ?Защото ако да, те разбирам....; ))
144
12
 
1
 
! Отговори
Ааааааа! преди 6 години
ИСТИНАТА Е СЛЕДНАТА И ЛОГИКАТА Е СЛЛЕДНАТА СКРИПАЛ Е ПРЕДАТЕЛ И РУСКОТО ПОСЛАНИЕ Е СМЪРТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ КАТО СКРИПАЛ ЛИТВИНЕНКО ГЕРГИ МАРКОВ, ВСИЧКИТЕ БИЛИ БЛИЗО ДО ВЛАСТА НО Я ПРЕДАЛИ! !!!!!ПАТРИАРХ КИРИЛ ДОИДЕ В БЪЛГАРИЯ И ЗАЯВИ НА ВСИЧКИ РУСНАЦИ БЪЛГАРИТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ И ЗАСЛУЖАВАТ. ............!!!!!!
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 141 Неграмотен си и то много....
142
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
144 е да за жалост още има откачалки. Но и атака има 3%. Дженифър е баща ти даже съм бивш русофил.
141
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
138 и какво ще дрънкате са султани и пропаганди ще дрънкате и ще си останете само с дрънкане. Както ти казах тук е евро-атлантическа територия и руските набези стават все по-големи и смешни. Взимайте си гадния поп и в Сибир ще държи сметка той на гости в чужд дом. Ние си имаме наша църква и не сме роби на вашата. Предлагам да не бъде канен повече да няма такива скандали.
140
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
141-дувай супата,*** прокажен.На трети март площадите бяха пълни с хора,носещи български и руски знмена.Европейски и краварски флагове не видях.Пъкленият ви сорошки план за изопачаване на историята и истината за турското робство и освобождението ни се провали с гръм и трясък.Хайде баста.
139
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се плашете Бойко е зад вас!
138
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
138 баце евтините руски пропаганди за страшната турция и братушката освободител не минават вече. Тук е евроатлантическа територия маймонджолъците в беден и про ст Сибир.
137
10
 
14
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Минаха близо 10 дни и едва днес имаме официална реакция от президента и вицепрезидента. Явно е чакано разрешение от някого. Гледах видеото, на него г-н президент изглеждахте като неподготвен ученик. Днес имате вече разрешение да постъпите като мъж. Но малко късничко, за да е достойно.
136
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
135 да си го взима Радев в Русия. Радев е президент само защото Плевнелиев беше женски полов орган и народа гласува наказателно.
135
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете патриарха.Кажете нещо за речта на Ердоган.Това е истинския скндал.Султанът си прибира Кърджали,а властта ни чула,ни видяла.Представям си ако Путин бе напрвил подобно изказване,каква истерия щеше да настане по"независимите"български медии.
134
7
 
11
 
! Отговори
валери преди 6 години
Когато пристигна , още на летището Патриарха подчерта , че са ни БЛАГОДАРНИ за азбуката и писмеността , създадени от братята българи , нещо , което не признаваха до сега , а ние каква им отвърнахме !!!
133
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май рашите още не могат да свикнат че вече не ги е бава за нищо българина, а стълбите не загряват че им е отредено да са последна дупка на кавала. Нищо ще се научите.
132
10
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Сетила се Мара да се побара! Десет дена сливи ли имаше в устата?Пълен резил - импийчмънт сега!
131
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужасно тъпо ......... ограбиха ни държавата а ние се караме за някакъв си поп.
130
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Боко му трябваше такава новина, за да накара яко всичките си *** по медии и сайтове да плюват яко, че да може да си прокара покупката на ЧЕЗ, комвенцията и какво ли не.Преди година така изтегли 11 милиарда, докато троловете плюеха Пеевски.
129
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безпристрастно
128
11
 
17
 
! Отговори
Народе???? преди 6 години
Това ли Ви е проблемът, руския патриарх? Ама Вие сериозно българи, а?Народе, проблемът ви е какво е казал Кирил?Патриарх Кирил не купува ЧЕЗ, не влиза в къщите ви с отверки и ножове.Не продава държавни активи. Не ви увеличава ток, вода, парно.Патриархът е изказал личното си мнение, рекламиращите "демокрацията" май ще ни забранят и да сме огорчени, да имаме мнение!Ще ни забраните и да дишаме, ако нямаме разрешение от Господарите ви?Президентът да не изпада в обяснителен режим, няма за какво
127
3
 
13
 
! Отговори
Румен до 121 преди 6 години
Много малоумно твърдение и предложение, пич.Освен това не разбирам защо продължават да ни занимават с емоциите на Патриарха, а не се заемат с обективните претенции на Ердоган.